David R. Hawkins – Grupuri Spirituale

Alăturarea la un grup sau organizaţie spirituală constituie o alegere personală determinată de mulţi factori, deopotrivă prezenţi şi trecuţi. Cel mai important factor este nivelul calibrat al conştiinţei grupului sau liderilor acestuia. In mod tradiţional, „graţia maestrului” constituie sursa interioară a puterii învăţăturilor spirituale, fapt ce este direct proporţional cu nivelurile calibrate ale conştiinţei. Astfel, nivelul calibrat de adevăr al iniţiatorului unei învăţături, precum şi cel al învăţăturilor în sine, constituie un aspect crucial. Acest punct nu trebuie ignorat niciodată.

Entuziasmul şi zelul nu se substituie adevărului, după cum nici credinţa milioanelor de adepţi nu o poate face. Discernământul spiritual este un dar rar şi, vorbind din punct de vedere istoric, nu se petrece până ce al treilea ochi nu se deschide spre viziunea spirituală. Până să se întâmple acest lucru, orice căutător spiritual, indiferent cât de cinstit, poate fi cu uşurinţă indus în eroare. Dacă impostorii spirituali n-ar fi carismatici, demni de crezare şi convingători, n-ar mai avea adepţi. Pentru a putea sesiza adevărata natură a acestora este nevoie de o conştiinţă foarte avansată. Motivul acestei erori spirituale rezidă în faptul că eroarea falşilor guru este una ce ţine de context, iar contextul e dincolo de percepţia limitată a iniţiatului.

De asemenea, nici erudiţia nu constituie o garanţie a adevărului. Există învăţători străluciţi care (la o examinare mai atentă) se dovedesc a avea chakra inimii dezechilibrată. Prin contrast, acei învăţători foarte calzi şi iubitori, dar care nu au activat cel de-al treilea ochi – sau chakra coroanei – îşi pot conduce adepţii pe un drum greşit, spre cele mai dureroase experienţe umane, în care deziluzia spirituală conduce la depresii şi chiar la sinucidere.

 
Cartile lui David R. Hawkins se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca doresti sa sustii acest website am atasat mai jos un buton prin care se poate face o donatie de sustinere. Prin o Donatie ajuti acest website sa poata acoperi cheltuielile de intretinere. Va multumesc tuturor pentru sustinerea acordata si interesul vostru pentru aceste informatii.