Articole

Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Memoria neaga iubirea

1301127669_J_krishnamurthi

Este posibil sa iubiti fara sa ganditi? Ce inseamna gandirea? Gandirea este raspunsul la amintirea durerii sau placerii. Nu exista gandire fara ramasitele pe care le lasa o experienta incompleta. Iubirea este diferita de emotie si sentiment. Iubirea nu poate fi adusa in campul gandirii, in timp ce sentimentele si emotiile pot.

Iubirea este o flacara fara fum, mereu proaspata, creativa, vesela. O astfel de iubire este periculoasa pentru societate, in relatie. Deci, abordata treptat, modificata, ghidata, legalizata, pusa in pericol, atunci se poate trai cu ea. Nu stii ca atunci cand iubesti pe cineva, atunci iubesti intreaga omenire? Atunci nu exista nici o bariera, nici o nationalitate; si atunci nu exista nici o dorinta de putere si influenta si cineva care sa-si asume valorile lor. Un astfel de om este periculos pentru societate.

Pentru a trai in iubire, procesul memoriei trebuie sa inceteze. Memoria apare doar atunci cand experienta este pe deplin si complet inteleasa. Memoria este doar reziduul experientei; Este rezultatul provocarii care nu este complet inteleasa. Viata este un proces al provocarii si al raspunsului. Provocarea este intotdeauna noua, iar raspunsul este intotdeauna vechi. Acest raspuns, care este conditionat, rezultat al trecutului, trebuie sa fie inteles si nu disciplinat sau condamnat, indepartat. Aceasta inseamna sa traiesti fiecare zi ca fiind noua, deplina si completa. Aceasta viata completa este posibila numai atunci cand exista iubire, cand inima ta este plina, nu cu cuvinte sau cu lucruri create de minte. Numai in cazul in care exista iubire, memoria inceteaza; si atunci fiecare miscare este o renastere.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture