Samael Aun Weor – Cutitul constiintei

Unii psihologi simbolizeazã conștiința printr-un cuțit foarte potrivit sã ne separe de ceea ce este lipit de noi și care ne golește de forțã. Astfel de psihologi cred cã unicul mod de a scãpa de sub puterea unui EU oarecare, este de a-l observa de fiecare datã cu mai multã claritate, cu scopul de a-l înțelege, pentru a deveni conștienți de el.


Acei oameni cred cã astfel, un om se separã eventual de un Eu sau altul, fie și cât grosimea tãișului unui cuțit. În felul acesta, spun ei, Eul separat de conștiințã, se aseamãnã unei plante tãiate. Dupã pãrerea lor, a deveni conștient de orice Eu, înseamnã a-l separa de Psihicul nostru și a-l condamna la moarte.

Indiscutabil, un astfel de concept, aparent foarte convingãtor, eșueazã în practicã. Eul care, prin intermediul cuțitului conștiinței, a fost tãiat de personalitatea noastrã, alungat din casã ca o oaie neagrã, continuã sã existe în spațiul psihologic, devine un demon ispititor, insistã sã se reîntoarcã acasã, nu se resemneazã așa ușor, nu vrea câtuși de puțin sã mãnânce pâinea amarã a exilului, cautã o ocazie și la cea mai micã slãbire a vigilenței, se instaleazã din nou în psihicul nostru.

Cel mai grav este cã în interiorul Eului alungat, se aflã întotdeauna îmbuteliat un anumit procentaj de esențã, de conștiințã.

Toți acei psihologi care gândesc astfel, niciodatã nu au reușit sã dizolve nici unul din Eurile lor, în realitate au dat greș. Oricât se încearcã sã se evite subiectul KUNDALINI, problema este foarte gravã.

În realitate, „Fiul Ingrat” nu progreseazã niciodatã în munca esotericã asupra sa însuși. Evident, „Fiu Ingrat” este oricine o nesocotește pe „ISIS”, Divina noastrã Mamã Cosmicã particularã, individualã. ISIS este una din pãrțile autonome ale propriei noastre Ființe, dar derivatã, Șarpele ignic al puterilor noastre magice,
KUNDALINI.

În mod evident, numai „ISIS” are putere absolutã pentru a dezintegra orice Eu; acest lucru este irefutabil, indiscutabil, incontestabil.

KUNDALINI este un cuvânt compus: „KUNDA ne amintește de Abominabilul organ KUNDARTIGUADOR, LINI este un termen Atlant care înseamnã Sfârșit”.

„KUNDALINI” înseamnã: „Sfârșit al abominabilului organ KUNDARTIGUADOR”.

Este deci urgent sã nu confundãm „KUNDALINI” cu organul „KUNDARTIGUADOR”.

Am spus deja într-un capitol anterior cã Șarpele Ignic al puterilor noastre magice se aflã încolãcit de trei ori și jumãtate înãuntrul unui anumit Centru Magnetic situat în osul Coccigian, la baza șirei spinãrii.

Când Șarpele urcã, este KUNDALINI, când coboarã, este abominabilul organ KUNDARTIGUADOR.

Prin intermediul „TANTRISMULUI ALB”, șarpele se înalțã victorios prin canalul medular spinal, trezind puterile care divinizeazã.

Prin intermediul „TANTRISMULUI NEGRU”, șarpele se precipitã din coccis spre infernurile atomice ale omului. Așa se face cã mulți se convertesc în Demoni teribil de perverși.

Cei care comit eroarea de a-i atribui șarpelui ascendent toate caracteristicile sinistre și tenebroase ale șarpelui descendent, eșueazã în mod definitiv în munca asupra lor înșiși. Relele consecințe ale „ABOMINABILULUI ORGAN KUNDARTIGUADOR” pot fi anihilate numai prin „KUNDALINI”.

Nu este de prisos sã clarificãm cã astfel de consecințe rele sunt cristalizate în EUL PLURALIZAT al psihologiei revoluționare. Puterea Hipnoticã a Șarpelui descendent ține umanitatea cufundatã în inconștiențã. Numai Șarpele ascendent, prin opoziție, ne poate trezi; acest adevãr este o axiomã a Înțelepciunii Ermetice. Acum vom înțelege mai bine profunda semnificație a cuvântului sacru „KUNDALINI”.

Voința conștientã este întotdeauna reprezentatã de femeia sacrã: Maria, Isis, care strivește capul Șarpelui descendent. Declar aici în mod sincer și fãrã ocolișuri cã dublul curent de luminã, focul viu și astral al pãmântului, a fost simbolizat în Anticele Mistere, prin șarpele cu cap de taur, de țap sau de câine.

Este dublul Șarpe din Caduceul lui Mercur; este Șarpele ispititor din Eden; însã este totodatã, fãrã nici cea mai micã îndoialã, Șarpele de Aramã al lui Moise, încolãcit pe „TAU”, adicã pe „LINGAM-ul Generator”.

Este „țapul” Sabatului și Baphomet al Templierilor Gnostici; HYLE a Gnosticismului Universal; dubla coadã de șarpe care formeazã labele Cocoșului Solar al ABRAXASurilor.

În „LINGAM-ul NEGRU” introdus în „YONI-ul” metalic, simboluri ale Zeului SHIVA, Divinitatea Hindusã, se gãsește cheia secretã pentru a trezi și dezvolta Șarpele ascendent sau KUNDALINI, cu condiția de a nu vãrsa nicicând în viațã „Cupa lui Hermes Trismegistul”, cel de Trei ori mare Zeu „IBIS-THOT”.

Am vorbit printre rânduri pentru cei ce știu sã înțeleagã. Cel ce are pricepere sã priceapã, cãci aici este înțelepciune.

TANTRICII negri sunt diferiți, ei trezesc și dezvoltã Abominabilul organ KUNDARTIGUADOR, Șarpele ispititor din Eden, atunci când în riturile lor comit crima de neiertat de a vãrsa „Vinul Sacru”.


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture