Articole

Michael Newton – Lumea Spiritelor

În momentul mortii sufletul nostru se desprinde de corpul-gazda. Daca sufletul este batrân si are experiente din mai multe vieti anterioare, va sti negresit ca a fost eliberat si se va întoarce acasa. Nu e nevoie ca o persoana anume sa întâmpine aceste suflete avansate. Cu toate acestea, cele mai multe suflete cu care lucrez sunt întâmpinate de calauze în afara planului astral al Pamântului.

Un suflet tânar sau un copil care a murit ar putea fi putin dezorientat pâna când ar aparea cineva mai aproape de nivelul de baza pentru a-l întâmpina. Exista suflete care prefera sa ramâna pentru un timp la locul unde le-a surprins moartea. Cele mai multe pleaca imediat. Timpul nu are sens în lumea spiritelor. Desprinse de trupul în care s-au aflat, spiritele care vor sa aduca alinare cuiva aflat în suferinta sau au alte motive pentru a ramâne o vreme în apropierea locului în care a survenit moartea nu resimt timpul ca pe o pierdere. Pentru suflet timpul devine timpul Acum, care e diferit de timpul linear.

Pe masura ce se îndeparteaza de Pamânt, sufletele se învaluie într-o lumina din ce în ce mai stralucitoare. Unele dintre ele vor vedea pentru câteva momente o întunecime cenusie si vor simti cum trec printr-un tunel sau printr-o poarta. Diferentele dintre aceste doua fenomene depind de viteza de iesire a sufletului din corp, care, la rândul sau, se afla în strânsa legatura cu experientele sufletului. Senzatia de a fi condus de calauze poate fi placuta sau fortata, în functie de maturitatea sufletului si de capacitatea lui de a se adapta repede. La începutul perioadei de desprindere, toate sufletele vad „fâsii de nori” în jurul lor care, la scurt timp, se limpezesc, permitându-le sa se avânte în infinitul departarilor. Este momentul în care sufletul obisnuit zareste o forma fantomatica de energie venind spre el. Aceasta aparitie poate sa fie unul sau chiar doua suflete pereche, dar în mod sigur este calauza. În situatiile în care suntem întâmpinati de un sot sau de un prieten care ne-a parasit înaintea mortii noastre, calauza noastra se afla si ea în apropiere, astfel încât sa poata prelua procesul de transformare. În lunga mea activitate de cercetare nu am întâlnit nici un suflet care sa fi fost întâmpinat de o personalitate religioasa marcanta cum ar fi Iisus sau Buddha. Totusi esenta plina de iubire a marilor învatati de pe Pamânt se afla, cu siguranta, în calauzele noastre personale, destinate fiecaruia dintre noi, în parte.

În momentul în care sufletele se îndreapta spre locul numit „acasa”, trasatura lor „pamânteasca” deja s-a schimbat. Ele nu mai pot fi numite umane în sensul pe care-l atribuim unei fiinte omenesti cu laturile ei, emotionala, temperamentala si fizica. De exemplu, sufletul nu îsi deplânge moartea corpului fizic în felul în care o fac cei apropiati lui. Sufletul e cel care ne face umani pe Pamânt, însa, fara corpul nostru, nu am mai fi ceea ce suntem, Homo Sapiens. Sufletul are o maretie care nu poate fi redata în cuvinte, aflându-se dincolo de orice descriere. Tind sa cred ca sufletele sunt forme inteligente de energie luminoasa subtila.

Dupa moarte, sufletele simt imediat schimbarea, pentru ca nu mai sunt împovarate de un trup-gazda temporar, cu creier si sistem nervos central. Unele suflete au nevoie de o perioada mai îndelungata de acomodare decât altele.

Energia sufletului este capabila sa se divida în parti egale, asemeni unei holograme. Energia sufletului poate avea vieti paralele în alte corpuri, cu toate ca acest lucru este mult mai rar decât neam putea astepta. Totusi, datorita naturii duale a tuturor sufletelor, o parte din energia noastra subtila ramâne întotdeauna, ca o constanta, în lumea spiritelor. Astfel, se poate sa îti vezi mama, la întoarcerea ei dintr-una din vietile de pe Pamânt, chiar daca ca, probabil, a murit cu treizeci de ani în urma si sufletul sau s-a reîncarnat.

Perioada de orientare petrecuta alaturi de calauzele noastre, care se desfasoara chiar înainte de a ne alatura grupului matca, variaza de la suflet la suflet atât în functie de diferitele vieti traite de acesta, cât si de diferitele vieti ale aceluiasi suflet. Aceasta este o perioada de liniste si acalmie si ofera oportunitatea de a scapa de orice frustrari legate de viata pe care tocmai am încheiato.

Perioada de orientare are intentia de a fi o sesiune usoara de informare si de testare facuta cu grija de ghizii-profesor, care poate fi mai lunga sau mai scurta, în functie de ceea ce am realizat sau nu din contractul vietii noastre.

Problemele karmice speciale sunt la rândul lor revazute, cu toate ca vor fi discutate detaliat mai târziu în cadrul grupului matca al sufletului nostru. Energia cu care unele dintre suflete se întorc nu va fi trimisa imediat în grupul lor. Este vorba de acele suflete care au fost contaminate de trupurile lor fizice si s-au implicat în actiuni malefice. Însa trebuie facuta distinctia între a face un rau fara intentia de a rani pe cineva si raul savârsit intentionat. Raul facut altora este evaluat cu grija, pe diferite grade, de la înselatorie la rea vointa.

Acele suflete care au fost asociate cu raul sunt duse în centre speciale pe care unii clienti le numesc „unitati intensive de ajutor”. In acel loc, mi s-a spus, energia lor este remodelata pentru a fi reîntregita. Aceste suflete pot fi retrimise pe Pamânt în scurt timp, în functie de natura trangresiunilor lor. În acest fel, aceste suflete vor avea posibilitatea de a alege sa serveasca drept victime ale unor alte actiuni rele în viata viitoare. Cu toate acestea, daca manifestarile lor au fost crude si s-au repetat de-a lungul unui numar de vieti, înseamna ca avem de-a face cu un mod de comportament reprobabil. Sufletele de acest fel pot petrece o lunga perioada – chiar mai mult de o mie de ani pamânteni – într-o experienta spirituala solitara. Un principiu de baza al lumii spiritelor este ca savârsirea unui rau, intentionat sau nu, va necesita sa fie redresat într-un fel sau altul într-o viata viitoare. Acest fapt nu este considerat ca o pedeapsa, nici macar ca o penitenta, ci ca o posibilitate de crestere karmica. Nu exista iad pentru suflete, exceptând, poate, viata pamânteasca.

Unele vieti sunt atât de dificile, încât sufletul ajunge acasa foarte obosit. Astfel, în locul unei energii întinerite de ghizii nostri, care-si combina propria energie cu a noastra la intrarea în lumea spiritelor, se poate întâmpla totusi ca energia noastra sa fie foarte scazuta.

În aceste cazuri, în loc de a sarbatori acest eveniment (întoarcerea acasa), sufletele au nevoie mai degraba de repaos si de singuratate.

Într-adevar, multe suflete care au nevoie de odihna o primesc dupa reunificarea cu grupurile lor. Grupul nostru de suflete poate fi violent, furtunos sau supus si docil, în concordanta cu ceea ce am facut în timpul unei încarnari. Toate grupurile îsi întâmpina prietenii în felul propriu, dar întotdeauna cu sentimente de adânca dragoste si camaraderie.

Întoarcerea acasa este un interludiu plin de bucurie, mai ales daca urmeaza unei vieti fizice în care nu am avut prea multe contacte cu rudele apropiate de suflet. Majoritatea subiectilor mei miau spus ca au fost întâmpinati cu îmbratisari, zâmbete si cu mult umor, ceea ce consider ca este un mod de comportament definitoriu al vietii în lumea spiritelor. Grupurile entuziaste care au planuit sarbatoarea în cinstea sufletului care s-a întors îsi pot suspenda, în acest scop, orice alta activitate.

Iata ce a relatat unul dintre subiectii mei despre întoarcerea sa:

Dupa ultima mea viata, grupul meu mi-a organizat o petrecere grozava, cu muzica, dans, vin si cântece. Ei au aranjat ca totul sa arate ca un festival clasic roman, cu holuri de marmura, togi si toate acele accesorii exotice existente în numeroasele noastre vieti petrecute împreuna în lumea antica. Melissa (o ruda primara de suflet) ma astepta chiar în fata casei, recreând vârsta la care mi-o aminteam cel mai bine si aratând mai fericita ca oricând.

Grupurile de suflete variaza între trei si douazeci si cinci de membri, având în medie cincisprezece. Exista momente când sufletele dintr-un grup alaturat vor sa intre în contact unele cu celelalte. Aceasta activitate implica cel mai adesea sufletele mai batrâne care si-au facut multi prieteni în alte grupuri, de-a lungul sutelor de vieti anterioare. Aproape zece milioane de telespectatori din Statele Unite au urmarit emisiunea SIGHTINGS, produsa de Paramount în 1995, în cadrul careia a fost transmis un fragment referitor la munca mea. Aceia care au vazut aceasta emisiune (despre viata si moarte) îsi pot aminti de una dintre clientele mele, pe nume Colleen, care vorbea despre una dintre sedintele noastre. Ea descria ca, la întoarcerea în lumea spiritelor dupa o viata anterioara, a nimerit în toiul unui bal din secolul al XVII- lea. Subiectul meu a vazut peste o suta de persoane care au venit sa-i sarbatoreasca întoarcerea. Au fost reproduse cu generozitate un timp si un spatiu pe care ea le-a iubit, astfel încât Colleen a putut sa înceapa procesul de înnoire a stilului.

Astfel, întoarcerea acasa poate avea loc în doua moduri. Un suflet poate fi întâmpinat la intrarea în lumea spiritelor de câteva suflete, pentru ca apoi acestea sa renunte în favoarea unui ghid, care îl va conduce într-un tur orientativ. De obicei, comitetul de întâmpinare asteapta pâna în momentul în care sufletul se întoarce în grup. Acest grup poate fi izolat într-o clasa, adunat în jurul treptelor unui templu sau asezat într-o gradina; se mai poate întâmpla ca sufletul reîntors sa dea peste mai multe grupuri reunite într-o atmosfera de biblioteca. Sufletele care trec pe lânga alte grupuri în drumul spre propriul grup remarca, adesea, ca alte suflete, cu care au intrat cândva în contact în vietile trecute, le cauta si le recunosc cu un zâmbet sau cu un salut amical.

Modul în care un subiect vede alcatuirea grupului matca e direct proportional cu nivelul de dezvoltare al acestuia, cu toate ca amintirile atmosferei unei sali de clasa sunt întotdeauna foarte clare. În lumea spiritelor plasarea într-o clasa educationala sau alta depinde de nivelul de dezvoltare al sufletului. Simplul fapt ca un suflet s-a încarnat pe Pamânt înca din timpul epocii de piatra nu e o
garantie a unei plasari superioare. La conferintele mele remarc adesea un client care a totalizat patru mii de ani de vieti anterioare pentru a depasi sentimentul de gelozie. Pot sa confirm ca acesta nu mai e astazi o persoana geloasa, dar deocamdata nu a facut decât mici progrese în ceea ce priveste intoleranta sa. Unora dintre studenti le ia mai multa vreme sa asimileze si sa depaseasca anumite lectii, la fel ca si în clasele de pe Pamânt. Pe de alta parte, toate sufletele avansate sunt batrâne, atât în ceea ce priveste nivelul cunoasterii, cât si acela al experientei.

În Journey of Souls (Calatoria sufletelor), am clasificat în linii mari sufletele drept începatoare, medii si avansate si am dat exemple concrete pentru fiecare dintre acestea, explicând ca exista nuante fine de dezvoltare între aceste categorii. În general, componenta unui grup de suflete este data de fiinte aflate la acelasi nivel de dezvoltare, cu toate cresterile si scaderile lor individuale.

Aceste atribute formeaza echilibrul grupului. Sufletele se ajuta unele pe altele în însusirea aspectelor cognitive ale absorbtiei informatiilor din experientele de viata si în revederea felului în care au fost folosite sentimentele si emotiile trupurilor lor gazda, trairi aflate în legatura directa cu experientele lor de viata. Fiecare aspect al unei vieti este disecat, mergând pâna la inversarea rolurilor, un joc în cadrul grupului, cu scopul cresterii gradului de constientizare al propriilor actiuni. Când sufletele ating nivelele medii de dezvoltare, încep sa se specializeze în acele domenii pentru care au demonstrat ca au aptitudini specifice. Voi discuta mai pe larg aceste ipostaze în capitolele urmatoare.

Un aspect semnificativ al cercetarilor mele este identificarea culorilor energiei în care sunt învestmântate sufletele în cadrul lumii spiritelor. Culorile reliefeaza nivelul de avansare al unui suflet sau altul. Aceste informatii, strânse încetul cu încetul, de-a lungul a mai multi ani, reprezinta un indicator al progresului în timpul evaluarii clientului si servesc, de asemenea, la identificarea celorlalte suflete pe care la vad în jurul lor clientii mei aflati în stare de transa.

Sunt de parere ca albul pur denota un suflet mai tânar, în vreme ce energia unui suflet avansat, devenind mai densa, îsi schimba culoarea în portocaliu, apoi în galben, verde si în cele din urma în nuante de albastru. Pe lânga aceste aure esentiale, exista amestecuri subtile de culori ale haloului în cadrul fiecarui grup, în functie de aspectele caracteristice fiecarui suflet.

Din dorinta obtinerii unui sistem cât mai bun, am clasificat dezvoltarea sufletului pe o scara ce începe la nivelul I – începator, si traverseaza diferite nivele de învatare, pâna la nivelul VI, corespunzator stadiului de avansat. Aceste suflete foarte avansate apar ca având o culoare profund violeta. Nu ma îndoiesc ca exista si nivele mai înalte, dar cunostintele mele referitoare la acestea sunt limitate, pentru ca tot ceea ce pot sa fac este sa iau nota de relatarile unor oameni înca încarnati. Sincer vorbind, nu sunt încântat de folosirea termenului „nivel” pentru ierarhizarea sufletelor, pentru ca aceasta etichetare ascunde privirii diversitatea dezvoltarii sufletelor în oricare dintre stadii în parte. Cu toate aceste neajunsuri, subiectii mei folosesc termenul „nivel” pentru a descrie exact unde anume se afla pe scara învatarii. În ciuda evaluarilor mele, nici unul dintre clientii mei nu se arata înclinat sa certifice ca este un suflet avansat, dând dovada de modestie fata de realizarile obtinute. Însa, odata iesiti de sub hipnoza, având sub control o minte pe deplin constienta si multumita de sine, ei devin mai putin reticenti.

În starea supraconstienta din timpul hipnozei adânci, subiectii mei îmi spun ca în lumea spiritelor nici un suflet nu este desconsiderat pentru ca ar avea mai putina valoare decât oricare alt suflet. Ne aflam cu totii într-un proces de transformare ce tinde catre ceva mai înalt decât starea noastra actuala de iluminare. Fiecare (dintre noi este considerat ca fiind unic, calificat sa-si aduca propria contributie la acest întreg, neavând prea mare importanta cât de mult ne straduim cu lectiile noastre. Daca acest fapt n-ar fi adevarat, în primul rând nici macar n-am fi fost creati.

Din afirmatiile mele referitoare la culorile specifice celor avansati, nivele de dezvoltare, clase, profesori si studenti, ar fi usor de presupus ca ambianta lumii spiritelor este una bazata pe ierarhie.

Aceasta concluzie ar fi destul de departe de adevar, din punctul de vedere al tuturor clientilor mei. Daca ar fi totusi ceva de spus despre acest lucru, atunci lumea spiritelor este ierarhica din punct de vedere al gradului de constienta mentala. Noi tindem sa gândim organizarea autoritatii pe Pamânt ca fiind reprezentata de lupte pentru putere, razboaie si de folosirea unui întreg sir de reguli rigide în cadrul diferitelor structuri. Un sistem exista, fara îndoiala, si în lumea spiritelor, dar acesta se situeaza în cadrul unei matrici sublime a compasiunii, armonici, eticii si a moralitatii, cu mult diferita de ceea ce se practica la noi, pe Pamânt. Din experienta mea, lumea spiritelor are si un departament de personal centralizat având menirea de a atribui sarcini sufletelor. Acolo exista înca un sistem de valori centrat pe toleranta, amabilitate, rabdare si iubire absoluta. În timp ce îmi relateaza aceste lucruri, subiectii mei sunt smeriti.

Am un vechi prieten din colegiu, aflat în Tucson, un iconoclast ce a opus rezistenta autoritatii de-a lungul întregii sale vieti, o atitudine cu care pot empatiza. Prietenul meu presupune ca sufletele clientilor mei au suferit o „spalare a creierului” pentru a crede ca-si pot controla destinul. El considera ca nici un fel de autoritate – chiar si cea spirituala – nu poate exista în lipsa coruptiei si a abuzului de privilegii. Cercetarea mea, revelând existenta unei ordini atât de desavârsite acolo sus, nu poate fi pe placul sau.

În acelasi timp, toti subiectii mei sunt încredintati ca au avut posibilitatea unei multitudini de alegeri în trecutul lor si ca aceasta stare de fapt va continua si în viitor. Un stadiu avansat în asumarea propriei responsabilitati nu include dominatia sau ierarhia statutelor, ci recunoasterea unui potential. Pretutindeni în viata lor de dintre vietile pe Pamânt, subiectii mei au avut integritate si libertate personala.

Nimeni, în lumea spiritelor, nu ne obliga sa ne reîncarnam sau sa participam la proiecte de grup. Daca sufletele doresc solitudine, o pot avea. Daca nu vor sa avanseze în rezolvarea sarcinilor lor, pot sa nu o faca. Un subiect mi-a zis: „Am trecut prin multe vieti usoare si mi-a placut pentru ca nu voiam sa muncesc prea mult. Acum lucrurile se vor schimba. Ghidul meu spune – noi suntem gata atunci când esti si tu pregatit”. De fapt, acolo exista atât de multa libertate a vointei, încât, daca nu suntem gata, din diferite motive personale, sa parasim planul astral al Pamântului dupa moarte, ghizii nostri ne vor permite sa ramânem câta vreme avem nevoie pentru a fi pregatiti sa mergem acasa.

Sper ca aceasta carte va arata ca avem o multime de posibilitati de alegere atât în cadrul lumii spiritelor, cât si în afara acesteia. Ceea ce este foarte evident pentru mine, referitor la aceste posibilitati de alegere, dorinta intensa a celor mai multe dintre suflete de a se dovedi la înaltimea încrederii investite în ele. E de asteptat ca noi sa facem si greseli în acest proces. Motivatia primordiala a sufletelor este tocmai efortul de a avansa catre o mai mare bunatate pentru a intra în conjunctie cu Sursa care ne-a creat. Atunci când li se ofera posibilitatea de a se încarna în forme fizice, sufletele cunosc sentimentul umilintei.

Am fost întrebat adesea daca subiectii mei vizualizeaza Sursa creatiei în timpul sesiunilor noastre. În introducerea acestei carti am afirmat ca ma pot apropia de aceasta Sursa numai în cadrul limitelor impuse de faptul ca lucrez cu oameni înca încarnati. Subiectii avansati vorbesc despre timpul conjunctiei, despre momentul când se alatura „Celei Mai Sacre Dintre Toate”. În aceasta sfera de lumina densa, rosie, exista o Prezenta atotcunoscatoare. Nu pot sa spun exact ce înseamna toate acestea, dar stiu ca este simtita o prezenta atunci când mergem în fata Consiliului Batrânilor.

O data sau de doua ori, în timpul de dintre vieti, vizitam acest grup de fiinte superioare, aflate cu o treapta sau doua mai sus decât ghizii/profesorii nostri. În prima mea carte am prezentat o serie de studii de caz referitoare la aceste întâlniri. Cu prilejul acestei lucrari voi detalia si mai mult domeniul vizitelor la acesti maestri, aflati foarte aproape de Creator, pentru ca aici sufletul experimenteaza o sursa mai înalta a cunoasterii divine. Clientii mei numesc aceasta forta energetica „Prezenta”.

Consiliul Batrânilor nu este nici un tribunal al judecatorilor, nici o curte unde sufletele se înfatiseaza spre a fi triate si pedepsite pentru faptele rele comise, desi trebuie sa recunosc ca, uneori, cineva îmi va spune ca a aparea în fata Consiliului induce un sentiment asemanator cu acela în care un elev este chemat în biroul directorului. Membrii Consiliului doresc sa discute cu noi despre greselile noastre si despre ceea ce putem face pentru a ne corecta comportamentele negative în viata viitoare.

Acesta este locul în care încep consideratiile asupra trupului optim din viata noastra viitoare. Pe masura ce se apropie timpul renasterii noastre, mergem într-un spatiu unde putem vedea/încerca o serie de trupuri, pentru a observa daca se potrivesc cu cerintele si nevoile noastre. Avem astfel sansa de a privi în viitor si de a testa diferitele noastre trupuri înainte de a face o alegere.

Sufletele aleg în mod voit corpuri imperfecte si vieti dificile, în scopul de a-si plati datoriile karmice sau de a lucra la acele aspecte ale unei lectii la care au avut probleme în trecut. Cele mai multe dintre suflete accepta corpurile care le sunt oferite în camera de selectie, însa un suflet poate refuza atât ceea ce i se ofera, cât si sa se reîncarneze. De asemenea, un suflet poate cere sa mearga pentru o vreme pe o planeta fizica, alta decât Pamântul. Daca acceptam noua sarcina, suntem trimisi de regula într-o clasa de pregatire, spre a ne reaminti principalele semnificatii si indicii ale vietii ce va urma, în special acelea în care rudele noastre primare de suflet ne intra în viata.

În cele din urma, când vine timpul reîntoarcerii, ne luam la revedere de la prietenii nostri si suntem escortati spre un loc de îmbarcare pentru excursia pe Pamânt. Adesea, sufletele se alatura gazdelor lor desemnate abia dupa cea de-a treia luna a sarcinii, având, astfel, la dispozitie un creier suficient de evoluat pentru a putea lucra cu el înainte de nastere. În timpul sarcinii ele sunt înca în stare sa gândeasca în calitate de suflete nemuritoare pâna se obisnuiesc cu circuitele creierului si cu alter-egoul gazdei lor. Dupa nastere, o memorie amnezica se declanseaza si sufletele înlocuiesc caracterul lor nemuritor cu temporara minte omeneasca, pentru a produce o combinatie de trasaturi necesare unei noi personalitati.

Pentru a atinge mintea sufletului celor aflati în stadiile incipiente ale regresiei hipnotice, folosesc o apropiere sistematica, printr-o serie de exercitii pregatitoare. Aceasta procedura este destinata atât ascutirii graduale a memoriei subiectilor mei cu privire la trecut, cât si pregatirii acestora pentru analiza critica a imaginilor pe care le vor vedea din viata din lumea spiritelor. Dupa obisnuitul interviu, hipnotizez foarte repede clientul, secretul meu constând în gradul de intensitate al hipnozei. În urma unor lungi perioade de experimentare, am constientizat ca aducerea unui client în stadiul normal de hipnoza – alpha nu este suficienta pentru a atinge starea supraconstienta a mintii sufletului. Pentru aceasta trebuie sa aduc subiectul într-o stare mai avansata de hipnoza – si anume starea theta.

În termeni metodologici, este indicat sa petrec peste o ora vizualizând îndelung imagini ale padurii sau ale tarmului marii, dupa care aduc subiectul în anii copilariei sale. Pun întrebari detaliate referitoare la lucruri ca: stilul mobilei din casa la vârsta de doisprezece ani, articolul vestimentar favorit la vârsta de zece ani, jucaria preferata la vârsta de sapte ani si fac apel la cele mai timpurii amintiri ale copilariei, de la vârsta de doi sau trei ani. Trec prin toate acestea înainte de a cobori subiectul în perioada sa prenatala, pentru a raspunde la alte întrebari, iar apoi sa facem o scurta trecere în revista a vietii sale trecute. Podul pe care l-am construit este complet în momentul în care clientul a trecut pragul mortii din acea viata si a ajuns la portile lumii spiritelor. Hipnoza continua, devenita profunda în cursul primei ore, produce ruptura subiectului de mediul sau initial; urmeaza ca subiectul sa raspunda detaliat, în urmatoarele doua ore, la un interviu referitor la viata sa spirituala.

Subiectii care ies din transa dupa ce, din punct de vedere mental, s-au întors acasa, afiseaza o atitudine de teama respectuoasa, de departe mai profunda decât daca ar fi experimentat o simpla regresie a unei vieti trecute. De exemplu, un client mi-a spus: „Asemeni unui râu, spiritul, gratie calitatilor sale complexe si curgatoare, are capacitatea de a scapa oricarei încercari de a-l determina, explica, în mod adecvat”. Multi dintre fostii mei clienti îmi scriu despre cum s-a schimbat viata lor dupa ce au vizualizat nemurirea. Iata o mostra a unei scrisori:

Am câstigat o senzatie indescriptibila de fericire si de libertate din aflarea adevaratei mele identitati. Faptul cu adevarat uluitor este ca aceasta cunostinta se afla în mintea mea dintotdeauna. Vederea profesorilor mei m-a lasat într-o stare plina de entuziasm. Am înteles ca singurul lucru care are cu adevarat importanta în aceasta viata materiala este modul în care traim si ne comportam fata de ceilalti oameni. Circumstantele vietii noastre nu înseamna nimic în comparatie cu compasiunea si acceptarea daruite celorlalti. Am acum o cunoastere, mai curând decât un sentiment, despre motivul pentru care sunt aici si despre locul în care voi merge dupa moarte.

Prezint constatarile mele în aceasta carte – care include saizeci si sapte de cazuri si numeroase citate – ca un reporter si ca un mesager. Înainte de a începe orice conferinta, explic audientei ca ceea ce voi spune reprezinta adevarurile mele despre viata noastra spirituala.

Exista multe drumuri spre adevar. Adevarurile mele izvorasc din marea întelepciune primita de la multitudinea de persoane care mi au luminat viata de-a lungul anilor, în calitate de clienti ai mei. Daca fac afirmatii care contravin conceptiilor, credintei sau filosofiei dumneavoastra de viata, va rog sa retineti doar ceea ce vi se potriveste si sa lasati la o parte restul.

 
Cartile lui Michael Newton se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 

Dacă informatiile gasite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture