Susan Blackmore – Despre meme si “teme”

Susan Blackmore studiază memele: idei care se reproduc dintr-un creier în altul asemenea unui virus. Ea vine cu un nou argument întrăzneţ: Umanitatea a produs un nou tip de memă, şi anume teme-ul, care se reproduce prin intermediu tehnologiei – şi inventează noi mijloace de a se menţine în viaţă.

Vezi online cu traducere:

Dar acum dupa ce am descris, ne apropriem de al treilea replicator. Si acesta este si mai periculos, este periculos din nou. De ce? Pentru ca temele sunt replicatori egoisti si nu le pasa de noi, sau de planeta noastra, sau de orice alceva. Sunt doar informatie –  de ce le-ar pasa? Ne folosesc pentru a extrage resursele planetei noastre pentru a produce mai multe calculatoare, si de alte multe lucruri. Noi suntem vechile masini. Vom reusi sa supravietuim.

 

Vezi clipul selectat:

Ne apropriem de al treilea replicator

 
Cartile lui Richard Dawkins se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca doresti sa sustii acest website am atasat mai jos un buton prin care se poate face o donatie de sustinere. Prin o Donatie ajuti acest website sa poata acoperi cheltuielile de intretinere. Va multumesc tuturor pentru sustinerea acordata si interesul vostru pentru aceste informatii.