Articole

Jacques Martel – Dictionar al bolilor si afectiunilor: Prostata

Prostata este o glandă a aparatului genital masculin, situată sub vezică şi care secretă un lichid ce constituie unul dintre elementele componente ale spermei. Reprezintă principiul şi puterea masculină. O prostată sănătoasă indică faptul că ştiu foarte clar încotro merg şi îmi ascult vocea interioară. Imi trăiesc emoţiile şi

ştiu să elimin prea-plinul de emoţii. Sunt capabil să fiu eu însumi şi stăpân pe viaţa mea.  Accept faptul că, autoritatea se află se află în interiorul meu şi mă îndrumă în alegerea pe care o am de făcut, în loc să mă las condus de valori superficiale.

PROSTATA (afecţiuni ale…)

Prostata are legătură cu sentimentul meu de putere pe plan social şi cu capacitatea mea sexuală. Deoarece, de obicei bărbaţii mai în vârstă suferă de tulburări ale prostatei, pot să îmi pun următoarea întrebare: mă simt satisfăcut şi în largul meu, în ceea ce priveşte sexualitatea? Trăiesc frustrare, neputinţă sau poate chiar confuzie, faţă de sexualitatea mea sau faţă de căutarea unui (unei) partener (partenere) poate mai tânăr/tânără? Ar fi mai bine să renunţ la tot? Poate mă simt inutil, ineficient, incapabil să fiu “un bărbat adevărat”. Sau poate am impresia că nu sunt la înălţimea copiilor mei sau sunt un tată rău. Mai sunt încă atrăgător? Am o teamă puternică la gândul că nu mai acorespund normelor sexuale cerute de societate, mai ales dacă eu sau unul dintre copiii mei suntem homosexuali: inconştient, ştiu că specia este în pericol, din cauza non-reproducerii. Sunt fidel dorinţelor mele sexuale sau acestea depind de mărimea organelor mele genitale? Trebuie să învăţ să mă deculpabilizez şi să nu îmi mai creez o presiune faţă de “performanţa” pe care societatea vrea să o ating. Trebuie să conştientizez valoarea mea, cu toate calităţile frumoase pe care le am şi nu doar în funcţie de “performanţele mele sexuale”. Este posibil să am impresia că nu sunt acordat cu partenera mea sau partenerul meu, că suntem un cuplu nepotrivit, mai ales la nivel sexual. Formăm un amalgam, un amestec, ieşit din comun. Oare îmi reprim emoţiile şi impulsurile creatoare? Refuz orice act erotic din viaţa mea? Este posibil să trăiesc o iubire platonică, care nu se exprimă în corpul meu fizic. Dacă nu îmi cunosc nevoile şi dorinţele, este ca şi cum aş fi deconectat de persoana mea.

Mă simt obligat să mă prosternez în faţa cuiva sau chiar în faţa unui dumnezeu, în care cred. Este un act umilitor! Trebuie să încetez să mai impun o presiune asupra lucrurilor pe care le am de făcut sau pe care nu le am de făcut: mă simt vulnerabil cu privire la bani, deoarece mă apropii de pensionare ? Mă simt inutil, deoarece nu mai sunt atât de activ cum eram când lucram? Dacă am problemă la prostată, trebuie să mă întreb dacă trăiesc o dificultate şi o culpabilitate faţă de nepoţii mei sau faţă de copiii mei, care, chiar dacă au devenit adulţi, pentru mine sunt încă “mici” şi “fragili”. Mi-e teamă că sunt în pericol, pe plan moral sau fizic şi, mai ales, în orice situaţie care poate avea legătură cu sexualitatea şi care mie, mi se pare murdară sau anormală, conform normelor societăţii. Vreau să fiu în continuare protectorul lor. Am impresia că sunt împiedicat să le fiu aproape. Dacă nu am copii sau nepoţei, dificultatea poate fi trăită în relaţie cu un copil al fraţilor mei sau un alt copil pe care îl consider “ca făcând parte din familie”. Am tendinţa de a mă adapta aşteptărilor celorlalţi faţă de mine. Vreau, de asemenea ca şi ceilalţi să se conformeze valorilor mele sau celor ale societăţii. Am impresia că am nişte anomalii imense şi nu prea ştiu ce să fac pentru a mă încadra în norme. Mă simt adeseori ciudat, diferit de ceilalţi. Nu îmi place imaginea mea de tată. Un adenom poate apărea atunci când am o supărare mare, faţă de unul dintre copiii mei sau am impresia că mi-am pierdut “puterea” la muncă sau în societate. Am nevoie să învăţ să am încredere şi că, teama mea, că li se va întâmpla ceva “rău” sau “grav” celor pe care îi iubesc, nu face decât să atragă mai mult obiectul fricii mele.

Am încredere în faptul că, suntem cu toţii îndrumaţi şi protejaţi, de forţele interioare, inclusiv cei pentru care îmi fac griji. Astfel voi evita dezvoltarea unui cancer de prostată. Acesta se poate manifesta după ce am trăit mai multe eşecuri în relaţiile mele afective. Simt, în sinea mea, că am pierdut această dimensiune masculină necesară pentru a seduce şi a atrage o parteneră sau un partener. Sunt frustrat şi trist şi aceste sentimente se întorc, de obicei, împotriva mea. Viaţa mea nu mai are sens (mai ales când sunt pensionar). Mi-am pierdut încrederea în capacităţile mele, în imaginea mea de tată şi de bărbat. Mă privez de creativitatea mea şi de dreptul meu la fericire şi la bucurie.

Accept să învăţ să mă bucur de viaţă, cu toate simţurile şi nu numai pe plan sexual. Pot să îmi redescopăr creativitatea şi să realizez lucruri importante.

Accept, de asemenea, să simt cu adevărat toate emoţiile pe care le am şi să învăţ să le recunosc din plin. Emoţiile fac parte din mine. Astfel îmi recapăt întreaga putere asupra vieţii mele.

PROSTATĂ (coborâre…)

Când prostata coboară, aceasta exercită o presiune mare asupra vezicii. Este un semn că am o dificultate de a renunţa la sentimentul de inutilitate pe care îl am, urina reprezentând eliberarea emoţiilor mele negative. Mă simt coonfuz şi îmi este greu să îmi exprim dorinţele.

Accepţi să îmi recunosc tot mai mult valoarea şi ştiu că am o contribuţie inestimabilă în cadrul societăţii.

PROSTATĂ — PROSTATITĂ

Prostatita reprezintă inflamaţia prostatei. O astfel de afecţiune indică faptul că este posibil să trăiesc decepţie sau frustrare faţă de ceea ce partenera mea sau partenerul meu aşteaptă, legat de performanţele mele sexuale, de la mine, deoarece îmi port pică pentru că nu sunt mai “viril”, mai “performant”. Mă consider bătrân, “terminat”, “bun de nimic”. Nu îmi pot “poseda” partenera sau partenerul. Valorile mele sau singura MEA valoare se bazează pe lucruri materiale şi superficiale. Mă rup de emoţiile mie, deoarece îmi este frică de ele.

Este important să accept, faptul că, sexualitatea mea s-a schimbat şi a evoluat în timp şi că poate fi în continuare la fel de excitantă şi întreagă ca şi înainte.

 
Cartile lui Jacques Martel se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture