Despre cum a evoluat fizic specia umana si despre posibilitati de evolutie in viitor

În urmă cu zece ani, „Marea Prăbuşire” a produs haos în lume şi a dus la apariţia misterioasă a unor bebeluşi hibrid născuţi pe jumătate om, pe jumătate animal. Nesiguri dacă aceşti hibrizi sunt cauza sau rezultatul virusului care a pus stăpânire pe omenire, mulţi oameni se tem de ei şi îi vânează. După o decadă în care a trăit în siguranţă în casa lui din pădure, un băiat-căprioară pe nume Gus se împrieteneşte în mod neaşteptat cu un hoinar pe nume Jepperd. Împreună cei doi pornesc într-o aventură extraordinară pentru a căuta răspunsuri referitoare la originile lui Gus, referitor la trecutul lui Jepperd şi a încerca să găsească un înţeles profund a ceea ce înseamnă „acasă”.

Vezi clip cu traducere din filmul serial Sweet Tooth (2021):

 

Jennifer Doudna – ADN-ul uman poate fi modificat. Sa facem asta in mod responsabil (tedtalk)

Editare genetica Crispr este noua tehnologie le permite specialiștilor să determine care gene sunt exprimate în ADN-urile plantelor, animalelor și chiar oamenilor. Reprezintă, de asemenea, abilitatea de a șterge caracteristici nedorite și, eventual, de a adăuga altele, cu o precizie fără precedent. Specialiștii se află într-un punct în care pot investiga diferite combinații de gene, pot controla când, unde și cât sunt ele exprimate, precum și a investiga rolurile bazelor individuale de ADN. Înțelegerea modului în care funcționează secvențele ADN este ceea ce le poate permite geneticienilor să rezolve probleme în toate sferele biologiei, de la vindecarea bolilor umane până la cultivarea de suficientă hrană sănătoasă, descoperirea și producția de noi medicamente și înțelegerea motivului dispariției unor specii.

 

Vezi si documentarul Natura Umana (2019):

Cea mai mare revoluție tehnologică din secolul 21 nu este digitală, ci biologică. O descoperire numită CRISPR ne oferă un control fără precedent asupra elementelor de bază ale vieții. Acesta deschide ușa spre vindecarea bolilor, remodelarea biosferei și proiectarea propriilor copii. Acum depinde de noi să decidem cât de departe ar trebui să mergem. Natura umană este o explorare provocatoare a implicațiilor de anvergură ale CRISPR, prin ochii oamenilor de știință care au descoperit-o, a familiilor pe care le afectează și a inginerilor genetici care îi testează limitele. Cum va schimba această nouă putere relația noastră cu natura? Ce va însemna pentru evoluția umană? Pentru a începe să răspundem la aceste întrebări, trebuie să privim înapoi miliarde de ani și să privim într-un viitor incert.

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture