Articole

Omraam Mikhael Aivanhov – Ganditi ca suferintele sunt trecatoare

În fata oricarei greutati ce se iveste în fata voastra, spuneti-va: “O, asta nu va tine mult. Este doar pentru un moment, e trecator”. Va surprinde? Nu credeti ca poate avea vreo eficienta? Ba da, este o formula eficienta, am verificat-o. Numai la gândul ca suferinta este trecatoare si, deja, o suportam mai usor. Si, de fapt, este un adevar. Ea nu dureaza pe veci. Douazeci, treizeci, patruzeci de ani? Ei bine, asta nu este o vesnicie. Trebuie însa sa aveti rabdare, caci, de fapt, voi sunteti aceia care, de-a lungul anilor, v-ati complacut în aceste situatii încurcate. Atunci ati fost rabdatori, perseverenti, ba chiar un model de perseverenta! Ei bine, a venit momentul sa va dovediti perseverenta si în a va restabili.

Atât Binele, cât si Raul, au nevoie de timp pentru a se manifesta. Deci, de acum înainte, oricare vor fi încercarile la care veti fi supusi, spuneti-va: “Acesta nu este decât un moment mai dificil de trecut; în curând nu va mai ramâne nimic din el, caci eu detin acum mijloacele pentru a-mi reface viitorul si pentru a-l trai dupa regulile Cerului”, si puneti-va imediat pe lucru.

Când dati de o greutate, aveti obiceiul sa faceti din ea centrul preocuparilor, sa o vedeti numai pe ea, sa rumegati tot ce nu merge, tot ceea ce constituie un motiv de griji, de îngrijorare, de suparare… A privi asa, permanent în jos, nu este cea mai buna solutie: trebuie sa încercati sa priviti în sus, acolo unde se afla Lumina, Întelepciunea, Frumusetea, si tot ceea ce va poate încânta în a gasi mijloacele pentru a depasi dificultatile.

Griji, suparari, vor exista întotdeauna, nu veti fi scutiti de ele. Pentru ca sa le puteti depasi, trebuie sa procedati asa cum faceti contra intemperiilor sau contra insectelor: sa va echipati. Pentru a va apara de ploaie va luati o umbrela; pentru a face fata frigului va îmbracati în haine groase, sau va instalati o încalzire; iar contra tântarilor va acoperiti sau folositi un insecticid.

Ei bine, în lupta cu greutatile trebuie sa priviti în sus pentru a va lua, de acolo, Lumina si Forta. Numai cu aceasta conditie veti învinge. Când nu sunteti într-o forma buna, fiindca v-ati iesit din fire, sau pentru ca ati primit vesti proaste, sau pentru ca cineva v-a constrâns, aveti la îndemâna o metoda formidabila: aceea de a utiliza metoda zâmbetului.

Chiar si atunci când sunteti singuri încercati sa zâmbiti pentru a va demonstra ca sunteti deasupra greutatilor. Gânditi-va ca sunteti invulnerabili, nemuritori, eterni si zâmbiti-va, asa, trecând prin fata unei oglinzi. La început poate ca va fi un zâmbet cam fortat; n-are importanta, este
deja începutul unei îmbunatatiri. Caci, în dosul acestei metode a zâmbetului, se afla metoda iubirii.

Din momentul în care v-ati hotarât sa aplicati aceasta metoda, va veti simti mai bine dispusi, si veti gasi mult mai usor rezolvarea problemelor. Când va simtiti agitati, înfricosati, nefericiti, trebuie sa încercati sa reactionati.

În loc sa va împartasiti altora grijile, sau sa va lasati macinati de ele, linistiti-va si începeti sa faceti câteva respiratii profunde. Pronuntati, apoi, un cuvânt de iubire, faceti un gest de iubire, trimiteti un gând de iubire… veti constata ca ceea ce fermenta în voi si intra în putrefactie a fost dat afara si trimis foarte departe.

Facând apel la iubire, ati deschis în voi un Izvor care, lasându-l sa curga, va purifica totul.

Vedeti cât este de usor: este suficient sa va deschideti inima si sa dati drumul iubirii. Încercati si va veti întreba de ce n-ati procedat asa si pâna acum. Auziti vorbindu-se despre iubire si râdeti: dar lumea se joaca cu iubirea în loc sa o foloseasca drept o cale de salvare.

Sa traiti cu iubire, însemneaza sa traiti la un nivel de constiinta foarte ridicat, reflectat în toate actele vietii, sa traiti în acea stare care armonizeaza în voi totul, care va mentine într-un perfect echilibru, acea stare care este un izvor de bucurie, de forta si de sanatate.

Cum face scoica de produce o perla? Înainte de toate, exista un graunte de nisip care a patruns în cochilia ei si care constituie pentru scoica un inconvenient, caci o irita. “A, îsi spune ea, cum sa fac sa scap de el? Ma zgârie, ma manânca, ce sa fac?” Si iata ca începe sa reflecteze; se concentreaza, mediteaza, cere sfaturi, pâna în ziua când întelege ca nu ajunge niciodata sa scape de acel graunte de nisip, dar ca are posibilitatea de a-l înveli pâna va deveni neted, lustruit, catifelat. Si când a reusit, este fericita si îsi spune: “A, am reusit sa înving o dificultate!”

De mii de ani scoica perliera îi învata pe oameni, dar oamenii nu si-au însusit lectia. Si care anume este aceasta lectie? Aceea ca, daca reusim sa ne înfasuram dificultatile într-o materie luminoasa, dulce, irizata, vom dispune de bogatii nemaiântâlnite. Iata ce trebuie sa întelegeti. Deci, de acum înainte, în loc sa va plângeti si sa stati sa va macinati fara sa faceti nimic, munciti si secretati acea materie speciala în care va puteti înfasura dificultatile. Când va aflati în fata unui eveniment neplacut, a unei persoane insuportabile, bucurati-va si spuneti: “Doamne, ce sansa, înca un graunte de nisip, iata o posibilitate pentru o noua perla!”

Daca întelegeti imaginea scoicii perliere veti avea de lucru pentru toata viata. Exista zile în care sunteti bucurosi: va simtiti bogati, fericiti… Va gânditi, oare, în acele momente sa împartasiti din fericirea voastra si celor care sunt în saracie si în nenorocire?

Trebuie sa stiti sa dati o parte din aceasta abundenta spunând: “Dragii mei frati si surori din lumea întreaga, ceea ce am eu este atât de minunat încât vreau sa-l împart cu voi. Luati si voi din aceasta bucurie, din aceasta Lumina!” sau “Doamne ce simt eu este atât de minunat, Doamne iti multumesc si te rog sa imparti cum stii Tu Doamne din aceasta bucurie, din aceasta Lumina “

Daca pastrati aceasta bucurie doar pentru voi, fara sa vreti sa o împartiti, Fiinte rauvoitoare din Lumea invizibila, care va pândesc, vor face în asa fel încât sa o pierdeti. La un moment dat, se va întâmpla ceva imprevizibil, care va va face sa pierdeti aceasta fericire. Pentru a va putea pastra bogatiile interioare, trebuie sa le distribuiti.

Tot ceea ce veti darui astfel, se va aduna în contul vostru din bancile ceresti, de unde le veti putea extrage mai târziu, atunci când veti avea nevoie. Si aceste comori ramân în voi, nimeni nu va putea sa va deposedeze de ele, caci le-ati pus în rezervoarele de sus. Aveti un patron, un asociat, un prieten si, daca în timpul unei conversatii nu sunteti destul de atent si de stapân pe voi, daca lasati, din nebagare de seama, sa va scape câteva vorbe nepotrivite, atunci raul s-a produs, relatiile s-au rupt: va da afara, sau ia hotarârea sa nu va mai vada. Si de aici complicatii, necazuri…

Va spuneti ca veti încerca sa le dregeti; asta este foarte bine, numai ca nu este întotdeauna posibil si risca sa fie de lunga durata si foarte costisitor. Cel mai rezonabil este sa întelegem ca, de la bun început, trebuie sa fim foarte atenti pentru a nu complica situatiile, macar atât cât depinde de noi.

În afara, Doamne Dumnezeule, va fi întotdeauna dezordine, vor exista întotdeauna certuri, si acolo nu puteti face mare lucru. Nu este chiar atât de usor sa faci sa domneasca pacea în lume. Dar, în tot ceea ce faceti voi, puteti, întotdeauna, sa va straduiti sa actionati, astfel încât sa pastrati ordinea si armonia.

 
Cartile lui Omraam Mikhael Aivanhov se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture