Ramtha – Cu totii eram ca niște copilasi
Ascultați textul citit cu voce:
Chiar la începuturile voastre, când fiecare dintre voi știa că este una cu Tatăl, eul vostru – identitatea voastră – era Dumnezeu într-o unicitate singulară, iar viața reprezenta aventura emoțională ce ducea la experimentarea tuturor gândurilor, căci Dumnezeu este toate gândurile.
Eul vostru era pur și nepervertit, căci în ființa voastră nu existau acele atitudini care să vă limiteze acceptarea gândului sau pe a lui Dumnezeu în ființa voastră. Știați că sunteți veșnici în momentul de a fi de Acum și că aveți o capacitate nelimitată de a primi gând de la Dumnezeu, de a-l transmuta în emoție și de a materializa emoția în creație.
Cu toții erați ca niște copilași, întrucât nu aveți nici o atitudine care să vă modifice puritatea ființei, sau să vă limiteze exprimarea. Nu cunoșteați frica. Nu cunoșteați ce este aceea judecată. Nu cunoșteați competiția, invidia și nu aveați simțul posesiunii. Nu cunoșteați moartea. Erați precum copiii, căci nu trăiserăți nici una dintre aceste atitudini.
Voi, Dumnezeii, ați avut încă de la începuturile voastre impulsul puternic de a crea, de a exprima emoția gândului punând-o în forme create. Iar puterea de a o face nu a fost dată în cantități mai mari unora și mai mici altora. Toți erați egali. Dar, de îndată ce ați început să creați, s-a născut în interiorul vostru un spirit competitiv – impulsul de a prelua gândul creativității altuia și de a-l extinde în ceva mai mare, pentru a crea mai mult, gând după gând după gând. De ce credeți că există atât de multe specii de flori în planul vostru? Ați crede că ar fi fost suficient un singur trandafir. Și câți fluturi ar mai putea exista?
De ce au devenit Dumnezeii o rasă competitivă? Deoarece, în impulsul lor de a crea, au contemplat gândul că poate capacitatea lor creatoare nu era atât de măreață ca a altora. Prin urmare, au început să se perceapă ca fiind mai puțin valoroși în străfundurile ființei lor. Și, pentru a compensa acel sentiment de „mai puțin”, Dumnezeii au încercat să-și depășească unii altora creațiile. Cu cât și-au antrenat mai mult procesele de gândire în această creativitate competitivă, cu atât s-au văzut pe ei înșiși ca fiind mai prejos decât perfecțiunea stării de A FI, ca fiind separați de Dumnezeu – care reprezintă egalitatea tuturor lucrurilor.
Vedeți voi, separarea de viață și conceptul de imperfecțiune apar doar atunci când ceva este privit ca fiind mai mare decât altceva. Cu toate acestea, în realitatea vieții, nici un lucru nu este superior sau inferior altuia. Toate lucrurile pur și simplu există, într-o egalitate a stării de A FI. Prin urmare, totul se află într-o stare de perfecțiune – sau, mai exact, într-o stare de A FI. Atitudinile și gândurile colective sunt singurele care fac ca ceva să fie mai puțin decât perfecțiunea stării de A FI care aceasta este cu adevărat.
Cel mai mult v-ați separat de tot atunci când ați intrat în întruparea de om. Până în acel moment, deși începuserăți să vă separați de restul, erați totuși conștienți de natura voastră divină și de nemurirea ființei. Dar când v-ați coborât pentru a vă întrupa și ați început să experimentați realitățile materiei celulare, ați devenit captivi în funcțiile masei numite foame, frig și supraviețuire – lupta de a menține ceea ce ați devenit. V-ați întrețesut cu materia celulară, care a fost programată, prin însăși natura ei, să permită supraviețuirea masei. Această „căsătorie” între o ființă nemuritoare și un mecanism al masei fizice, orientat spre supraviețuirea propriei structuri, v-a modificat profund starea ființei. Atunci a fost momentul când s-a născut copacul cunoașterii – eul fals.
Trăirea sentimentelor de frică, de competiție și de invidie de pe acest plan – înregistrate în sufletul vostru și programate în structurile celulare ale corpului – au dus la creșterea eului fals și la modificarea pe mai departe a cunoașterii că sunteți Divini, nemuritori și Una cu tot ce înseamnă viață.
Cartile lui Ramtha se pot vedea la linkurile de mai jos:
- link 1 - aceasta pagina
- link 2 - aceasta pagina