Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Unde exista contradictie, exista conflict

Jiddu-Krishnamurti

Veti vedea ca cei mai multi dintre noi sunt in conflict, traiesc o viata contradictorie nu numai in exterior ci si in interior. Contradictia inseamna efort… Unde exista efort, exista risipa – exista o risipa de energie. Unde exista contradictie, exista conflict.

Unde exista conflict, exista efortul de a trece peste acest conflict, care este o alta forma de rezistenta. Si in cazul in care opuneti rezistenta, generati o anumita forma de energie – stiti ca daca opuneti rezistenta fata de ceva, tocmai aceasta rezistenta creaza energie.

Intreaga actiune se bazeaza pe acest conflict intre “trebuie” si “nu trebuie”. Si aceasta forma de rezistenta, aceasta forma de conflict, nu producerea energiei ci energia, daca veti observa foarte atent, este foarte distructiva; Nu este creativa… Majoritatea oamenilor sunt in contradictie.

Si daca au un dar, un talent de a scrie sau picta sau de a face ceva anume, tensiunea contradictiei le ofera energia de a se exprima, de a crea, de a scrie, de a fi. Mai multa tensiune, un conflict si mai mare, cu atat mai mari vor fi rezultatele, si asta este ceea ce noi numim creatie. Dar nu este deloc creatie. Este rezultatul unui conflict. Pentru a face fata realitatii conflictului, contradictiei, trebuie sa producem energie care nu este rezultatul rezistentei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Atâta timp cât noi (creatura) suntem egoişti, nu vom fi capabili să simţim Creatorul şi nici plăcerea care vine de la El. În această lume, dorinţa de a primi lucrează înspre interior, şi în lumea spirituală, lucrează înspre exterior, dăruind, precum Creatorul. Cu alte cuvinte, lumea spirituală şi termenul „spiritualitate” se referă la stadii în care noi suntem similari cu Creatorul. În stadiul nostru prezent, noi suntem egoişti, şi ne aflăm în opoziţie cu Creatorul.


Hide picture