Text Video

Inițierea spirituală a unei tinere fete, reprezentanta reginei și soția faraonului, în cadrul Templului din Egiptul antic

Acest articol explorează călătoria către conștientizarea Sinelui divin prin intermediul practicilor spirituale din Templul lui Ptahhotep. Această călătorie este marcată de diverse etape, de la exerciții fizice și mentale la introspecție profundă și experimentarea stărilor de conștiință extinsă.


Idei principale:

  1. Pregătirea corpului și a sufletului: Inițierea presupune un antrenament riguros atât al corpului, cât și al sufletului. Exercițiile fizice, coordonate cu respirația, ajută la conștientizarea corpului ca instrument. Exercițiile mentale, bazate pe imagini onirice, dezvăluie emoții și dezvoltă capacitatea de a le controla și transmuta.

“Aceste exerciţii ale corpului şi ale sufletului îţi vor fi predate de directorul şcolii de neofiţi, Mentuptah.”

  1. Controlul stărilor sufletești: Prin experimentarea unor stări sufletești diverse, de la cele negative la cele pozitive, inițiatul învață să se detașeze de evenimentele exterioare și să-și mențină echilibrul psihic.

“Scopul suprem al acestor exerciţii era acela ca aspirantul să ajungă la o stare sufletească de un calm imperturbabil, absolut de nezdruncinat, în toate situaţiile, şi de a nu mai ieşi niciodată din această stare.”

  1. Concentrarea ca cale spre Sine: Concentrarea, inițial pe obiecte exterioare, reprezintă o metodă de a uni gânditorul cu gândul, de a readuce proiecția în sine. Protagonistă experimentează acest proces prin concentrarea asupra unui palmier, ajungând să se identifice cu acesta.

“Concentrarea perfectă constă în a deveni identic cu obiectul concentrării!”

  1. Tăcerea ca formă de autocontrol: Comunicarea excesivă, reprezentând “eul” inferior, trebuie controlată de Sinele superior. Protagonistă învață să discearnă între nevoia de comunicare superficială și exprimarea autentică a Sinelui.

“Ah! De câte ori mă voi mai prezenta în faţa lui pentru a recunoaşte că limba mea a fost mai rapidă decât raţiunea, că odată în plus nu am ştiut să îmi stăpânesc forţa care îi împinge pe oameni să se exprime, să comunice, să vorbească!”

  1. Conștientizarea Sinelui autentic: Concentrarea asupra Sinelui presupune parcurgerea a trei faze: intelectuală (definirea), senzorială (experimentarea) și spirituală (identificarea). Prin această concentrare, inițiatul transcende identificarea cu gândurile, sentimentele și rolurile sociale, recunoscând Sinele divin care se manifestă prin el.

“Tu nu faci aşadar altceva decât să te gândeşti că eşti şi să simţi că eşti, dar nu eşti niciodată cea care eşti!”

Concluzie: Acest articol prezintă o călătorie spirituală profundă, subliniind importanța disciplinei, introspecției și concentrării în atingerea Sinelui autentic, divin. Protagonistă trece prin diverse etape, învățând să-și controleze corpul, emoțiile și mintea, pentru a se elibera de iluzia separării și a se uni cu esența sa divină.


Susține misiunea noastră! Donează și contribuie la un viitor mai conștient și plin de lumină.


Hide picture