Articole

Osho – Nu lupta cu corpul tau

Toate religiile te-au învăţat să lupţi împotriva naturii tale. Tot ce este natural este blamat. Religiile spun că trebuie să reuşeşti să faci ceva nefiresc, pentru că abia atunci vei scăpa din prizonieratul biologiei, fiziologiei, psihologiei, al tuturor pereţilor care te înconjoară. Dar dacă eşti în armonie cu corpul tău, cu mintea ta, cu inima ta, religiile spun că nu vei fi capabil să te depăşeşti. In acest punct mă declar a fi împotriva religiilor. Au însămânţat ceva otrăvitor în tine, astfel că trăieşti în corpul tău, dar nu îl iubeşti. Corpul îţi slujeşte timp de 70,80, 90, chiar 100 de ani, şi nici un mecanism pe care ştiinţa a fost capabilă să îl inventeze nu se poate compara cu corpul tău.

Complexitatea, miracolele pe care le face pentru tine… şi nici măcar nu îi mulţumeşti. Îţi tratezi corpul ca şi cum ar fi duşmanul tău, deşi el este prietenul tău. Are grijă de tine în toate felurile posibile, când eşti treaz, când dormi. Chiar şi în somn are grijă de tine. Mănânci tot felul de lucruri fără să îţi pese ce se întâmplă când le înghiţi. Nu întrebi organismul dacă mecanismele lui, chimia lui vor fi capabile să digere ceea ce mănânci. Şi cu toate astea chimia ta internă continuă să funcţioneze aproape un secol. Dispune de un sistem automat de înlocuire a părţilor care nu mai funcţionează. Le expulzează, creând părţi noi; iar tu nu ai nimic de-a face cu acest proces, se întâmplă de la sine.

Corpul dispune de o anumită înţelepciune proprie. Nu este duşmanul tău, este prietenul tău. Este un dar oferit ţie de către natură. Este parte din natură. Este unit cu natura în toate modurile posibile. Nu doar între tine şi respiraţie există o punte; există o punte între tine şi razele soarelui, între tine şi parfumul florilor, între tine şi lumina lunii.

Eşti unit printr-o punte cu tot şi toate; nu eşti o insulă separată. Uită de ideea asta. Eşti parte din acest întreg continent, şi totuşi… ţi-a dat o individualitate. Asta numesc eu miracol.

Eşti parte integrantă din existenţă, şi totuşi ai o individualitate. Existenţa a provocat un miracol, a făcut posibil ceva imposibil.

Aşadar, dacă eşti în armonie cu trupul tău, eşti în armonie cu natura, cu existenţa. In loc să mergi împotriva curentului, mergi cu curentul. Dă-i voie vieţii să se întâmple. Nu forţa nimic, indiferent ce se întâmplă. Nu-ţi tulbura armonia pentru vreo carte sfântă sau în numele vreunui ideal înalt. Nimic nu este mai valoros decât a fi în armonie cu întregul.

 
Cartile lui Osho se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture