Despre Egoul, Eul si posibilitatea sa de reincarnare in corp nou

Personalitatea, in ceea ce o priveşte, aparţine Timpului. Personalitatea trăieşte in Timp şi nu se Reincarnează. După Moarte, Personalitatea merge şi ea in mormant. Nu există nici o a doua zi pentru Personalitate. Personalitatea supravieţuieşte un anumit timp, plimbandu-se in cimitir sau dezintegrandu-se puţin cate puţin in groapă. Personalitatea nu este corpul Astral, cu atat mai puţin Dublul Eteric. Ea nu este Sufletul. Personalitatea este ceva ce ţine de Timp; ea este Energetică şi se dezintegrează foarte incet. Personalitatea nu va putea Niciodată să se Reincarneze. Nu există reincarnare pentru personalitate. Nu există nici un maine pentru Personalitatea umană. Ceea ce continuă, ceea ce se Reincarnează, nu este nici Sufletul, căci fiinţa umană nu are incă Suflet. In realitate, ceea ce se reincarnează este Egoul, Eul, Principiul Reincarnat. Fantoma Morţii, Amintirea, Moartea, Memoria, Eroarea care se perpetuează.

Vezi clip video din filmul Avatar (2009):

Evenimentul simbolic al lui Isus alungand pe negustori din Templu cu lovituri de bici corespunde unei formidabile realităţi in raport cu Moartea psihologică. Am spus mai inainte că Eul este pluralizat. Eul, Egoul, este o legiune de Diavoli. Multor cititori nu le va place această afirmaţie, insă este adevărul şi trebuie s-o spunem, că ne place că nu ne place. In timpul muncii cu Demonul, in timpul muncii de dizolvare a Egoului, părţi ale Eului, entităţi Sub-umane, entităţi care deţin o parte din conştiinţa noastră şi din viaţa noastră, sunt eliminate, alungate din Templul nostru Interior. Aceste Entităţi se reincarnează uneori in corpurile animalelor. De cate ori, in grădinile zoologice, nu neam trezit faţă-n faţă cu fragmente detaşate din noi inşine trăind in corpurile de animale? Există persoane atat de animalice incat, dacă ar trebui să indepărtăm tot ce au de animal in realitate, n-ar mai rămane nimic. Persoanele de acest fel sunt cazuri pierdute. Legea Recurenţei nu se va mai aplica acestor persoane. Legea Reincarnării nu le mai priveşte. Aceşti oameni ar putea să se reincarneze in corpurile animalelor sau să intre definitiv in abis, unde se vor dezintegra in mod lent.

Cel care renunţă la Nirvana din dragoste pentru omenire işi va putea păstra corpul fizic timp de milioane de ani. Fără Inviere, Adeptul s-ar vedea in necesitatea de a schimba continuu corpul. In mod evident, acesta ar fi un inconvenient. Graţie Invierii, Adeptul nu are nevoie să-şi schimbe corpul; el işi poate păstra vehiculul fizic timp de milioane de ani. Corpul unui Adept Inviat se transformă complet. Sufletul din interiorul corpului il transformă in intregime, convertindu-l in Suflet, pană ce Adeptul este tot Suflet. Un corp inviat işi are baza fundamentală in Lumile Interne. El trăieşte in Lumile Interne şi nu devine vizibil in lumea fizică decat prin Voinţa Adeptului. Un Maestru Inviat poate astfel apărea şi dispărea instantaneu unde vrea. Nimeni nu poate să-l Prindă sau să-l Intemniţeze. El călătoreşte prin Planul Astral şi merge oriunde doreşte. Ceea ce este cel mai interesant pentru Adeptul Inviat este posibilitatea de a face Marele Salt. In timp şi spaţiu, Maestrul Inviat poate trăi cu corpul său inviat pe o altă planetă. Este unul din Marile Avantaje ale Invierii. Orice Adept Inviat poate face vizibile şi tangibile lucrurile astralului făcandu-le să treacă in planul fizic; căci Maestrul cu toate că-şi are baza fundamentală in Astral, are puterea de a se manifesta el insuşi in mod fizic şi să manifeste in mod tangibil tot ce vrea el.


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture