Articole

Omraam Mikhael Aivanhov – Pregatirea pentru somn

Un discipol da importanta modului in care adoarme, pentru ca noaptea e cea care determina ziua urmatoare. Deci, inainte de a se culca, se leaga de lumea invizibila, lasa la o parte tot ceea ce l-a tulburat in cursul zilei, griji, nelinisti, suparari, el se gandeste la erorile pe care le-a putut comite pentru a le repara in timpul noptii si el se abandoneaza in sfirsit Ingerului mortii – este numele pe care Cabala il da Ingerului somnului- pentru ca in fiecare seara noi murim si in fiecare dimineata reinviem.

A dormi, a parasi corpul fizic pentru a merge in cealalta lume, este un exercitiu pe care-l practicam zilnic cu scopul de a fi gata pregatiti pentru o zi cand va trebui cu adevarat sa plecam in cealalta parte. Cel care nu stie cum sa adoarma, nu va sti mai bine cum sa moara.

Nu exista nici o diferenta intre a adormi si a muri, in afara de faptul ca, atunci cand murim, parasim definitiv casa pe care o locuiam. In timpul somnului o parasim de asemenea, dar ramane o legatura care ne retine in aceasta casa.

Presupuneti ca astazi ati fost fericit, bine dispus. Dar daca in momentul adormirii ati inceput fara a sti de ce, sa aveti ganduri de tristete, de descurajare, a doua zi, la trezire, veti fi uimit sa constatati ca ceea ce a fost frumos in trairea voastra din ajun a disparut complet si ca a ramas in loc doar o senzatie dezagreabila.

Puteti deci constata ca ultimul moment a fost mai important, mai semnificativ ca intreaga zi. Presupuneti, din contra, ca ati avut o zi destul de proasta, dar ca inainte de a va abandona somnului, veti reusi, prin rugaciuni si ganduri bune, sa adormiti in pace. Aceste ultime momente curata totul in voi, va purifica, cu atit mai mult cu cat a doua zi va veti trezi cu intentii bune si proiecte bune.

Exista in om lucratori care utilizeaza tot ce el a gandit la frontiera dintre veghe si somn, fiindca gandurile activeaza diferite forte. Deci feriti-va, nu adormiti cu ganduri rele, pentru ca ele vor distruge tot ce ati acumulat bun in timpul zilei. In timp ce, daca adormiti cu ganduri bune, ele vor ameliora totul in voi si
a doua zi veti fi uimit sa vedeti in ce stare de pace si lumina va veti trezi.

Evident, nu trebuie totusi sa ganditi ca puteti trai oricum in timpul zilei si faceti o rugaciune inainte de a adormi sau ca in momentul mortii va puteti sterge toate
actiunile necorespunzatoare din timpul vietii. Nu pentru ca actionind astfel veti avea intotdeauna toti diavolii cu voi. Dar este totusi foarte important ca inainte de a adormi sa reusiti sa va calmati, sa va echilibrati, sa va purificati..

Daca se intampla sa visam in timpul noptii ca comitem acte reprobabile pe care nu le-am face in stare de veghe, este ca nu stim sa ne pregatim pentru somn. Inainte de a adormi trebuie sa ne pregatim pentru o calatorie sacra care va da rezultate intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.

Se spune in Cabala ca in timp ce omul adoarme, un spirit impur se ataseaza corpului sau fizic pentru a-i sugera anumite idei, anumite dorinte. Acest spirit impur voieste sa stapaneasca corpul sau pentru ca el poseda o mare rezerva de forte.

Pentru a va apara de acest spirit impur, trebuie sa rugati Cerul sa va trimita un Inger care va va pazi de el si care va va conduce la scoala Domnului pentru a studia acolo Iubirea si Intelepciunea.

Astfel, in timpul noptii veti avea tot timpul un paznic care se va roti in jurul corpului vostru pentru a impiedica spiritul raului sa va ia in posesie. Saditi in voi un gand bun seara, culcindu-va si lasati acest gand bun sa lucreze in timpul noptii. Nu va culcati niciodata cu un gand negativ in minte, pentru ca in timpul noptii va face ravagii in subconstientul vostru.

Daca inainte sa adormiti sunteti invadati de nelinisti nu ramaneti in pat, sculati-va, aprindeti lampa, faceti cateva exercitii de respiratie sau o rugaciune sau cititi o pagina de gandire inalta si apoi culcati-va din nou. Daca aceasta stare reapare la un moment dat, scuati-va a doua oara si reincepeti.

In orice caz sa stiti ca nu puteti lupta eficace ramanind intins. Veti spune ca, daca va sculati, va va lua frigul si ca puteti lupta prin gand ramanind in pat la cald. Nu, doar cind sunteti extrem de puternic va puteti apara! In pozitie orizontala sunteti mai pasiv si mai putin puternic. Din contra, vertical, aveti mai multe forte si posibilitati pentru a actiona.

Adevaratul discipol isi paraseste corpul pentru a-l intalni pe Maestrul sau in apropierea caruia continua sa se instruiasca. El citeste cartile cele mai ascunse in bibliotecile Universului si asista la ceremonii grandioase de care isi aminteste uneori, cu toate ca creierul uman nu este pregatit pentru a pastra memoria unor astfel de lucruri.

Aceasta amintire lasa in inima sa o senzatie atit de dulce ca trezindu-se isi spune: “Oare unde am fost in aceasta noapte? Ceea ce am vazut era asa de frumos!” A dormi devine un act sacru, cand se culca cu intentia de a merge sa studieze in cealalta lume, fiindca numai acolo se primeste adevarata initiere.

 
Cartile lui Omraam Mikhael Aivanhov se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture