Dezvaluiri

Despre timp si ce poate face o glanda pineala tanara cu ajutorul moleculei spiritului (DMT)

DMT este un drog extrem de intens, care induce efecte halucinogene psihedelice. De cele mai multe ori este inhalat, dar se practică şi administrarea orală sau în substanţe precum Ayahuasca. Efectele drogului încep să se simtă şi la câteva zeci de secunde după administrare. Ca efecte, putem enumera amplificarea experienţelor percepute drept ”spirituale”, euforie, inducerea unei stări de bine şi halucinaţii. Pe de altă parte, creşte ritmul cardiac şi tensiunea, generează anxietate şi chiar paranoia. Drogul poate înlocui aproape complet percepţia realităţii, şi poate crea un univers alternativ. Pe perioada cât substanţa este activă în corp, poate genera efecte vizuale şi experienţe percepute ”spirituale”, amplifică puternic culorile, produce efecte ”kaleidoscopice”. În multe cazuri, produce un sentiment de ”disociere de corp”, şi o deconectare de la realitatea normală.

Vezi Trailer la Synchronic (2019)

Creierul uman este echipat pentru a urmări timpul. Nucleii suprachiasmatici ai creierului sunt regiunea responsabilă de ritmurile zilnice sau circadiene. Dar neurotransmițătorii și medicamentele afectează percepțiile de timp. Substanțele chimice care excită neuronii, astfel încât să tragă mai repede decât în ​​mod normal, accelerează timpul, în timp ce scăderea arderii neuronilor încetinește percepția timpului. Practic, când timpul pare să accelereze, creierul distinge mai multe evenimente într-un interval. În acest sens, timpul pare să zboare cu adevărat atunci când cineva se distrează.

Timpul pare să încetinească în timpul situațiilor de urgență sau de pericol. Oamenii de știință de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston spun că creierul nu accelerează de fapt, dar amigdala devine mai activă. Amigdala este regiunea creierului care creează amintiri. Pe măsură ce se formează mai multe amintiri, timpul pare distrus.

Același fenomen explică de ce persoanele în vârstă par să perceapă timpul ca o mișcare mai rapidă decât atunci când erau mai tineri. Psihologii cred că creierul formează mai multe amintiri ale experiențelor noi decât ale celor familiare. Deoarece mai puține amintiri noi sunt construite mai târziu în viață, timpul pare să treacă mai repede.

În ceea ce privește universul, timpul a avut un început. Punctul de plecare a fost acum 13,799 miliarde de ani, când a avut loc Big Bang-ul . Putem măsura radiațiile cosmice de fundal ca microunde din Big Bang, dar nu există radiații cu origini anterioare. Un argument pentru originea timpului este că, dacă s-ar extinde infinit înapoi, cerul nopții ar fi umplut cu lumina stelelor mai vechi.

Se va termina timpul? Răspunsul la această întrebare este necunoscut. Dacă universul se extinde pentru totdeauna, timpul ar continua. Dacă apare un nou Big Bang, linia noastră de timp se va încheia și ar începe una nouă. În experimentele de fizică a particulelor, particulele aleatorii apar dintr-un vid, deci nu pare probabil că universul ar deveni static sau atemporal. Numai timpul va spune.


Se sugerează o donație ca formă de recunoștință pentru informațiile oferite.


Hide picture