Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cauza majora a violentei

Intelegerea cuvintelor

Cauza majora a violentei, cred, este faptul ca fiecare dintre noi cauta securitatea interior, psihologic. In fiecare dintre noi nevoia psihologica de securitate – sentimentul interior de a fi in siguranta – este proiectarea nevoii exterioare de securitate. Fiecare in el insusi vrea sa fie in siguranta, sigur, sa aiba certitudine.

De aceea avem aceste legi pentru casatorie; in scopul de a putea poseda o femeie, sau un om, si astfel sa avem siguranta in relatia noastra.

Daca aceasta relatie este atacata, devenim violeti, care, este o cerere psihologica, din interior, pentru a fi in totalitate siguri de relatia noastra.

Dar nu exista ceva precum siguranta, securitatea, in  nici o relatie. In interior, psihologic, am dori sa existe siguranta. Dar nu exista nimic precum securitatea permanenta.

Deci, toate aceste cauze contribuie la violenta, care este raspandita, dezlantuita in intreaga lume.

Cred ca cineva care a observat, chiar si numai putin, ceea ce se intampla in lume, si mai ales in aceasta tara nefericita, poate, deasemenea, fara prea mult studiu intelectual, sa respecte si sa gaseasca in el insusi acele lucruri care, proiectate in exterior, sunt cauzele acestei extraordinare brutalitati, a indiferentei, a nesimtirii si violentei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă articolele gasite aici te-au ajutat in dezvoltarea ta personala, poți spune "mulțumesc" printr-o donație: