Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Meditatia este esentiala in viata

kk6

Pentru a intelege aceasta intreaga problema a influentei, influenta experientei, influenta cunoasterii, a motivatiilor interioare si exterioare – pentru a descoperi ce este adevarat si ce este fals si de a vedea adevarul in asa-numitul fals – toate acestea necesita o perspectiva extraordinara, o profunda intelegere interioara a lucrurilor asa cum sunt, nu-i asa?

Acest intreg proces este, cu siguranta, calea meditatiei.

Meditatia este esentiala in viata, in existenta noastra zilnica, precum este esentiala frumusetea.

Perceptia frumusetii, sensibilitatea fata de urat precum si fata de frumos este esentiala – a vedea un copac frumos, cerul minunat al unei seri, a vedea vastul orizont unde se aduna norii cand rasare soarele.

Toate acestea sunt necesare, perceptia frumusetii si intelegerea caii meditatiei, deoarece toate acestea sunt viata, cum de asemenea si a merge la birou, neintelegerile, mizeriile, continua incordare, anxietatea, fricile profunde, iubirea si foametea.

Acum, intelegerea acestui intreg proces al existentei – influentele, necazurile, tensiunile zilnice, conceptiile autoritare, actiunile politice si asa mai departe – toate acestea sunt viata; si procesul de intelegere a acestui tot si eliberarea mintii, este meditatia.

Daca cineva intelege cu adevarat aceasta viata, atunci exista intotdeauna procesul meditativ, intotdeauna exista procesul contemplatiei – dar nu legat de ceva.

Fii constient de intregul proces al existentei, observa-l, patrunde in el fara patima si fii  liber de acesta – aceasta este meditatia.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture