Dezvaluiri

Omul in cautarea nemuririi, importanța glandei pineale sau cel de-al treilea ochi

Glanda pineală este o glandă hormonală endocrină din creier care își secretă substanțele direct în fluxul sanguin. Este o glandă foarte mică, extrem de bine furnizată, care are doar aproximativ 5-8 mm lungime și câțiva milimetri lățime. Este localizat în mijlocul craniului în creierul mijlociu, în apropierea tulpinii creierului. Glanda pineală se mai numește epifiză, corpus pineale sau glanda pineală în jargonul medical.

Vezi Trailer la Avatar 2: Calea apei

Rudolf Steiner, un renumit inițiat al școlilor misterelor, a susținut că legenda Sfântului Graal – un potir plin cu „apa vieții” sau „elixirul nemuririi” – este o referință simbolică la glanda pineală. O compilație a lui Steiner, intitulată Misterele sfântului Graal, stabilește conexiuni detaliate între legendele Graalului și glanda pineală. Sfântul Graal este, de asemenea, localizat în fiecare dintre noi, în „castelul” craniului, și poate hrăni percepțiile noastre subtile cele mai rafinate, într-un mod care risipește toată influența materială.

Acest răspuns la lumină al glandei pineale nu a trecut neobservat de cercetătorii halucinațiilor psihedelice. Dr. Rick Strassman, în timp ce efectua cercetări asupra DMT (dimetiltriptamină) la Universitatea din New Mexico, a avansat ipoteza controversată că o eliberare masivă de DMT din glanda pineală înainte de momentul morţii ar fi cauza experiențelor la graniţa dintre viaţă şi moarte (EGVM). Bazându-se pe raționamentul său că toate materialele enzimatice necesare pentru producerea DMT se găsesc în glanda pineală și, în plus, în concentrații substanțial mai mari decât în orice altă parte a trupului, Strassman a speculat că DMT ia naștere în glanda pineală. În prezent nu există dovezi științifice publicate care să susțină această ipoteză și, ca atare, este doar o ipoteză.

Serotonina, responsabilă de stările de bine şi de fericire ale fiinţei umane, hormon care face parte din aceeași familie chimică de indoli precum melatonina și DMT, este produsă în principal (90%) la nivelul sistemului nervos mezenteric (sistemul nervos autonom care deserveşte tractul gastrointestinal), dar şi la nivelul neuronilor serotonergici din creier (10%). Nicholas Giarmin, profesor de farmacologie, și Daniel Freedman, profesor de psihiatrie, au confirmat faptul că la nivelul creierului uman, în mai multe zone, este produsă serotonină. De exemplu, în talamus, au descoperit 61 nanograme de serotonină per gram de țesut; în hipocamp 56 ng; în secțiunea centrală gri a creierului central au găsit 482 ng. Dar în glanda pineală au găsit 3.140 ng. de serotonină per gram de țesut. Glanda pineală este fără îndoială cel mai bogat loc în serotonină din creier. Această descoperire indică glanda pineală ca fiind un loc important al activității serotoninergice. Acest aspect sugerează că funcția glandei pineale poate influenţa starea de spirit. Pe de altă parte, este posibil să existe o anumită corelație între sănătatea glandei pineale și anumite probleme autoimune, cum ar fi scleroza multiplă (SM).


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture