Peter Deunov – Boli şi remedii

Aerul este purtător de electricitate şi de magnetism. O dată aspirată pe nări, această energie înviorează sistemul nervos al omului. Prin exerciţii de respiraţie conştiente omul îşi poate recăpăta buna dispoziţie, poate determina creierul să gândească bine, inima să simtă corect şi stomacul să funcţioneze regulat.

Unele persoane sunt nervoase, se irită uşor, întreţin gânduri false, incorecte, din simplul motiv că nu respiră cum trebuie. Modul incorect de a respira este cauza a nenumărate boli: dureri de cap, de stomac, de inimă, de piept, etc.

O respiraţie rapidă şi superficială este periculoasă pentru organism, creând predispoziţii pentru anumite maladii. Respiraţi liniştit, profund şi ritmic. Nutriţi recunoştinţă pentru aerul pe care îl inhalaţi; prin intermediul lui primiţi gândurile divine care vă pregătesc calea spre Principiul Suprem, iar binecuvântarea divină vă pătrunde.

Faceţi încercări de a vă îngriji singuri prin intermediul respiraţiei. Dacă vă doare capul ori stomacul, dacă vă încearcă vreo indispoziţie sau sunteţi prost dispus, efectuaţi înaintea fiecărei mese, inclusiv înaintea micului dejun, câteva exerciţii de respiraţie. Cei care nu sunt obişnuiţi cu acestea să înceapă să facă şase exerciţii, mărind progresiv numărul. Fiecare exerciţiu este alcătuit din trei faze: inspiraţia, reţinerea aerului şi expiraţia.

În timp ce efectuaţi aceste exerciţii, concentraţi-vă asupra lor. Diafragma trebuie să se ridice şi să coboare, să se contracteze şi să se relaxeze.

Diafragma reprezintă graniţa dintre lumea fizică şi cea spirituală. Una dintre cauzele palpitaţiilor, sufocărilor şi ale anumitor boli de piept este determinată de poziţia anormală a acesteia.

Dacă este prea ridicată, exercită presiune asupra plămânilor şi inimii, care nu mai funcţionează regulat. Inspirând profund, plămânii se umplu de aer şi forţează diafragma să-şi ocupe locul stabilit.

Cel care n-a făcut niciodată exerciţii respiratorii profunde trebuie să înceapă prin a reţine aerul două-trei secunde şi să mărească acest interval cu o secundă la trei sau patru zile. Astfel, în trei sau patru luni va reuşi să reţină aerul treizeci de secunde.

Fireşte, fiecare persoană trebuie să facă aceste exerciţii după propriile-i forţe, fără să se forţeze, cu uşurinţă, natural şi într-o stare de bună dispoziţie. Va putea în felul acesta să scape de multe indispoziţii şi boli. Deci dacă auziţi pe cineva plângându-se de o indispoziţie oarecare, sfătuiţi-l să respire profund. Pe viitor medicina se va ocupa de persoanele sănătoase, pentru a le învăţa cum să-şi menţină sănătatea.

Trataţi-vă înainte de a vă îmbolnăvi! Dacă nu respiraţi profund, nici un remediu nu este cu adevărat eficient.

Când vă simţiţi cuprinşi de mânie, respiraţi profund şi numai atunci spuneţi ce aveţi de spus. Dacă nu veţi respecta această regulă, cuvintele pe care le veţi rosti vor părea nesăbuite şi nu veţi obţine nici un rezultat, nici un beneficiu pentru voi şi pentru ceilalţi.

Dacă vă doare stomacul sau burta, faceţi şase exerciţii respiratorii de patru ori pe zi, ţinându-vă palma stângă pe locul dureros şi cea dreaptă pe mâna stângă. Respirând profund trebuie să simţiţi cum se contractă şi se relaxează diafragma.

Dacă oamenii nu respiră corect, nici măcar dragostea nu se va manifesta cum trebuie.

Respiraţi şi cântaţi pentru a vă vindeca de suferinţe şi boli.

Respiraţia profundă şi corectă prelungeşte viaţa.

Gândurile şi sentimentele armonioase depind şi ele de o respiraţie corectă. Pentru fiecare individ există o metodă specială pe care trebuie s-o găsească singur ascultându-şi maestrul şi medicul interior, adică latura sa divină, care îi arată calea cea bună.

Respiraţia corectă ajută la formarea caracterului şi întăreşte lumina raţiunii şi căldura inimii.

Sănătatea mai depinde şi de blândeţea interioară.

Când cineva îşi pierde blândeţea, începe să se usuce şi se îmbolnăveşte cu uşurinţă. Începe să vadă răul pretutindeni şi nemulţumirea îi este tovarăş. Este nemulţumit de el însuşi, de ceilalţi, de toate…

Nemulţumirea este un defect specific, provocat de societatea contemporană aflată în declin, în care omul este foarte individualist.

Somnul sub cerul liber ameliorează sănătatea, aceasta, bineînţeles, atunci când este cald.

Când sunteţi trişti sau prost dispuşi, ieşiţi la aer în loc să staţi închişi în cameră. Nu rezolvaţi nimic dacă vă închideţi în casă zile de-a rândul. Numai când vă rugaţi puteţi sta în casă.

Să nu vă temeţi de boli şi de suferinţe; ele apar pentru a vă învăţa ceva, pentru a vă îmbogăţi cu anumite experienţe, pentru a vă căli şi a vă întări. După ce le veţi depăşi veţi fi mai puternici. Oamenii consideră boala o calamitate, dar ea, dimpotrivă, este un privilegiu pentru cel treaz.

Mulţi se plâng de reumatism sau de alte infirmităţi. Acestea sunt rezultatul substanţelor străine acumulate în organism. Vasele sanguine îşi pierd elasticitatea şi se instalează ateroscleroza, care apare mai ales la persoanele în vârstă. Depozitele dăunătoare trebuie eliminate şi pentru aceasta nu trebuie să mâncăm peste măsură de mult. Apa caldă, după ce a fost fiartă, băută dimineaţa pe nemâncate şi în cursul zilei, ajută la dizolvarea depozitelor acumulate şi la eliminarea lor; mai mult, apa caldă provoacă transpiraţia care contribuie la eliminarea toxinelor. Sunt nişte reguli elementare pe care trebuie să le urmaţi fie că sunteţi sănătoşi sau bolnavi.

Starea maladivă poate fi provocată, de asemenea, de repartizarea neuniformă a energiilor vitale în organism. Aceste energii se acumulează în anumite părţi ale corpului, în timp ce în altele se află în deficit, apărând astfel un dezechilibru.

Un sistem nervos în bună stare de sănătate este necesar pentru ca toate funcţiile organismului să se realizeze în mod corect. Pentru aceasta este important să nu-l suprasolicităm nutrind ambiţii grandioase irealizabile sau dorinţe deşarte de câştig material. Esenţialul constă în a stabili şi a păstra armonia şi bucuria interioară, în a cultiva gânduri elevate şi sentimente nobile.

După fiecare boală impulsul vital pătrunde din nou în organism şi îl reînnoieşte.

Căldura vieţii curge din exterior spre interior. Dacă cineva vă transmite un gând negativ, descurajări, şi veţi fi lăsaţi influenţat de el, imediat se produce o întrerupere a curenţilor de căldură ce emană din viaţă. Dar dacă un gând încurajator vă pătrunde în suflet, râurile vieţii încep să curgă din nou în voi.

Bolile îl îmblânzesc pe om. Persoanele care au fost de mai multe ori bolnave devin mai delicate şi mai nobile. Nu mă refer la bolile nervoase, psihice, care sunt de altă natură şi nu au o origine organică. Acestea, în loc să-l înnobileze pe om, îl fac crud.

Fiecare gând sau sentiment negativ provoacă zdruncinături, explozii de un tip aparte în celule, care se repercutează asupra întregului organism. Un anumit gând negativ va exploda mai devreme sau mai târziu, iar noi ne vom întreba care este cauza acestei explozii. Aceasta înseamnă că respectivul gând a acţionat vreme îndelungată în interiorul persoanei respective; a călătorit până a găsit o ieşire, dar, ieşind, a provocat ruptura unui anumit nerv sau a unui vas de sânge. Ignorând forţa gândurilor negative, omul nu încearcă să afle care este cauza bolilor.

Fiecare gând negativ este o otravă, o bombă pentru organism, în timp ce gândul limpede, pozitiv, este binefăcător şi creator. Ştiind acestea, trebuie să ne ferim de tot ceea ce este deprimant şi negativ.

O altă metodă de tratament o constituie muzica.

Anumite boli pot fi tratate dacă bolnavul cântă la vioară, chitară sau flaut…

Instrumentele produc efecte specifice asupra fiecărei boli. Dar trebuie alese partituri muzicale cu vibraţii ascendente şi nu minore.

De exemplu palpitaţiile se pot trata cu cântece care încep cu tonul „do” natural, nu cel scos de diapazon. Dacă se nimereşte acest ton, bolnavul primeşte energie tonifiantă de la soare, care se transmite tuturor organelor. Dacă un bolnav cântă, înseamnă că dispune în el însuşi de toate condiţiile favorabile pentru a se îngriji şi ase vindeca.

O altă metodă de tratament constă în pronunţarea, de mai multe ori pe zi, a propoziţiei: „Mă voi vindeca!”, crescând progresiv, zi de zi, numărul repetiţiilor, în felul acesta se acţionează pozitiv asupra tuturor bolilor sau asupra unei stări depresive. Atmosfera din jurul bolnavului se va lumina, iar el se va simţi din ce în ce mai bine.

Adeseori, gândurile neplăcute, pesimiste, provin dintr-o funcţionare defectuoasă a ficatului. Când ficatul reîncepe să funcţioneze bine, mintea regăseşte gânduri clare şi pozitive.

Trebuie să ne străduim să păstrăm cu sfinţenie sănătatea pe care ne-a dat-o Domnul. Menţinerea stării de sănătate are la bază legi reale, nu iluzorii, care echilibrează corect – adică gânduri clare, pozitive, elevate, sentimente nobile şi fapte bune. Creierul este în legătură cu gândurile; plămânii şi corpul cu sentimentele; iar muşchii şi oasele cu faptele.

Câteodată puteţi simţi o indispoziţie prin contaminare, după ce i-aţi făcut o vizită unui bolnav care se gândeşte intens la starea sa. Dacă sunteţi sensibil şi nu aţi luat măsuri să vă protejaţi din punct de vedere mental, riscaţi să resimţiţi aceeaşi suferinţă cu a celui în preajma căruia v-aţi aflat.

Pentru a vă elibera de această senzaţie trebuie să vă spuneţi: „N-am nimic, nu sunt decât gândurile bolnavului care se reflectă asupra mea!” De asemenea puteţi să resimţiţi dispoziţia cuiva cu care v-aţi aflat în contact o vreme.

Oamenii societăţii viitoare vor avea trupuri mai frumoase, mai bine proporţionate şi mai rezistente, fiind în acelaşi timp mai sensibili.

 
Cartile lui Peter Deunov se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture