Articole

Samael Aun Weor – Dincolo de moarte

Ce este moartea fizica? Încetarea tuturor funcțiilor organice, decesul. Ce exista dupa moarte? Moartea este profund semnificativa. Descoperind ceea ce este în ea însași, vom cunoaște secretul vieții. Ceea ce continua dincolo de mormânt poate fi cunoscut doar de oameni cu conștiința trezita. Dumneavoastra sunteți adormit și de aceea nu cunoașteți ceea ce se afla dincolo de moarte. Teorii exista multe, fiecare își poate forma parerea sa, dar important este sa experimentam în mod direct ceea ce aparține misterelor de dincolo de mormânt. Va pot asigura ca înauntrul ultra-ului acestei mari naturi traiesc sufletele defuncților.


– De ce exista teama fața de moarte?

– Teama fața de moarte se datoreaza ignoranței, unei persoane întotdeauna îi e frica de ceea ce nu cunoaște. Când conștiința se trezește, ignoranța dispare și atunci teama de necunoscut înceteaza sa mai existe.

– Corpul fizic știm ca se dezintegreaza în mormânt dupa moarte, ce se întâmpla sau unde merge sufletul?

–Sufletul defuncților continua în dimensiunile superioare ale naturii. Asta înseamna de fapt ca dezîncarnații pot vedea soarele, luna, stelele, râurile, vaile, munții, ca și noi, dar într-o forma mai splendida.

–Este adevarat ca dupa ce ducem o viața de rautate și libertinaj, daca ne caim în momentul morții, sufletul se poate salva?

–Pentru cel nedemn toate porțile sunt închise, în afara de una, cea a cainței. Este clar ca daca ne caim, chiar daca este în ultima clipa vom putea fi ajutați cu scopul de a ne îndrepta greșelile.

–De ce dupa ce murim venim ca fantome în aceasta lume?

–Este bine de știut ca înauntrul acestei planete exista un univers paralel, regiuni ale unei a patra dimensiuni, unde traiesc defuncții; acea lume aparent invizibila interfereaza cu a noastra fara a se confunda.

–Unde merge sufletul unei ființe umane care și-a luat singura viața?

–Sinucigașii sufera mult dupa dezîncarnare; traiesc aici și acum în regiunea morților și vor trebui sa se întoarca la o noua matrice și sa se nasca din nou în aceasta vale a lacrimilor și sa moara contrar voinței lor când vor ajunge din nou la vârsta la care s-au sinucis, poate în clipele în care sunt cei mai iluzionați de viața.

–Este același lucru spiritul și sufletul?

–Un spirit este, un suflet se deține. Sunt deci diferite.

–Animalele și plantele au suflet?

–Da, au. Sufletele vegetale sunt cunoscute în toate legendele universale sub numele de Zâne etc. Sufletele animalelor sunt fapturi inocente. Sa ne amintim de cuvântul animal, daca îi înlaturam ultima litera «L», va ramâne scris astfel: ANIMA.

–Exista o judecata superioara dupa moarte și cine o face?

–Dupa moarte trebuie sa revizuim viața care tocmai a trecut; o retraim în mod retrospectiv, cu inteligența și cu inima.

O data încheiata acea retrospecție, atunci trebuie sa ne prezentam în fața tribunalelor lui Dumnezeu, în fața Îngerilor Legii, numiți printre Orientali: DOMNI AI KARMEI; ei ne vor judeca în funcție de faptele noastre și din acea judecata poate rezulta faptul ca ne vom întoarce iar la o noua matrice pentru a ne naște din nou în aceasta lume neîntârziat sau faptul ca vom petrece o perioada de vacanța în lumile luminii și ale fericirii sau în ultimul rând faptul ca ne vom vedea obligați sa intram în interiorul pamântului unde se afla lumile infernale cu toate suferințele și amaraciunile lor.

–Când un copil moare la naștere, unde se duce sufletul sau?

–Sta scris ca sufletele copiilor intra în limb, regiunea morților, însa apoi vor intra iar într-o noua matrice și se vor naște din nou în aceasta lume.

–Carui fapt se datoreaza ca ei mor la naștere?

–Se datoreaza Legii destinului; parinți care aveau nevoie sa treaca prin acea dura lecție, care în vieți anterioare au fost cruzi cu fiii lor și cu aceasta suferința se îndreapta, învața sa iubeasca.

–Slujbele care i se fac dupa deces îi servesc sufletului drept ajutor?

–Orice ritual ajuta sufletele defuncților, este clar ca rugile rudelor duc consolare sufletelor morților.

 

DINCOLO DE MORMÂNT

–De ce în clipa când mor unii plâng, alții cânta și alții zâmbesc?

–Aceasta întrebare se împarte în trei parți: în primul rând, sta scris ca o persoana se naște plângând și moare plângând. În al doilea rând, exista cazuri în care muribundul cânta amintindu-și momente fericite din trecut și în al treilea rând, obișnuiesc sa surâda (chiar daca acesta nu e un lucru foarte obișnuit) probabil amintindu-și scene simpatice din existența lor.

–Cine ordona sufletului sa iasa din corp pentru a putea fi îngropat?

–În clipele în care muribundul își da ultima suflare, se prezinta la patul mortuar un Înger al morții; exista legiuni întregi formate din aceștia. Îngerul funerar taie cordonul argintiu sau firul vieții care conecteaza sufletul cu corpul fizic.

Muribundul îl vede de obicei pe acel înger sub forma spectrala și coasa cu care i se înfațișeaza e cu siguranța reala; amintitul instrument de lucru servește tocmai pentru ca acea zeitate sa poata taia firul existenței.

–Ce manânca și cu ce platesc defuncții?

–Aici în Mexic noi avem ziua morților, pe 2 noiembrie a fiecarui an. În acea zi oamenii viziteaza cimitirul, pun lumânari aprinse pe morminte și pun în farfurii, oale, pahare etc., acele alimente și bauturi care îi placeau cel mai mult dezîncarnatului când traia. Este un obicei al multor oameni sa manânce apoi aceste resturi și oricine are puțina sensibilitate Psihica, va putea observa ca acelor mâncaruri le lipse ște principiul vital. Oamenii simpli cred, și pe buna dreptate, ca ființa iubita dezîncarnata se alimenteaza cu acele bucate.

Este neîndoios faptul ca realmente morții manânca, nu partea fizica a alimentelor, ci alimentele lor am putea spune eterice, subtile, necunoscute pentru vazul fizic, dar perceptibile pentru clarviziune; nu trebuie sa uitam ca în orice aliment fizic exista alimente eterice, ușor de asimilat pentru defuncți.

Dezîncarnații pot vizita un restaurant din lumea fizica, îi vor saluta pe cei vii și subconștientul lor le va raspunde, vor cere mâncare și este evident ca Egoul intern al proprietarilor restaurantului va aduce la masa forme mentale asemanatoare cu mâncarurile și alimentele care se consuma în local; dezîncarnatul așezat în sala de mese va mânca din acele farfurioare subtile, facute cu esența din lumea mentala și va plati cu moneda mentala, ieșind apoi din restaurant. În aceste condiții este evident ca morții continua sa creada ca sunt vii și asta o poate reliefa oricare persoana care își va fi dezvoltat clarviziunea și alte facultați ale sufletului.

–Unde locuiesc defuncții?

–Defuncții traiesc primele zile în casa unde au decedat sau în clinica sau spitalul unde au murit și apoi, cum trebuie sa-și retraiasca viața prin care tocmai au trecut, este clar ca vor trai în acele locuri unde au locuit înainte.

–Cum se îmbraca defuncții?

–Cum obișnuiau sa se îmbrace fiind în viața; de obicei se îmbraca cu aceeași haina cu care au fost îngropați.

–Ce distracții au defuncții?

–E clar ca bețivul va continua sa mearga la cârciumi, cinefilul la cinema, jucatorul la casele de jocuri, femeia prostituata unde traia și libertinul la ele.

–Ce soare îi lumineaza pe defuncți?

–Soarele care-i lumineaza pe cei vii este același care îi lumineaza pe morți, doar ca aceștia vad culorile dincolo de spectrul solar. Ei vad culorile pe care nu le percepe retina fizica a oamenilor muritori.

–Defuncții se îmbaiaza și cu ce apa?

–Este evident ca ei se îmbaiaza cu aceeași apa cu care se îmbaiaza cei vii, doar ca ei utilizeaza apa celei de-a patra dimensiuni.

–De ce exista persoane care mor mai repede decât altele?

–Fiindca exista oameni care se atașeaza prea mult de lume și e clar ca nu vor sa o paraseasca și zabovesc agonizând ceasuri și ceasuri.

–Ce speranța au defuncții?

–Acest fapt al speranțelor este foarte variat; depinde de calitatea mortului. Cea mai mare speranța a unui avar, chiar și dupa ce a murit, este sa obțina mai multe bogații, caci are conștiința adormita; cea mai mare speranța a unui barbat îndragostit va fi așadar sa obțina femei care sa-l adore, care sa-l iubeasca, care sa-l idolatrizeze; cea mai mare speranța a unui om profund religios, va fi sa intre în regiunile inefabile ale luminii etc. etc. etc.

–Ce cauta sufletul dupa ce abandoneaza corpul?

–Sufletul cauta ceea ce vrea; mama își cauta fiul și uneori se va face vizibila; soțul o cauta pe soția sa, daca o adora, iar cel care lasa comori îngropate le va cauta în locul unde și-a lasat bogațiile etc.

–Defuncții au autoritați ca în lumea fizica?

–Autoritați exista în toate colțurile universului, atât la cei vii, cât și la cei morți, de exemplu, autoritațile sufletelor pierdute care traiesc în Abis vor fi chiar demonii; autoritațile celor inefabili vor fi cei care se afla deasupra lor pe scara ierarhiei, dar cum oamenii au conștiința adormita este evident ca ei continua sa respecte autoritațile care exista în lumea fizica.

–Cum vad morții lumea celor vii?

–Ei vad aceleași drumuri, aceleași orașe și pe oameni la fel ca și cum ar fi vii.

–De ce defunctul nu își da seama ca este mort?

–Defunctul continua sa creada ca este viu întrucât are conștiința adormita și e mult de munca sa-i facem sa creada ca deja nu mai aparțin lumii celor vii. Cum ei vad toate lucrurile absolut la fel cum le vedeau fiind în viața, este clar ca nu banuiesc ca au murit.

–La ce se dedica defuncții?

–Oamenii când au murit continua sa se ocupe cu acelea și treburi ca atunci când traiau, deoarece nu banuiesc ca au pierit.

–Un defunct se poate deplasa unde vrea, așa cum facea fiind în viața?

–Defuncții au deplina libertate sa se miște în toate sferele spațiului și sa viziteze toate locurile.

–Cu ce lumina se ilumineaza defuncții?

–Ei se ilumineaza cu lumina astrala; acea lumina este un foc desprins din LIMBUL soarelui și fixat pe pamânt prin forța gravitației și prin greutatea atmosferei.

–Se simte vreo durere când murim?

–Moartea este dureroasa pentru tineri și placuta pentru batrâni. Acest lucru se asemana cu un fruct, când deja este copt cade de la sine, dar când este verde nu cade și s-ar putea spune ca sufera din cauza desprinderii.

–Dupa ce a murit o persoana își poate recunoaște trupul în sicriu?

–Îl pot vedea, dar nu îl recunosc caci cum au conștiința adormita niciodata nu cred ca acela este propriul lor corp, și cred ca e vorba de corpul altei persoane.

–Daca persoana și-ar da seama ca a murit, s-ar putea întoarce sa intre în corp înainte sa-l îngroape?

–Dupa ce va fi fost taiat firul vieții, deja nu mai e posibil sa intre în corpul sau; în acest caz, când persoana este conștienta ca într-adevar a murit deja, fie s-ar speria teribil, fie s-ar bucura, totul depinde de însușirile morale ale defunctului.

–Ce mângâiere primește sufletul când moare corpul?

–Mângâierea dezîncarnaților este rugaciunea rudelor; trebuie sa ne rugam pentru cei morți.

–Pentru a muri, o persoana are ora, ziua și minutul sau fixat?

–Orice persoana care vine în aceasta lume primește un capital de valori vitale; când amintitul capital se termina survine moartea. Este bine sa lamurim ca putem sa economisim acele valori și sa ne prelungim viața. Aceia care nu știu sa economiseasca valorile vitale se dezîncarneaza mai repede.

–Un defunct poate sa-l duca pe un viu în lumea morților?

–Noi, Gnosticii învațam sa ieșim din corpul fizic dupa voința, atunci putem vizita lumea morților; defuncții de asemenea pot sa duca cu ei în anumite ocazii sufletele prietenilor lor; aceasta se întâmpla în special pe durata somnului, dar trebuie sa se întoarca în lumea fizica la trezirea din somnul normal; aceasta înseamna ca vizita în lumea morților se face în timpul somnului corpului.

–În lumea defuncților exista avioane, caruțe și trenuri ca în lumea fizica?

–Toate invențiile care exista în lumea fizica vin tocmai din regiunea morților; acele dispozitive în fond sunt forme mentale pe care dezîncarnații le pot vedea, auzi, atinge și palpa.

Vezi clip selectat cu traducere din filmul The Sixth Sense (1999):

play-rounded-fill

 

REÎNCARNAREA

–Ce se înțelege prin reîncarnare?

–Oamenii obișnuiți înțeleg prin reîncarnare întoarcerea la o noua matrice; asta înseamna ca noi ne putem reîntrupa într-un nou organism uman. Nu este de prisos sa spunem ca la întoarcere ne naștem și existam iar în aceeași forma și în același mod trait de noi în existența noastra prezenta.

–De ce nu ne amintim nimic din viețile noastre trecute?

–Lumea nu-și amintește viețile anterioare pentru ca are conștiința adormita; daca ar avea-o trezita e clar ca și-ar aminti viețile lor trecute.

–Cine sunt cei care se reîncarneaza?

–Atâta timp cât cineva are posibilitatea de a se salva, poate sa se întoarca la o noua matrice și sa se îmbrace cu un nou corp fizic; însa când cazul este pierdut, când am devenit ticaloși definitiv, când deja nici o pedeapsa nu se mai dovedește utila, atunci este clar ca nu ne mai întoarcem, nu ni se mai da un corp nou și intram în lumile infernale unde se aude doar plânsul și scrâșnirea dinților.

–Cum putem verifica faptul ca ne întoarcem din nou în aceasta lume?

–Reîntoarcerea în aceasta lume dupa moarte pentru unii este o teorie în plus, pentru alții o dogma, un hohot de râs, o superstiție sau o credința; dar pentru aceia care ne amintim viețile noastre trecute, reîntoarcerea este un fapt; asta înseamna ca doar amintindu-ne existențele anterioare vom putea dovedi cruda realitate a reîntruparii sau întoarcerea în aceasta vale de lacrimi; însa, repetam, este posibil sa ne amintim viețile trecute doar trezindu-ne conștiința.

–Pentru ce venim din nou în aceasta lume?

–Noi ne întoarcem în aceasta lume cu scopul de a deveni perfecți, caci din nefericire suntem pacatoși și avem nevoie sa punem capat greșelilor noastre.

–Ce este ceea ce se întoarce în lumea aceasta a ființelor umane?

–Ceea ce se întoarce în aceasta lume este sufletul decedatului.

–Animalele și plantele au de asemenea întoarcerea lor în aceasta lume?

–Sufletele plantelor și ale animalelor și ale pietrelor sunt elementalii naturii; și ei se întorc în lume în mod continuu; de exemplu, daca o planta se usuca și moare, elementalul vegetalului amintit renaște în alta planta; daca un animal moare, elementalul acelei fapturi se întoarce într-un nou organism animal etc. etc. etc.

–Exista predestinarea?

–Fiecare suflet este autorul propriului sau destin; daca cineva face un bine, primește așadar noroc și daca face fapte rele, renaște în aceasta lume pentru a suferi și a plati tot ce datoreaza; acum va veți explica motivul pentru care unii se nasc în puf și alții în nenorocire.

–Aș vrea sa-mi amintesc viețile trecute, dar cum am conștiința adormita, cum pot sa o trezesc?

–Urmând calea sfințeniei, este drumul pentru a trezi conștiința. Puneți capat greșelilor voastre, caiți-va de faptele voastre rele, deveniți pur în gândire, cuvânt și fapta; eu va garantez dumneavoastra ca atunci când veți fi atins sfințenia adevarata, conștiința voastra se va fi trezit.

–De ce mulți nu credem ca am avut alte vieți anterioare?

–Unii oameni nu cred aceasta pur și simplu pentru ca nu-și amintesc viețile trecute și în realitate nu și le amintesc din cauza faptului ca au conștiința total adormita.

–Dumneavoastra domnule, va amintiți viețile trecute, dumneavoastra va este clar ca exista reîncarnare?

–E limpede ca daca nu mi-aș aminti viețile anterioare nici n-aș îndrazni sa apar cu atâta înflacarare doctrina reîncarnarii; din fericire îmi amintesc cu deplina exactitate toate viețile pe care le-am avut pe planeta Pamânt.

–De câte ori poate cineva sa se reîncarneze în aceasta viața?

–Sta scris cu litere de aur în cartea vieții ca un om se întoarce în aceasta lume de 108 ori.

–De ce unele ființe umane ne reîncarnam în barbați și altele în femei?

–Totul depinde de evenimentele vieții; câteodata trebuie sa ne întoarcem în corp feminin și alteori în corp masculin; aceasta e în acord cu faptele din viețile noastre anterioare.

–De ce se spune ca daca ne comportam urât cu animalele, ne putem reîncarna în cal, câine sau pisica?

–Sufletele pierdute patrund în lumile infernale; acolo, cum spun carțile sfinte, trec prin a doua moarte; dupa acea moarte sufletele condamnate se elibereaza de orice pata; atunci se pot întoarce în aceasta lume, evolueaza ca elementali minerali urcând apoi la stadiul vegetal, apoi se reîntrupeaza în organisme animale și mai târziu recuceresc stadiul uman pe care îl pierdusera altadata; ajungând la aceste înalțimi li se acorda din nou 108 vieți, cu scopul de a deveni perfecte; însa daca eșueaza iar, se repeta din nou același proces.

–Carui fapt se datoreaza ca aflându-se într-un anumit loc, cineva are senzația ca deja îl cunoaște așa de bine încât poate furniza date și adresa acelui loc?

–Acest fenomen se datoreaza faptului ca în vieți anterioare am mai fost în acel loc.

–Câte ocazii avem de a ne reîncarna în ființa umana, câte în animal, câte în vegetal și câte în mineral?

–Reîntoarcerea în ființe umane este deja calculata cum se cuvine, de 108 ori, dar reîntoarcerea în organisme vegetale sau animale sau pur și simplu ca elementali minerali, nu are un numar exact.

–Este posibil sa se treaca din regnul vegetal în cel uman sau din cel animal în cel mineral?

–Din regnul vegetal se trece în cel uman, dar prin intermediul celui animal; asta înseamna ca nu putem trece peste un regn întrucât natura nu face salturi. Daca elementalul animal degenereaza atunci involueaza, da înapoi, pâna în stadiul mineral trecând înainte firește prin stadiul vegetal.

–În care dimensiune se gasesc așa-numiții elementali ai vegetalelor și mineralelor?

–Fapturile elementale traiesc în cea de-a patra dimensiune a naturii.

–Suntem aceleași ființe umane din timpuri stravechi, cele care ne reîncarnam, sau unele dispar definitiv?

–Omenirea actuala este foarte batrâna; se reîntoarce în aceasta lume de acum milioane de ani.

–De cât timp are nevoie o ființa umana dupa ce moare pentru ca sa i se dea din nou un corp?

–Asta depinde de destinul fiecaruia; unii renasc imediat și alții zabovesc mult timp pentru a se întoarce.

–Un student care va fi început sa-și trezeasca conștiința, când moare își poate da seama de procesul reîncarnarii?

–Cine își trezește conștiința nu are nevoie sa aștepte momentul morții pentru a-și aminti viețile trecute; și le poate aminti fiind în viața, aici și acum.

–Gnoza considera drept faptul ca milioane de ființe umane traiesc în cea mai deplina ignoranța cu privire la evoluție, reîncarnare, realizare și trezirea conștiinței?

–Noi, Gnosticii consideram nedrept faptul ca nu exista destui predicatori sau mai bine am spune misionari în numar mare, pentru a duce învațaturile peste tot; însa nu suntem vinovați pentru toate acestea; ceea ce se întâmpla este ca unicul lucru de care este interesata omenirea este sa se distreze, sa faca rost de bani, sa se dedice placerilor; daca lumea ar fi mai înțelegatoare, s-ar preocupa de aceste învațaturi și le-ar divulga.

–Ce este cea de-a doua moarte și ce are de-a face cu reîncarnarea?

–Cea de-a doua moarte marcheaza sfârșitul pasiunilor noastre animalice în lumile infernale; aceasta înseamna ca la final cei condamnați, cei pierduți, ajung la puritatea originara și când se întâmpla asta ies din abisurile infernale, care exista în adâncul pamântului. Atunci, cum am mai spus deja, aceste suflete evolueaza din nou începând de la piatra pâna la om.

–Când va fi posibil ca umanitatea sa poata înțelege motivul reîncarnarilor?

–Umanitatea va putea înțelege motivul reîncarnarii doar când va obține trezirea conștiinței.

–De ce oamenii se nasc și mor și repeta din nou aceea și placa?

–De buna seama oamenii repeta, cum spuneți dumneavoastra, aceeași placa, vreau sa ma refer la Legea Recurenței. În fiecare viața repetam din nou tot ceea ce am facut în cea anterioara, însa suferim consecințele lucrurilor bune și ale celor rele pe care le-am facut în viața trecuta; acesta este un cerc vicios, repetare de drame, scene, iubiri, întâlniri cu aceleași persoane etc. etc. etc.

–Cum sa facem sa ieșim din atâta repetiție?

–Doar sanctificându-ne putem sa ne eliberam de Legea Recurenței.

–Cine ne trimite sa luam din nou corp fizic?

–În aceasta lume ne trimit Îngerii destinului; ei au notate în carțile lor faptele noastre bune și rele.

–Daca dupa ce a murit corpul, sufletul se duce în cer, cum spun multe religii, de ce nu ramâne mai bine acolo?

–Cerul este un premiu și o recompensa pentru faptele noastre bune, însa când se sfârșește recompensa, atunci e clar ca trebuie sa ne întoarcem în aceasta lume.

–Este adevarat ca exista infern?

–Infernul cu flacari, acea vale cu taciuni încinși și diavoli cu furci, este un simbol care corespunde unei realitați înspaimântatoare; exista lumile infernale, lumi inferioare, regiuni de amaraciuni în adâncul planetei Pamânt; în acele abisuri traiesc sufletele pierdute.

–Daca unele suflete merg în iad, cum putem face ca sa ne eliberam de acele flacari?

–Sa predam doctrina acelor suflete este datoria noastra și ar fi nedrept, cum am mai spus deja la o alta întrebare anterioara, sa nu se predice învațatura în toate regiunile lumii.

–Este adevarat ca sufletele cad într-un puț plin de flacari și nu se ard?

–În adâncul pamântului exista focul și apa; sufletele eșuate se identifica cu aceste elemente ale naturii și sufera; însa focul nu poate sa le arda, nici apa sa le înece întrucât sufletele sunt incorporale, subtile. Privita dintr-un alt unghi, aceasta chestiune a flacarilor, vreau sa va spun dumneavoastra ca acele flame sau focuri simbolizeaza pasiunile noastre animalice.

–Cine a vazut acele flacari și și-a dat seama ca acolo se aflau sufletele?

–Orice persoana inteligenta știe ca înauntrul pamântului exista focul lichid. Așa indica vulcanii; nu este nevoie sa fii înțelept ca sa vezi flacarile; oricine le poate vedea în cratere amestecate cu lave și gaze inflamabile.

–Ce este regiunea purgatoriala?

–Religiile vorbesc despre purgatoriu și regiunea purgatoriala; în realitate exista zone moleculare inferioare și scufundate situate dincolo de cea de-a patra dimensiune. În acele zone multe suflete care aspira la lumina se purifica eliminânduși pacatele.

–Este adevarat ca cineva poate sa scape de infern crezând în Dumnezeu?

–Multe persoane cred în Dumnezeu și totuși nu scapa de infern; daca cineva vrea sa scape de regiunea tenebrelor trebuie sa devina sfânt.

–Este adevarat ca o persoana învațând capitolele Bibliei pe dinafara se elibereaza de infern?

–În infernuri exista multe persoane care știu Biblia pe dinafara în cele mai mici amanunte.

–Ar putea cineva sa se salveze doar crezând în ceea ce este scris în Biblie?

–Credința fara fapte este credința moarta; avem nevoie de Credința vie și aceasta trebuie sa se fundamenteze pe fapte bune. Este urgent sa traim în acord cu învațaturile Domnului Nostru Iisus Cristos.

–Este o obligație sa ne reîncarnam?

–Atâta timp cât nu ajungem la perfecțiune, Îngerii destinului ne vor trimite în aceasta lume.

–Reîncarnarea este favorabila pentru a plati faptele noastre rele?

–Toate suferințele pe care le avem în aceasta lume se datoreaza faptelor rele din viețile noastre anterioare.

–Totdeauna ne întoarcem în aceeași familie?

–Eul continua în propria lui samânța; asta înseamna ca continuam în descendenții noștri, adica, ne întoarcem în aceeași familie.

 

LEGEA KARMEI

–Ce i se poate raspunde profanului când, vorbindu-i-se de reîntoarcere, spune ca nu poate sa creada în ea, întrucât nimeni nu s-a dus și nu s-a întors pentru a povesti ceea ce a vazut?

–Zilele se duc și vin; sorii se întorc la punctul lor de plecare dupa mii de ani; anii se reîntorc iar și iar; cele patru anotimpuri primavara, vara, toamna și iarna întotdeauna se reîntorc astfel ca nu este nevoie sa credem în reîntoarcere, fiindca este atât de evidenta ca toata lumea o vede în fiecare zi; tot așa sufletele se reîntorc, se întorc în aceasta lume; asta e o lege care exista în tot ceea ce este creat.

–Cum putem demonstra existența reîntoarcerii?

–Trezindu-ne conștiința putem evidenția cu toții legea eternei reîntoarceri. Noi avem sisteme, metode de a trezi conștiința; persoana care este trezita își poate aminti toate viețile sale trecute. Pentru cine își amintește viețile trecute, legea eternei reîntoarceri este un fapt.

–De ce exista unele persoane care fiind bine pregatite, și care muncesc mult și lupta pentru a cuceri o poziție, nu o obțin și în schimb altele cu mai puțina pregatire și efort obțin rezultatul dorit?

–Totul depinde de Legea KARMEI. Acest cuvânt (Karma) înseamna acțiune și consecința. Daca în viețile trecute am facut mult bine, atunci triumfam cu fericire în viața prezenta; însa daca în viețile trecute am facut rau, atunci eșuam în viața noastra actuala.

–De ce exista familii care oricât s-ar forța, nu reușesc sa aiba prieteni pe nicaieri și pentru alții este atât de ușor sa-i câștige oriunde se duc?

–În viețile anterioare am avut mulți prieteni și dușmani; reîntorcându-ne sau întorcându-ne în aceasta lume, ne reîntâlnim cu acele prietenii sau cu acei adversari și atunci totul se repeta așa cum s-a întâmplat; însa exista de asemenea oameni dificili carora nu le place sa aiba prieteni, Mizantropi am putea spune, oameni care se ascund, care se îndeparteaza, care se separa de societate, solitari din fire și din instinct.

Când asemenea oameni se reîntorc în aceasta lume de obicei sunt singuri, nimeni nu-i simpatizeaza. În schimb exista alte persoane care în vieți trecute au știut sa-și îndeplineasca datoriile fața de societate, fața de lume și chiar au lucrat în favoarea semenilor lor; e logic ca reîntorcându-se în aceasta lume se vad înconjurate de acele suflete care în trecut sau în vieți trecute au facut parte din anturajul lor și atunci se bucura, cum e și firesc, de multa simpatie.

–Carui fapt se datoreaza ca unele stapâne ale casei nu gasesc niciodata pe cineva ca sa le ajute cu fidelitate chiar daca își trateaza bine servitorii și altora în schimb toți le sunt fideli?

–Acele stapâne ale casei care nu se bucura de servitori fideli și sinceri, au fost în vieți anterioare despote, crude cu slugile lor și acum nu gasesc de fapt pe cineva ca sa le serveasca, caci ele n-au știut niciodata sa serveasca în trecut și asta este consecința lor.

–De ce exista persoane care de când se nasc muncesc fara odihna pâna ce mor, ca și cum ar ispași o condamnare, în schimb altele traiesc bine fara atâta munca.

–Asta se datoreaza LEGII KARMEI; persoanele care muncesc în mod excesiv și nu progreseaza, în viețile trecute i-au facut pe alții sa munceasca mult, exploatându-și supușii în mod nemilos și acum sufera consecința muncind inutil, caci nu progreseaza.

–Fiul meu s-a casatorit și i-a mers extrem de rau; întreprinderile unde lucra el dadeau faliment; a solicitat un împrumut de la banca pentru a face o afacere și a fost un fiasco; tot ce începea el eșua; a trebuit sa divorțeze de soția lui din cauza atâtor neplaceri pe care le aveau; dupa un anumit timp s-a casatorit din nou și acel barbat caruia nu i-a mai lipsit decât sa ceara de pomana, acuma este foarte bine și pe zi ce trece succesul îi este în creștere; carui fapt se datoreaza asta?

–Exista trei legaturi matrimoniale: prima Karmica, a doua Dharmica și a treia Cosmica; prima e de durere, mizerie, foame, goliciune, dizgrație; a doua e de succes, bucurie, iubire, progres economic etc.; iar a treia este doar pentru sufletele alese, pure, sfinte și atrage, cum e firesc, fericirea inepuizabila.

Despre cazul de care ma întrebați dumneavoastra, trebuie sa va spun ca aparține primului tip din aceste trei stari matrimoniale (cel Karmic). Fara îndoiala ca fiul dumneavoastra și prima lui soție au suferit nespus, platind faptele rele din viețile lor anterioare; e clar ca ei în vieți trecute au fost deopotriva soț și soție, însa au facut mult rau; n-au știut sa traiasca și rezultatul a fost durerea. Noua casatorie a fiului vostru a fost buna din punct de vedere economic; o putem cataloga ca norocoasa, Dharmica am putea spune, rezultat al faptelor bune din vieți anterioare; a doua soție de asemenea a trait cu el în vieți trecute și cum cu ea a respectat o conduita mai buna, rezultatul este ca acum i-a schimbat soarta, i-a îmbunatațit viața, asta e tot.

–Fiul meu e bolnav de cinci ani, am cheltuit mult pe doctori și nu îi gasesc cauza exacta a acesteia; unii ne spun ca poate e un șoc nervos, caci a fost un baiat destul de inteligent în studiile sale; alții presupun ca a fost victima unor munci de vrajitorie; dumneavoastra ce parere aveți?

–Fara doar și poate se remarca cu deplina claritate evidenta o pedeapsa, o Karma mentala pentru proasta folosire a minții în vieți anterioare. Daca dumneavoastra vreți ca fiul vostru sa se însanatoșeasca, luptați pentru însanatoșirea altor bolnavi mintali, cu scopul de a schimba cauza originara; amintiți-va ca doar modificând cauza se modifica efectul; din nenorocire bolnavii au o tendința marcata de a se închide înauntrul propriului lor cerc; rareori în viața se vede cazul în care un bolnav se preocupa pentru vindecarea altor bolnavi; daca cineva face aceasta e clar ca se însanatoșește de propriile sale dureri; eu va sfatuiesc din moment ce în acest caz precis, fiul vostru n-ar putea sa se dedice vindecarii altora, sa o faceți dumneavoastra în numele lui; nu uitați de faptele caritabile; preocupați-va de sanatatea tuturor bolnavilor mintali pe care-i gasiți în cale; faceți bine cu nemiluita. Nu uitați de asemenea ca în lumea invizibila exista Maeștrii foarte înțelepți care va pot ajuta în acest caz concret al fiului dumneavoastra; vreau sa ma refer acum în mod specific la gloriosul ÎNGER ADONAÍ, Îngerul luminii și al bucuriei. Acest Maestru este foarte înțelept și daca dumneavoastra va concentrați intens rugându-l în numele lui Cristos sa va însanatoșeasca fiul, sunt complet sigur ca în nici un fel nu ar refuza sa se faca aceasta opera de caritate; însa nu uitați «Dumnezeu îți da, dar nu-ți baga-n traista»; implorați și faceți bine cu nemiluita: acesta este drumul.

–Am avut ocazia sa asist la o casatorie în Santa Martha, Columbia; aveau o afacere foarte mare și dintr-un moment într-altul a luat foc; de atunci domnul s-a îmbolnavit și a murit de tuberculoza; dupa 20 de ani am aflat ca soția lui era pe punctul de a muri tot de tuberculoza; carui fapt s-ar datora asta?

–Este bine sa știți ca tuberculoza se datoreaza lipsei de religiozitate în viețile anterioare, materialismului, vieții lipsita de devoțiune și lipsita de iubire fața de Dumnezeu; daca domnul a murit de tuberculoza, atunci aceasta este cauza și daca și-a pierdut bunurile, e clar ca a pus capat proprietaților altor persoane în viața sa anterioara. A dat foc și i s-a dat foc, a pagubit și a fost pagubit; aceasta se numește Karma, pedeapsa. Pe soție, tuberculoza nu a ajuns sa o afecteze complet fiindca lipsa de religiozitate în viețile anterioare nu a fost într-atât de cumplita; a avut ceva vag de spiritualitate.

–Am un fiu foarte bun care muncea și tot ce câștiga îmi dadea mie; dar s-a îndragostit de o femeie în vârsta, prietena de-a mea, care avea trei copii cu un domn casatorit; a trait împreuna cu ea fara sa se casatoreasca și chiar în ciuda faptului ca el lucra nu-i ajungeau banii, într-atât încât a apelat la mine, cerându-mi o groaza de bani spunându-mi ca va începe o afacere, lucru pe care nu l-a facut nicicând dar, când s-a terminat ceea ce i-am dat, doamna l-a parasit; acum traiește singur, muncește, dar el este complet ruinat; carui fapt se datoreaza asta?

–Cu ochiul liber se remarca adulterul cu toate consecințele sale dureroase: pierdere de bani, situație proasta, suferințe morale intensive etc. etc. etc.; acesta este rezultatul greșelii.

–Aș vrea sa ma informați daca situația lui s-ar putea îmbunatați?

–Daca pe un taler al balanței cosmice punem acțiunile bune și pe celalalt cele rele, iar acestea din urma cântaresc mai mult, este clar ca balanța se va înclina în defavoarea noastra, producându-ne amaraciuni; însa daca punem fapte bune pe talerul binelui, putem înclina balanța în favoarea noastra; atunci soarta noastra se va îmbunatați notabil. Daca acel fiu al dumneavoastra se dedica sa faca binele, soarta lui se va îmbunatați.

–Am un fiu de douazeci de ani, care de doi ani nu vrea sa traiasca în familie, ci în casa prietenelor mele; nu a vrut nici sa studieze, nici sa munceasca; vine timp de o luna acasa, se simte fericit pentru câteva zile și apoi începe sa se certe cu toți; atunci pleaca iar de acasa; aș vrea sa-mi spuneți dumneavoastra carui fapt se datoreaza asta?

–Acel fiu v-a creat doar probleme. Este clar ca rezultatul dezordinii va fi durerea. Fara îndoiala ca el nu știe și nici nu vrea sa învețe sa traiasca; însa trebuie tratat cât mai bine posibil cu infinita rabdare și dragoste. Fara îndoiala ca în viitor va avea mari rataciri cu consecințe amare. Atunci va începe sa înțeleaga necesitatea de a face ordine în viața sa.

 

FANTOME

–Dumneavoastra ați vazut vreodata vreo fantoma?

–Unele persoane cred în fantome, altele se îndoiesc și în ultimul rând exista unele persoane care își bat joc. Eu nu am nevoie sa cred, nici sa ma îndoiesc, nici sa râd, pentru mine fantomele sunt un fapt.

–Dumneavoastra știți, le-ați vazut?

–Prietene: nu este în zadar sa va relatez un caz foarte interesant; eram înca foarte tânar și ea se numea Angela; logodnica într-adevar foarte deosebita, azi e deja moarta. Într-o anumita zi, când înca era în viața, m-am hotarât sa ma retrag fara sa-mi iau ramas bun. M-am dus spre coastele Atlanticului și a trebuit sa stau în casa unei doamne în vârsta, femeie nobila care nu mi-a refuzat ospitalitatea. Mi-a stabilit camera chiar înauntrul salonului, a carui ușa dadea direct în strada. Patul meu era un pat de campanie din pânza de vele complet tropical și cum erau mulți țânțari etc., m-am protejat cu un baldachin foarte fin și transparent.

Într-o noapte stateam întins în patul meu moțaind, când deodata cineva a batut ritmic de trei ori la ușa mea; în clipa în care m-am sculat ca sa ma ridic și sa ies la ușa, am simțit doua mâini patrunzând prin baldachinul meu; acestea s-au apropiat periculos de mine mângâindu-mi chipul. Dar lucrurile nu s-au oprit aici: în afara de acele mâini a aparut o fantoma umana întreaga cu înfațișarea deslușita a acelei logodnice care în mod sincer nu ma interesa. Plângea mâhnita fantoma, spunându-mi fraze ca acestea: ingratule, te-ai retras fara sa-ți iei ramas bun de la mine și eu care te iubeam atât de mult și te adoram din toata inima! etc. etc. etc. și alte cele.

Am vrut sa vorbesc, însa totul a fost inutil deoarece mi s-a împleticit limba; atunci în gând i-am ordonat acelei fantome sa se retraga imediat.

Alte tânguiri, alte reproșuri, iar pe urma spuse: plec așadar, și se îndeparta încetișor, încetișor; însa când eu am vazut ca stafia aceea pleca, mi s-a ivit în minte un gând nou, o idee deosebita; mi-am spus mie însumi: acesta este momentul sa aflu ce este o fantoma, din ce este facuta, ce are real.

Este evident ca gândind astfel, în acest mod, teama a disparut din mine și mi s-a dezlegat limba; atunci am putut vorbi și i-am ordonat fantomei astfel: nu, nu plecați, întoarceți-va, trebuie sa stau de vorba cu dumneavoastra; fantoma raspunse: bine, ma întorc, așadar e în regula; nu e de prisos sa afirm ca vorba a fost însoțita de fapta și fantoma a venit iar spre mine.

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi examinez propriile facultați pentru a proba daca funcționau în mod corect. Nu sunt beat, mi-am spus, nu sunt hipnotizat, nu sunt victima nici unei halucinații, cele cinci simțuri ale mele sunt corecte, nu am de ce sa ma îndoiesc.

O data ce am putut verifica buna funcționare a celor cinci simțuri ale mele, am început atunci sa examinez fantoma.

Dați-mi mâna, i-am spus stafiei; e evident ca aceasta nu mi-a refuzat cerința și mi-a întins dreapta sa; am luat brațul bizarei siluete pe care o aveam în fața mea și am putut observa o funcționare ritmica normala ca și cum ar fi avut inima. I-am ascultat ficatul, splina etc., și totul funcționa corect; dar calitatea acelei materii parea mai degraba ca o protoplasma, substanța gelatinoasa uneori asemanatoare la pipait cu Vinilul; examinarea aceea am facut-o la lumina unui bec aprins cum trebuie și a durat cam o jumatate de ora.

Apoi am poftit fantoma sa plece spunând: puteți sa va retrageți, sunt mulțumit cu examinarea și fantoma facând numeroase reproșuri s-a retras plângând amarnic.

Dupa câteva momente stapâna casei batu la ușa; credea ca nu i-am respectat casa; a venit spunându-mi ca îmi oferise ospitalitate doar mie și ca se mira de faptul ca bagam femei în camera.

Scuzați-ma, doamna, a fost raspunsul meu; eu n-am adus nici o femeie aici, m-a vizitat o fantoma și atâta tot (bineînțeles ca i-am istorisit povestea). Acea doamna a ramas convinsa și s-a cutremurat teribil când a perceput un frig înspaimântator înauntrul camerei și în plina clima calda; asta i-a confirmat veridicitatea relatarii mele.

Eu am notat ziua, data și ora întâmplarii și mai târziu când m-am întâlnit cu acea logodnica i-am relatat povestea.

Ea s-a limitat sa-mi spuna ca în acea noapte și la acea ora citata de mine, dormea și visa ca se afla într-un loc de pe coasta și ca statea de vorba cu mine într-o camera asemanatoare unui salon.

E clar, îmi spusei; doamna s-a culcat gândindu-se la mine și fantoma ei m-a vizitat.

Ciudat a fost faptul ca dupa câteva luni acea doamna a murit și într-o noapte, odihnindu-ma în patul meu, s-a repetat fenomenul, însa de data asta acea fantoma s-a hotarât sa se culce lânga mine, plina de tandrețe și de afecțiune; cum acest fapt devenea destul de urât, nu mi-a ramas alta soluție decât sa-i ordon în mod foarte sever sa se retraga pentru totdeauna și sa nu ma mai deranjeze niciodata în viața; fantoma așa a facut și nu s-a mai întors niciodata.

–Foarte interesanta relatarea dumneavoastra, domnule, ați vrea sa ne povestiți un alt caz asemanator?

–Cu multa placere, prietene: odata a sosit în oraș o biata femeie tânara, într-o situație economica foarte rea; era vorba de o fata cinstita și mi-a cerut de lucru.

N-am avut nimic împotriva sa-i dau de lucru ca servitoare în casa și ea s-a dovedit a fi foarte harnica; din nenorocire dupa câteva zile în care a muncit în casa, au aparut o serie de fenomene Psihice extraordinare, care nu le-au tulburat numai pe rudele mele, ci și pe oamenii din vecinatate.

În prezența ei farfuriile s-au ridicau în aer pentru a se izbi de podea și a se transforma în cioburi; mesele, scaunele, dansau singure și cadeau pietre înauntrul domiciliului nostru.

Nu se dovedea foarte placut pentru noi faptul ca, tocmai în clipele în care mâncam, în alimente picau pietre, pamânt etc. etc. etc.

Tânara aceea avea pe mâna sa dreapta un inel misterios cu o inscripție care ad litteram spunea așa: amintire de la prietenul tau LUZBEL.

Cel mai interesant este ca deși acea femeie era în dizgrație (economic vorbind) nu înceta sa primeasca de la prietenul amintit niște monede care sa-i ajunga sa manânce; acei bani veneau prin aer și ea îi culegea pur și simplu.

Fata povestea ca deja amintitul sau prieten îi spunea ca traia în mare și ca voia sa o duca pe fundul oceanului.

De multe ori am facut conjurari pentru a-l îndeparta pe camaradul ei invizibil, însa acesta revenea cu mai multa forța, întorcându-se la ispravile sale și oamenii, cum e firesc, nu încetau sa se alarmeze.

Unii tineri se îndragosteau de ea, însa când încercau sa se apropie de doamna lor, ploua cu pietre peste ei și cutremurați fugeau îngroziți.

Mai târziu, acea fata s-a îndepartat de toate acele împrejurimi ale orașului; ce s-a ales de ea? nu știm; ceea ce întradevar am putut constata e ca așa-zisul sau prieten Luzbel era pur și simplu un elemental al oceanului. Fara îndoiala ca ea avea mult din natura unui elemental; așa ne-o spuneau ochii ei, privirile ei, corpul ei, felul de a fi etc.


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture