Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Confrunta-te cu realitatea si vezi ce se petrece

kk6

Avem experiența unei extraordinare singurătăți, în care cărțile, religia, totul a dispărut, iar noi suntem interior extrem de singuri, goi. Cei mai mulți dintre noi nu pot face față acestui gol, acestei singurătăți și fugim de ea.

Dependența este unul din lucrurile spre care fugim, devenim dependenți deoarece nu putem suporta să fim singuri cu noi înșine.  Trebuie să avem radio sau cărți, sau vorbim, pălăvrăgim neîncetat despre ceva sau altceva, despre artă și cultură. Prin urmare, ajungem să cunoaștem care este sensul acestei extraordinare izolări de sine.

Putem avea un loc de muncă foarte bun, muncim cu pasiune, scriem cărți, dar în interior există acest imens vid. Dorim să-l umplem și dependența este una dintre modalități.

Vom folosi dependența, distracțiile, mersul la biserică, religiile, băutura, femeile, zeci de alte lucruri, pentru a-l umple, pentru a-l acoperi. Dacă vom vedea că este absolut inutil să încercăm să-l umplem, complet inutil – nu verbal, nu ca o opinie și prin urmare acceptând și hotărând – ci văzând toată această absurditate, atunci ne vom confrunta cu realitatea.

Problema nu este cum să fii liber de dependență; aceasta nu este realitatea, aceasta este doar o reacție la realitate.

De ce nu ne-am confrunta cu realitatea și a vedea ce se petrece? Acum, problema  se pune cu privire la observator și observat.

Observatorul spune: ”Eu sunt gol; nu-mi place” și fuge de această problemă.

Observatorul spune: ”Eu sunt diferit de acest gol”.

Dar observatorul este golul, nu golul este văzut de observator. Observatorul este cel observat.

Există o imensă, o extraordinară revoluție în gândire, în simțire atunci când aceasta are loc.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture