Articole

Andrew Newberg – Viitorul lui Dumnezeu

Intreaga cercetare pe care noi şi alţii am acumulat-o ne îngăduie să facem o prezicere legată de viitorul lui Dumnezeu. Evident că Dumnezeu nu va pleca, dar nu va mai fi în mod necesar Dumnezeul descris în textele noastre sacre. Conform unei recente statistici Barna, reprezentările biblice ale unui creator atotputernic şi atoateştiutor pălesc. Ce îi va lua locul?

Dacă statistica noastră aruncă vreo lumină asupra întrebării, va fi un Dumnezeu care îşi păstrează misterul, o experienţă foarte intimă care nu poate fi captată în cuvinte. Iar dacă tendinţa spre spiritualitate personală continuă, vom vedea o lume în care coexistă mai multe noţiuni despre Dumnezeu. Din fericire, aceasta va inspira o mai mare toleranţă între oameni de credinţe religioase diferite, pe măsură ce îşi vor da seama de unitatea şi diversitatea de fond ale acestor experienţe.

Cum vor răspunde instituţiile religioase tradiţionale?

In acelaşi fel ca în trecut –  se vor reinventa pentru a întâmpină nevoile generaţiei următoare de căutători. Bisericile curentului principal îşi liberalizează teologiile. Evangheliştii se îndepărtează de retorica fundamentalismului, iar bisericile New Age vor creşte că număr în toată ţara; Chiar şi în ţările musulmane sprijinul politicilor şi credinţelor extremiste începe să intre în declin.

Religia şi spiritualitatea se schimbă şi evoluează constant, iar acesta este un lucru bun atât pentru societăte, cât şi pentru creierul uman. Noi idei ne provoacă să gândim mai profund în legătură cu valorile şi supravieţuirea personală şi cu cât ne gândim măi mult la misterele naturii umane, cu atât mai probabil vom avea o epifanie care poate îmbunătăţi calitatea vieţii. Pentru majoritatea americanilor, aceasta înseamnă spiritualitatea.

 
Cartile lui Andrew Newberg se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture