Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Pentru a invata, mintea trebuie sa fie linistita

Krishnamurtivopii

Pentru a descoperi ceva nou trebuie sa incepi cu tine insuti; trebuie sa incepi o calatorie pe un drum complet neumblat, in special al cunoasterii, deoarece este foarte usor, prin cunoastere si credinta, a avea experiente, dar aceste experiente sunt doar produse ale auto-proiectiei, si prin urmare cu totul ireale, false.

Daca vrei sa descoperi de unul singur ceea ce este nou, acea abordare nu este buna deoarece aduce povara vechiului, in special a cunoasterii – cunoasterea altora, oricat de geniala ar fi.

Utilizati cunoasterea ca un mijloc de auto-proiectie, de securitate si doriti sa fiti asigurati ca aveti aceleasi experiente precum Buddha sau Hristos sau X. Dar un om care se auto-protejeaza constant prin cunoastere, evident nu este un cautator al adevarului.

Pentru a descoperi adevarul nu exista nici o cale.

Cand vrei sa gasesti ceva nou, atunci nu trebuie sa experiemntezi nimic, mintea trebuie sa fie foarte linistita, nu-i asa?

Daca mintea este aglomerata, plina de fapte, cunostinte, acestea actioneaza ca un impediment in calea noului; dificultatea pentru cei mai multi dintre noi este ca mintea a devenit foarte importanta, dominanta, ca interfereaza in mod constant cu tot ceea ce ar putea fi nou, cu tot ceea ce ar putea exista simultan, cu ceea ce este cunoscut.

Astfel, cunoasterea si invatarea sunt obstacole pentru cei care cauta, pentru cei care incearca sa inteleaga ceea ce este atemporal.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Avem nevoie de tine. Susține-ne cu o donație! Generozitatea și interesul atâtor oameni pentru aceste informatii face posibila existenta acestui website. Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe donaţiile vizitatorilor, fără de care acest website poate nu ar fi existat.


Hide picture