Samael Aun Weor – Un alt tip de semanatori de spaima

Există o mulţime de pseudo-ocultişti şi de pseudo-ezoterici, care răspandesc tot soiul de rumori false impotriva ieşirilor Voluntare in Corp Astral. Se dovedeşte distructiv şi prejudiciabil pentru Marea Operă a Tatălui să sperii oamenii in ceea ce priveşte ieşirile in corp Astral. In realitate, ieşirile in Astral nu comportă
nici un pericol, pentru că toate fiinţele umane, că o vor sau nu, ies in corp astral in timpul orelor de somn nocturn. Din nefericire, oamenii se plimbă in corp astral cu conştiinţa adormită.

Ei nu ştiu să iasă voluntar şi conştient in corp astral. Nu există nici un pericol de a deveni conştient de propriile sale funcţii naturale, care sunt a manca, a bea, unirea sexuală şi ieşirea in corp astral.

Aceste funcţii sunt cu totul naturale. Dacă ieşirile in astral ar fi periculoase, cum afirmă Semănătorii de Spaimă, n-ar mai fi nimeni viu pe pămant, căci toată lumea Iese in Corp Astral şi, ceea ce e mai rău, cu conştiinţa adormită, şi totuşi nu se intamplă nimic. Atunci?

Planeta Mercur este actualmente pe cale să iasă dintr-o Noapte Cosmică. Pe măsură ce ea iese din starea sa de Odihnă, ierarhii acestei planete devin din ce in ce mai activi. Domnii din Mercur işi propun să-i inveţe pe locuitorii Pămantului, in mod practic, arta de a ieşi şi de a reintra in corpul fizic după Voie. Intr-un viitor apropriat, fiecare fiinţă omenească va trebui să poată ieşi in mod conştient in corp astral.

Aceasta este, deci, o Lege a Naturii, o Poruncă Cosmică şi oricine i se opune acestei Legi este Criminal. Intr-adevăr, propagatorii acestui tip de Frică acţionează inconştient ca Magicieni Negri; da, cei care Seamănă Spaima asupra călătoriilor astrale sunt, fără ştirea lor, Magicieni Negri.

Principalul obiectiv al Spiritului Universal de Viaţă este de A Fi Auto-Conştient in toate Dimensiunile spaţiului. La bază, Spiritul Universal de Viaţă Nu se Cunoaşte pe el insuşi; el este fericit dar nu are conştiinţa propriei sale Fericiri. Fericirea fără conştiinţa de sine insuşi nu este Fericire. Spiritul Universal de Viaţă coboară pană la Materie pentru a lua cunoştinţe despre El Insuşi.

Marea Realitate se iveşte din propriul său san la Aurora Universului şi se contemplă ea insăşi in oglinda vie a Naturii. Astfel vine ea să se cunoască pe ea insăşi. In această manieră, se creează o activitate mentală Vibratorie, cu ajutorul scenei cosmice. Această activitate care merge de la periferie spre Centru creează ceea ce se numeşte Mintea Universală.

Activitatea intelectuală a Minţii Universale provine dintr-o Forţă Centripetă. Orice acţiune este urmată de o reacţie. Cand forţa centripetă găseşte o rezistenţă la centru, se produce o reacţie care creează o activitate centrifugă numită Sufletul Cosmic. Acest Suflet Vibrator se dovedeşte a fi un Mediator intre centru şi periferie, intre Spiritul Universal de Viaţă şi Materie, intre Marea Realitate şi Imaginile sale Cosmice.

Marele Maestru Paracelsus a spus: “Sufletul este produsul Acţiunii Centrifuge a Activităţii Universale suscitate prin Acţiunea Centripetă a Imaginaţiei Universului”.

Fiinţa Umană nu are actualmente in interiorul Fantomei sale Astrale decat un embrion de Suflet, insă acest embrion trebuie să se Fortifice şi să se Auto Trezească.

Trezirea omului Conştiinţei Cosmice este evenimentul cel mai grandios al Universului.

In acest moment, Marea Lojă Albă este viu preocupată de trezirea Conştiinţei umane.

Adepţii luptă intens pentru a invăţa fiinţa umană să Iasă in Corp Astral după Voie. Ei vor ca oamenii să se trezească şi orice merge impotriva acestei Mari Legi este o crimă.

Unicul Obiectiv al coborarii Spiritului la Materie este de a Crea un Suflet şi de a se face Auto-Conştient de sine insuşi.

Atunci cand ne indreptăm puterea mentală din interiorul nostru spre propriul nostru centru intim, rezistenţa pe care o intampinăm in centru antrenează o reacţie; şi cu cat va fi mai viguroasă forţa centripetă pe care o vom aplica, cu atat mai puternică va fi şi forţa Centrifugă care rezultă de aici.

In acest fel ne fabricăm un Suflet; astfel ne fortificăm Embrionul de Suflet. Şi in fine, intr-o zi, cand ne vom Naşte ca Şerpi-Păsări, vom Absorbi şi vom Asimila in intregime, in interiorul Corpului nostru Astral, totalitatea Sufletului nostru.

Trezirea Conştiinţei este ceva urgent; cel care invaţă să Iasă in Corp Astral după Voinţă poate Studia la picioarele Marilor Maeştri ai Inţelepciunii. In Lumea Astrală ne vom intalni cu Gurul nostru, care ne va instrui in Marile Mistere.

Trebuie să renunţăm la Frică dacă vrem să ne bucurăm de fericirea de a Vizita grădinile paradisului. Trebuie să incetăm să ne fie Frică dacă vrem fericirea de a intra in Templele ţării Luminii Aurite. Acolo, ne vom aşeza la picioarele Marilor Maeştri ai Lojei Albe. Acolo ne vom fortifica pentru drumul cel dur. Este necesar să ne fortificăm pe drum, să ne odihnim, să primim instrucţiuni direct de pe buzele Gurului nostru. Ca un Tată Iubitor, el ne aşteaptă intotdeauna in Astral pentru a ne incuraja. Adepţii sunt Veritabili Şerpi Zburători.


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture