Articole

Samael Aun Weor – Eurile cauza

Multiplele elemente subiective ce constituie egoul au rãdãcini cauzale. Eurile-cauzã sunt legate de legile Cauzei și Efectului. Evident nu poate exista cauzã fãrã efect, nici efect fãrã cauzã; acest lucru este indiscutabil, indubitabil. Ar fi de neconceput eliminarea diferitelor elemente inumane pe care le purtãm în interiorul nostru, dacã nu am elimina radical cauzele intrinsece ale defectelor noastre psihologice.


Evident eurile-cauzã sunt intim asociate cu anumite datorii karmice. Numai cãința cea mai profundã și respectivele negocieri cu Domnii Legii, ne pot da fericirea de a obține dezintegrarea tuturor acelor elemente cauzale și într-un fel sau altul, ne pot conduce la eliminarea definitivã a elementelor indezirabile.

Cauzele intrinsece ale erorilor noastre, cu siguranțã pot sã fie eradicate din noi înșine grație muncilor eficiente ale Cristosului Intim. Evident cã eurile-cauzã obișnuiesc sã fie de o complexitate înspãimântãtor de dificilã.

Exemplu: un student esoterist ar putea fi înșelat de instructorul sãu și în consecințã, un astfel de neofit ar deveni sceptic. În acest caz concret, eul-cauzã care ar produce asemenea eroare, nu ar putea fi dezintegrat decât prin suprema cãințã intimã și prin negocieri esoterice foarte speciale.

Cristosul Intim lucreazã intens în interiorul nostru, eliminând pe baza unor munci conștiente și suferințe voluntare, toate acele cauze secrete ale erorilor noastre.

Domnul perfecțiunilor trebuie sã trãiascã în intimele noastre profunzimi întreaga dramã cosmicã. Am rãmâne înmãrmuriți dacã am contempla în lumea cauzalã toate torturile prin care trece Domnul Perfecțiunilor.

În lumea cauzalã, Cristosul tainic trece prin toate amãrãciunile de nedescris de pe via crucis a sa. Indubitabil, Pilat se spalã pe mâini și se justificã, dar în final îl condamnã pe adorabil la moartea pe cruce.

Se dovedește extraordinarã pentru inițiatul prezicãtor ascensiunea pe Golgota. Fãrã îndoialã conștiința solarã integratã cu Cristosul Intim, crucificatã pe crucea maiestuoasã a calvarului, pronunțã fraze teribile care ființelor umane nu le este dat sã le-nțeleagã.

Fraza finalã (Tatãl meu, în mâinile tale îmi încredințez spiritul), este urmatã de fulgere și tunete și de mari cataclisme. Ulterior, Cristosul Intim, dupã coborârea de pe cruce, este depus în Sfântul sãu Mormânt.

Prin intermediul morții, Cristosul Intim ucide moartea. Mult dupã aceea, Cristosul Intim trebuie sã învie în noi. Incontestabil, învierea Cristicã vine sã ne transforme radical.

Orice Maestru Înviat deține puteri extraordinare asupra focului, aerului, apei și pãmântului. Fãrã îndoialã, Maeștrii Înviați dobândesc nemurirea, nu doar psihologicã ci și corporalã.

Iisus, Marele Kabir, trãiește încã cu același corp fizic pe care l-a avut pe Pãmântul Sfânt; Contele Saint- Germain, care transmuta plumbul în aur și fãcea diamante de cea mai bunã calitate de-a lungul secolelor XV, XVI, XVII, XVIII etc., trãiește încã și astãzi. Enigmaticul și puternicul Conte Cagliostro, care a uimit într-atât Europa cu puterile sale în secolele XVI, XVII și XVIII, este un Maestru Înviat și încã își pãstreazã același corp fizic.


Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture