Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Tacerea

kris

Sper ca veti asculta, dar fara amintirea a ceea ce stiti deja, si acest lucru este foarte dificil de facut. Asculti ceva, si mintea ta imediat interfereaza cu cunostintele sale, cu concluziile si opiniile sale, cu amintirile si trecutul sau.

Asculta, cautand o noua intelegere. Dar observa-ti modul in care asculti, si vei vedea ca exact asa se intampla.

Fiecare asculta prin filtrul propriilor concluzii, cunostinte, amintiri, experiente, sau cauta un raspuns si este nerabdator.

Tu vrei sa stii totul, totul despre viata si despre extraordinara complexitate a vietii. Tu nu asculti in realitate deloc.

Poti asculta doar atunci cand mintea este linistita, cand mintea nu reactioneaza imediat, cand exista un interval intre ceea ce se spune si reactia ta.

Atunci, in acest interval, exista liniste, exista tacerea in care exista intelegerea, care nu este intelegere intelectuala.

Daca exista un interval intre ceea ce se spune si reactia ta la ceea ce se spune, in acest interval, daca il prelungesti pentru o perioada lunga de timp sau pentru cateva secunde – in acest interval, daca observati, vine claritatea.

In acest interval este noua minte.

Reactia imediata este mintea veche, si aceasta minte veche functioneaza prin vechile sale traditii, acceptand si reactionand intr-un mod animalic.

Atunci cand exista acest interval, aceasta suspendare a reactiei, atunci veti descoperi noile actiuni ale mintii, si aceasta este noua minte, care doar ea poate intelege, nu vechea minte.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture