Samael Aun Weor – Auto-constiinta infantila

Ni s-a spus cu multã întelepciune cã avem nouãzeci si sapte la sutã SUBCONSTIENT si TREI LA SUTÃ CON-STIINTÃ. Vorbind sincer si fãrã ocolisuri, vom spune cã nouãzeci si sapte la sutã din Esenta pe care o purtãm în interiorul nostru, se gãseste îmbuteliatã, îngropatã, închisã înãuntrul fiecãruia dintre Eurile care, în ansamblul lor, constituie „Eul Însusi”. În mod evident, Esenta sau Constiinta, cufundatã în fiecare Eu, functioneazã în virtutea propriei sale conditionãri. Orice Eu dezintegrat elibereazã un procent determinat de Constiintã, emanciparea sau eliberarea Esentei sau Constiintei ar fi imposibilã fãrã dezintegrarea fiecãrui Eu.


Cu cât cantitatea de Euri dezintegrate este mai mare, cu atât Auto-Constiinta este mai mare. Cu cât cantitatea de Euri dezintegrate este mai mica, cu atât procentajul de Constiinta trezita este mai mic.

Trezirea Constiintei este posibila numai dizolvând EUL, murind în sine însusi, aici si acum.

Incontestabil, atâta timp cât Esenta sau Constiinta este îngropata în fiecare dintre Eurile pe care le caram în interiorul nostru, ea se afla adormita, în stare subconstienta.

Este urgent sa transformam subconstientul în constient, iar acest lucru este posibil doar anihilând Eurile; murind în noi însine.

Nu e posibil sa ne trezim, fara sa fi murit în prealabil în noi însine. Cei care încearca mai întâi sa se trezeasca pentru ca apoi sa moara, nu poseda o experienta reala a ceea ce afirma, merg cu hotarâre pe drumul greselii.

Copiii nou-nascuti sunt minunati, ei se bucura de autoconstiinta deplina; sunt total treziti. Înauntrul corpului copilului nou-nascut se gaseste reîntrupata Esenta si lucrul acesta îi da pruncului frumusetea sa. Nu vrem sa spunem ca suta la suta din Esenta sau Constiinta este reîntrupata în noul-nascut, doar acel trei la suta liber care în mod normal nu este cufundat în Euri.

Cu toate acestea, acel procentaj de Esenta libera, reîntrupat în organismul copiilor nou nascuti, le da deplina autoconstiinta, luciditate etc. Adultii îl privesc cu mila pe noul nascut, cred ca pruncul este inconstient, dar se înseala amarnic. Noul-nascut îl vede pe adult asa cum este în realitate, inconstient, crud, pervers etc.

Eurile nou-nascutului se duc si vin, se rotesc în jurul leaganului, vor sa intre în noul corp, însa datorita faptului ca noul-nascut înca nu si-a fabricat personalitatea, orice încercare a Eurilor de a intra în noul corp, se dovedeste mai mult decât imposibila.

Uneori pruncii se înspaimânta vazându-le pe acele fantome sau Euri care se aproprie de leaganul lor, si atunci tipa, plâng, dar adultii nu înteleg aceasta si presupun ca bebelusul este bolnav sau ca îi este foame sau sete; astfel e inconstienta adultilor.

Pe masura ce noua personalitate se formeaza, Eurile care vin din existente anterioare, patrund putin câte putin în noul corp. Când deja totalitatea Eurilor s-a reîncorporat, aparem în lume cu acea oribila urâtenie interioara care ne caracterizeaza; atunci mergem peste tot ca niste somnambuli; mereu inconstienti, mereu perversi.

Când murim, trei lucruri merg în mormânt: 1) Corpul fizic; 2) Fondul vital organic; 3) Personalitatea.

Fondul vital, ca o fantoma se dezintegreaza încetul cu încetul, în fata gropii sepulcrale, pe masura ce corpul fizic se dezintegreaza si el. Personalitatea este subconstienta sau infraconstienta; intra si iese din mormânt de câte ori vrea, se bucura când rudele îi duc flori, îi iubeste pe cei apropiati si se dizolva foarte încet, pâna se transforma în praf cosmic.

Ceea ce continua dincolo de mormânt este EGOUL, EUL pluralizat, Eul însusi, ogramada de diavoli înauntrul carora se gaseste cufundata Esenta, Constiinta, care la timpul sau si la ora sa se reîntoarce, se reîntrupeaza.

Se dovedeste lamentabil ca, fabricându-se noua personalitate a copilului, se reîncorporeaza si Eurile.


Avem nevoie de tine. Susține-ne cu o donație! Generozitatea și interesul atâtor oameni pentru aceste informatii face posibila existenta acestui website. Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe donaţiile vizitatorilor, fără de care acest website poate nu ar fi existat.


Hide picture