Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Toate gandurile distrag atentia

Jiddu-Krishnamurti

Mintea, care este competitiva, se afla in conflictul devenirii, gandeste in termeni comparativi, nu este capabila de a descoperi realitatea.

Gandul-sentiment care este profund constient, este intr-un constant proces de auto-descoperire aceasta descoperire fiind adevarul, este eliberatoare si creativa.

O astfel de auto-descoperire duce la liberatea de cunoastere a complexitatii intelectului.

Viata complexa a intelectului este de a gasi satisfactie in dependente: curiozitate distructiva, speculatie, cunoasterea pura, barfa, si asa mai departe, impiedicand simplitatea vietii.

O dependenta, o specializare, ofera claritate mintii, un mijloc de focalizare a gandirii, dar aceasta nu este reala inflorire a gandirii-sentiment.

Libertatea fata de distragerea atentiei este mult mai dificila, deoarece noi nu intelegem pe deplin procesul gandirii, sentiment care, in sine, a devenit un mijloc de distragere a atentiei.

Fiind mereu incompleta, capabila de o curiozitate speculativa si formulare, are puterea de a crea obstacole proprii, iluzii, care impiedica constientizarea realitatii.

Deci aceasta devine propria distragere a atentiei, propriul sau inamic. Faptul ca mintea are capacitatea de a crea iluzia, trebuie inteles inainte de a putea fi in intregime liberi de propriile sale auto-create distrageri.

Mintea trebuie sa fie in continuare complet tacuta. Pentru toti gandirea devine o distragere a atentiei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture