Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Un adevarat revolutionar

j-krishnamurti-1

Adevarul nu este pentru cei respectabili, nici pentru cei care-si doresc expansiunea de sine, implinirea de sine.

Adevarul nu este pentru cei ce cauta securitatea, permanenta; pentru a avea permanenta ei cauta doar opusul impermanentei.

Fiind prinsi in plasa timpului, ei cauta ceea ce este permanent, dar permanenta pe care o cauta nu este reala, deoarece ceea ce ei cauta este produsul gandirii lor.

Prin urmare pentru a descoperi realitatea, un om trebuie sa inceteze cautarea – ceea ce nu inseamna ca el trebuie sa fie multumit cu ceea ce este.

Dimpotriva, un om care are intentia de a descoperi adevarul trebuie sa fie in interior un revolutionar total. El nu poate apartine nici unei clase, natiuni, nici unui grup sau ideologii, nici unei religii organizate; adevarul nu se afla in templu sau biserica, adevarul nu poate fi gasit in lucrurile facute de mana sau de minte.

Adevarul patrunde in fiinta doar atunci cand tot ceea ce a facut mintea si mainile sunt lasate deoparte si aceasta renuntare la lucrurile materiale si la proiectiile mintii nu este o chestiune de timp.

Adevarul vine la cel care este liber de timp, care nu se foloseste de timp ca mijloc de expansiune de sine.

Timpul inseamna memoria a ceea ce a fost ieri, memoria familiei tale, a rationalitatii, memoria caracterului tau particular de acumulare a experientei care il cristalizeaza pe “eu” si “al meu”.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture