Articole

Samael Aun Weor – Sfantul graal

Sfântul Graal strãlucește în noaptea profundã a tuturor vremurilor. Cavalerii Evului Mediu, în epoca cruciadelor, au cãutat zadarnic Sfântul Graal pe Pãmântul Sfânt dar nu l-au gãsit. Când Profetul Avraam s-a întors din rãzboiul împotriva regilor Sodomei și Gomorei, se spune cã l-a întâlnit pe Melchisedec, Geniul Pãmântului. Neîndoielnic acea Mare Ființã trãia într-o fortãreațã situatã exact pe locul în care mai târziu a fost înãlțat Ierusalimul, orașul iubit al Profeților.

Legenda veacurilor spune, iar asta zeii și oamenii o știu, cã Avraam a celebrat Ungerea Gnosticã prin împãrțirea pâinii și a vinului în prezența lui Melchisedec. Nu este de prisos sã afirmãm cã Avraam a oferit atunci lui Melchisedec zeciuielile și roadele dintâi, precum stã scris în Cartea Legii.

Avraam a primit din mâinile lui Melchisedec, Sfântul Graal; mult mai târziu în timp, aceastã cupã a ajuns în templul din Ierusalim. Fãrã îndoialã cã Regina din Saba a servit ca mijlocitoare pentru acest fapt.

Ea s-a înfãțișat înaintea Regelui Solomon cu Sfântul Graal și dupã ce l-a supus unor riguroase încercãri, i-a încredințat atât de mult prețuitul odor.

Marele Kabir Iisus a bãut din aceastã cupã în timpul ceremoniei sacre a cinei celei de tainã precum stã scris în cele Patru Evanghelii.

Iosif din Arimateea a umplut Potirul cu sângele ce țâșnea din rãnile Adorabilului pe Muntele Cãpãțânii.

Când poliția romanã a rãscolit locuința amintitului Senator, n-a gãsit acest prețios giuvaier. Senatorul roman, nu numai cã a ascuns atât de prețioasa comoarã, ci, în plus, a pãstrat împreunã cu ea, sub pãmânt, lancea lui Longinus, cu care centurionul roman a strãpuns coasta Domnului.

Iosif din Arimateea a fost închis într-o oribilã temnițã pentru cã nu a vrut sã predea Sfântul Graal. Când amintitul Senator a ieșit din închisoare, a plecat spre Roma ducând cu el Sfântul Graal.

Ajuns la Roma, Iosif din Arimateea a gãsit persecuția lui Nero împotriva Creștinilor și s-a dus pe malurile Mediteranei.

Într-o noapte, în vis, i-a apãrut un înger și i-a spus: „Acest potir are o mare putere, pentru cã în el se aflã sângele Mântuitorului Lumii”. Iosif din Arimateea, ascultând de poruncile îngerului, îngropã acel potir într-un templu din Montserrat, Catalonia, Spania.

Cu timpul, acel potir s-a fãcut nevãzut împreunã cu templul și o parte a muntelui. Sfântul Graal este vasul lui Hermes, cupa lui Solomon, urna prețioasã a tuturor templelor de mistere.

Din Chivotul Legãmântului nu lipsea nicicând Sfântul Graal sub forma cupei sau gomor-ului, înãuntrul cãruia se afla depozitatã mana deșertului. Sfântul Graal alegorizeazã în mod accentuat YONI-ul feminin; în aceastã sfântã cupã se aflã nectarul nemuririi, Soma misticilor, suprema bãuturã a Zeilor Sfinți.

Cristosul Roșu bea din Sfântul Graal în ceasul suprem al cristificãrii, așa stã scris în Evanghelia Domnului. Sfântul Graal nu lipsește niciodatã de pe altarul templului. Evident Sacerdotul trebuie sã bea vinul luminii din Cupa Sfântã. Ar fi absurd sã presupunem un templu al misterelor din care sã lipseascã cupa binecuvântatã a tuturor vremurilor.

Acest lucru ne amintește de Ginebra, Regina Jinașilor, cea care îi turna lui Lancelot vinul în cupele delicioase ale lui SUFRA și MANTI.

Zeii nemuritori se hrãnesc cu bãutura conținutã în Cupa Sfântã; aceia care urãsc Cupa Binecuvântatã, hulesc împotriva Spiritului Sfânt.

Supra-Omul trebuie sã se alimenteze cu nectarul nemuririi conținut în potirul divin al templului. Transmutarea energiei creatoare este fundamentalã când vrem sã bem din Vasul Sfânt.

Cristosul Roșu, întotdeauna revoluționar, întotdeauna rebel, veșnic eroic, veșnic triumfãtor, închinã în cinstea Zeilor, bând din potirul de aur. Ridicați bine cupa voastrã și aveți grijã sã nu vãrsați nici mãcar o singurã picãturã din prețiosul vin.

Amintiți-vã cã lozinca și deviza noastrã este THELEMA (voințã).

Din adâncul potirului, simbolicã imagine a organului sexual feminin, țâșnesc flãcãri ce strãlucesc pe chipul aprins al Supra-Omului. Zeii inefabili ai tuturor galaxiilor beau întotdeauna bãutura nemuririi din potirul etern. Frigul lunar produce involuții în timp; este necesar sã bem vinul sacru al luminii din vasul sfânt al Alchimiei. Purpura regilor sacri, coroana regalã și aurul înflãcãrat, sunt doar pentru Cristosul Roșu.

Domnul Fulgerului și al Tunetului apucã cu dreapta sa Sfântul Graal și bea vinul de aur pentru a se hrãni. Cei ce varsã Vasul lui Hermes în timpul copulației chimice, se convertesc de fapt în creaturi infraumane ale lumii subpãmântene. Tot ceea ce am scris aici este amplu dezvoltat în cartea mea intitulatã „Cãsãtoria Perfectã”.


Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture