Samael Aun Weor – Kundalini

Am ajuns la un punct foarte spinos, vreau sã mã refer la aceastã chestiune legatã de Kundalini, șarpele ignic al puterilor noastre magice, citat în multe texte ale înțelepciunii orientale. Fãrã îndoialã Kundalini se bucurã de o vastã documentație și este ceva ce meritã din plin sã fie investigat.


În textele de Alchimie Medievalã, Kundalini este semnãtura astralã a spermei sacre, STELLA MARIS, FECIOARA MÃRII, cea care îi ghideazã cu înțelepciune pe cei ce lucreazã în Marea Operã.

La azteci ea este TONANTZIN, la greci este CASTA DIANA, iar în Egipt este ISIS, MAMA DIVINÃ cãreia nici un muritor nu i-a ridicat vãlul. Fãrã nici o îndoialã, Creștinismul Esoteric nu a încetat nicicând sã o adore pe Divina Mamã Kundalini; evident, ea este MARAH sau, mai bine zis, RAM-IO, MARIA.

Ceea ce nu au specificat religiile ortodoxe, cel puțin în ceea ce privește cercul exoteric sau public, este aspectul lui ISIS în forma sa individualã umanã. În mod vãdit, numai în tainã li s-a predat inițiaților faptul cã aceastã Divinã Mamã existã în mod individual înãuntrul fiecãrei ființe umane.

Nu e de prisos sã precizãm în mod subliniat cã Dumnezeul-Mamã, REA, CIBELE, ADONIA sau oricum am vrea sã o numim, este o variantã a propriei noastre Ființe individuale, aici și acum.

Rezumând, vom spune cã fiecare dintre noi își are propria Mamã Divinã particularã, individualã. Existã tot atâtea Mame în cer, câte creaturi sunt pe fața pãmântului.

Kundalini este energia misterioasã care face sã existe lumea, fiind un aspect al lui BRAHMA. În aspectul sãu psihologic concret din anatomia ocultã a ființei umane, KUNDALINI se aflã încolãcitã de trei ori și jumãtate înãuntrul unui anumit centru magnetic situat în osul coccigian. Acolo, amorțitã, se odihnește ca orice șarpe, Divina Prințesã.

În centrul acelei Chakre sau loc de ședere, existã un triunghi feminin sau YONI, în care se gãsește un LINGAM masculin. Pe acest LINGAM atomic sau magic, ce reprezintã puterea sexualã creatoare a lui BRAHMA, se încolãcește sublimul șarpe KUNDALINI.

Regina ignicã în aspectul ei de șarpe, se trezește prin secretum secretorum al unui anumit meșteșug alchimic pe care l-am predat cu claritate în opera mea intitulatã „Misterul Înfloririi de Aur”.

Indiscutabil, atunci când aceastã forțã divinã se trezește, ea urcã victorioasã prin canalul mãduvei spinãrii pentru a dezvolta în noi puterile care divinizeazã.

În aspectul sãu transcendental divin, supraliminar, șarpele sacru, transcendând ceea ce este pur fiziologic, anatomic, în sarea sa caracteristicã este, așa cum am spus deja, propria noastrã Ființã, însã derivatã.

Nu este scopul meu sã explic în acest tratat tehnica pentru trezirea șarpelui sacru. Vreau doar sã accentuez întrucâtva cruda realitate a Egoului și urgența interioarã privind dizolvarea diverselor sale elemente inumane.

Mintea, prin ea însãși, nu poate altera în mod radical nici un defect psihologic. Mintea poate sã eticheteze orice defect, sã-l treacã de la un nivel la altul, sã-l ascundã de ea însãși sau de ceilalți, sã-l justifice etc., dar niciodatã sã-l elimine definitiv.

Înțelegerea este o parte fundamentalã, însã nu e totul, este nevoie de eliminare. Un defect observat trebuie sã fie analizat și înțeles în mod integral înainte de a trece la eliminarea lui.

Avem nevoie de o putere superioarã minții, de o putere capabilã sã dezintegreze la nivel atomic orice eu-defect pe care lam descoperit în prealabil și l-am supus judecãții în mod profund.

Din fericire o asemenea putere subzistã profund, dincolo de corp, de afecte și de minte, deși își are exponentele concrete în osul din centrul coccigian, așa cum am explicat-o deja în paragrafele anterioare ale acestui capitol.

Dupã ce am înțeles în mod integral un oarecare eu-defect, trebuie sã ne cufundãm în meditație profundã, implorând, rugându-ne, cerându-i Divinei noastre Mame particulare, individuale, sã dezintegreze eul-defect înțeles în prealabil.

Aceasta este tehnica precisã care se cere pentru eliminarea elementelor nedorite pe care le purtãm în interiorul nostru.

Divina Mamã Kundalini are puterea de a reduce la cenușã orice agregat psihic subiectiv, inuman. Fãrã aceastã metodã, fãrã acest procedeu, orice efort pentru dizolvarea Egoului se dovedește zadarnic, inutil, absurd.


Atâta timp cât noi (creatura) suntem egoişti, nu vom fi capabili să simţim Creatorul şi nici plăcerea care vine de la El. În această lume, dorinţa de a primi lucrează înspre interior, şi în lumea spirituală, lucrează înspre exterior, dăruind, precum Creatorul. Cu alte cuvinte, lumea spirituală şi termenul „spiritualitate” se referă la stadii în care noi suntem similari cu Creatorul. În stadiul nostru prezent, noi suntem egoişti, şi ne aflăm în opoziţie cu Creatorul.


Hide picture