Meditatii zilnice cu Krishnamurti – O imensitate dincolo de orice masura

Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Ce se intampla atunci cand pierzi pe cineva datorita mortii? Reactia imediata este un sentiment de paralizie, si atunci cand iesi din aceasta stare de soc, este ceea ce noi numim suferinta.

Acum, ce presupune acest cuvant, suferinta? A fi impreuna, cuvintele vesele, plimbarile si multe alte lucruri placute pe care le-ati facut sau sperati sa le faceti impreuna – toate acestea ti-au fost luate si in al doilea rand sunteti lasat fara sprijin, singur.

La asta se opune, asta face ca mintea sa se revolte, sa se impotriveasca: faptul ca deodata te simti parasit, cu totul singur, gol, fara nici un sprijin.

Acum, ceea ce conteaza este sa traiesti in acel gol, doar a trai cu acesta, fara nici o reactie, fara a rationaliza, fara a evada din acesta cu ajutorul mediumilor, cu teoria reincarnarii si toate absurditatile fara nici un sens – traiti in acesta cu intreaga voastra fiinta.

Si daca mergi pas cu pas vei descoperi ca exista un sfarsit al suferintei – un final real, nu doar unul verbal, nu un sfarsit superficial care vine prin evadare, prin identificare cu un concept sau aderand la o idee.

Atunci vom descoperi ca nu exista nimic pentru a ne proteja, deoarece mintea este complet goala, libera si nu mai reactioneaza in scopul de a incerca sa umple acel gol; si cand intreaga suferinta, astfel a ajuns la final, vei porni pe un alt drum, un drum care nu are nici inceput si nici sfarsit.

Exista o imensitate incomensurabila, dar nu este posibil a intra in aceasta lume fara incetarea totala a durerii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dacă informatiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture