Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Suntem ceea ce posedam

Krishnamurtivopii

Pentru a înțelege relația, trebuie să existe o conștientizate pasivă, care să nu distrugă relația. Dimpotrivă, ea face relația mult mai vitală, mult mai semnificativă. Atunci va exista în această relație posibilitatea reală de afecțiune, de iubire; va exista o căldură, un sentiment de apropiere, care nu este doar o emoție sau o senzație.

Și dacă putem aborda sau putem fi astfel total în acea relație, atunci problemele noastre vor putea fi rezolvate cu ușurință – problemele de proprietate, problemele de posesivitate. Deoarece suntem ceea ce posedăm.

Omul care are bani este banii. Omul care se identifică cu proprietatea este proprietatea, sau casa, sau mobilierul. În mod similar cu ideile sau cu oamenii; și când nu există posesivitate nu există relație. Dar cei mai mulți dintre noi posedă, deoarece nu au nimic altceva dacă nu posedă.

Suntem niște cochilii goale dacă nu posedăm, dacă nu ne umplem viața cu mobilier, cu muzică, cu cunoștințe, cu unele sau cu altele. Și aceste cochilii goale, aceste învelișuri, fac mult zgomot și acest zgomot îl numim viață; și cu asta suntem mulțumiți; iar atunci când există o perturbare, o îndepărtare de aceasta, atunci există durere, suferință, deoarece atunci descoperi brusc că ești o cochilie goală, fără prea mult sens.

Deci a fi conștient de tot ceea ce este relația, înseamnă acțiune; și prin această acțiune există posibilitatea adevăratei relații, posibilitatea de a descoperi marea ei profunzime și semnificație, și a cunoaște ce este iubirea. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture