Articole

Samael Aun Weor – Bunul stapan al casei

Ate îndepãrta de efectele dezastruoase ale vieții, în aceste vremuri tenebroase, cu siguranțã este foarte dificil, dar indispensabil, altfel ești devorat de viațã. Orice muncã pe care cineva o face asupra sa însuși, cu scopul de a obține o dezvoltare sufleteascã și spiritualã, se relaționeazã întotdeauna cu izolarea –foarte bine înțeleasã–, cãci sub influența vieții, așa cum o trãim mereu, nu este posibil sã dezvoltãm altceva decât personalitatea.


În nici un caz nu încercãm sã ne opunem dezvoltãrii personalitãții, în mod evident aceasta este necesarã în existențã, însã desigur este ceva pur și simplu artificial, nu este adevãrul, realul din noi.

Dacã bietul mamifer intelectual, în mod greșit numit om, nu se izoleazã, ci se identificã cu toate faptele vieții practice și-și irosește forțele în emoții negative și în autoconsiderații personale și în deșartã pãlãvrãgealã insubstanțialã, de discuție ambiguã, în el nu se va putea dezvolta nimic înãlțãtor, nici un element real, cu excepția a ceea ce aparține lumii mecanicitãții.

Fãrã doar și poate, cine vrea într-adevãr sã obținã dezvoltarea Esenței în el, trebuie sã ajungã sã fie închis în mod ermetic. Acest lucru se referã la ceva intim strâns legat de tãcere.

Fraza provine din timpurile strãvechi, când se preda în mod secret o Doctrinã despre dezvoltarea interioarã a omului, legatã de numele lui Hermes.

Dacã o persoanã vrea ca, în interioritatea sa, sã creascã ceva real, este clar cã trebuie sã evite scurgerea energiilor sale psihice.

Când cineva are scurgeri de energie și nu se aflã izolat în intimitatea sa, este incontestabil cã nu va putea obține în psihicul sãu dezvoltarea a ceva real.

Viața comunã, obișnuitã vrea sã ne devoreze în mod implacabil; noi trebuie sã luptãm zilnic împotriva vieții, trebuie sã învãțãm sã înotãm împotriva curentului…

Aceastã muncã este contrarã vieții, este vorba de ceva foarte diferit fațã de viața de toate zilele și care totuși trebuie pus în practicã clipã de clipã; vreau sã mã refer la Revoluția Conștiinței.

Este evident cã dacã atitudinea noastrã fațã de viața zilnicã este fundamental greșitã; dacã noi credem cã totul trebuie sã ne meargã bine pur și simplu, atunci vor veni dezamãgirile…

Oamenii vor ca lucrurile sa le iasa bine „pur si simplu”, pentru ca totul trebuie sa mearga în acord cu planurile lor; însa cruda realitate este diferita, cât timp o persoana nu se schimba în interior, ca-i place sau nu, va fi mereu victima a circumstantelor.

Se spun si se scriu despre viata multe stupiditati sentimentale, însa acest Tratat de Psihologie Revolutionara este diferit. Aceasta Doctrina trece direct la subiect, la faptele concrete, clare si definitive; afirma în mod accentuat ca „Animalul Intelectual”, în mod gresit numit om, este un biped mecanic, inconstient, adormit.

„Bunul Stapân al Casei” niciodata nu ar accepta Psihologia Revolutionara; îsi îndeplineste toate îndatoririle de tata, de sot etc. si în consecinta are despre el cea mai buna parere. Dar el serveste doar scopurilor naturii si atâta tot.

Prin opozitie, vom spune ca exista si „Bunul Stapân al Casei” care înoata împotriva curentului, care nu vrea sa se lase devorat de viata; însa în lume acesti indivizi sunt foarte putini, nu abunda nicicând.

Atunci când o persoana gândeste în acord cu ideile acestui Tratat de Psihologie Revolutionara, obtine o viziune corecta asupra vietii.


Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture