Despre timp, vinovatie, traume si lumea astrala din spatele lumii noastre

“Fiecare sfârșit are un început”

Relativitatea timpului nu e cauzata de varsta noastra, e cauzata de viteza miscarii prin spatiu. Cu cat mergem mai repede prin spatiu, cu atat mai incet ne deplasam prin timp. Teoria relativitatii ne cere sa vedem spatiul si timpul, nu ca entitati separate, ci sub forma unui concept numit spatiu-timp. Timpul devine cea de a 4 dimensiune ce se adauga la celelalte 3 dimensiuni ale spatiului cu care suntem obisnuiti (inaltime, latime si lungime). Aceasta reprezentare a timpului este cruciala pentru intelegerea celorlalte teorii despre natura timpului.

Vezi clip cu traducere din Stranger Things – Sezonul 4

(Sezonul 4 se poate viziona si pe netflix)

Oamenii poseda o retina bidimensionala, ceea ce inseamna ca vedem doar in 2 dimensiuni. Perceperea celei de a 3-a dimensiuni e rezultatul perspectivei si a vederii noastre binoculare. Daca am fi avut retine tridimensionale, am fi fost capabili sa percepem simultan toate laturile unei camere – peretii, podeaua si tavanul in acelasi timp!

Din acest motiv e foarte greu, daca nu chiar imposibil, pentru un om sa vizualizeze cea de a 4-a dimensiune.

Pentru a depasi aceasta piedica, este bine sa folosim analogii, ce contin un numar mic de dimensiuni, atunci cand vorbim de mai mult de 3 dimensiuni, chiar si atunci cand timpul e una din ele. In acest caz sa ne imaginam ca Universul are o forma cuboidala, iar oamenii sunt bidimensionali si au retine unidimensionale. Sa ne imaginam ca dimensiunile spatiale sunt latimea si inaltimea unei sectiuni de cuboid, iar oamenii se pot deplasa in sus, in jos, in stanga si in dreapta. Sa ne imaginam ca adancimea cuboidului e timpul.

Sa ne imaginam acum ca un om bidimensional se afla la jumatatea inaltimii cubului. El incepe sa se deplaseze in sus (prin spatiu, nu prin timp) pana ce va ajunge la marginea cuboidului. Acuma el se va deplasa in jos, dar in acelasi timp se va misca si  inainte prin timp. De data aceasta va dura mai mult sa ajunga in locul de unde a plecat deoarece el nu mai are o ruta directa – se deplaseaza si prin timp.

Dupa cum se vede deplasarea prin timp, incetineste deplasarea prin spatiu. Acelasi lucru e valabil si invers. Daca se mentine o pozitie fixa in spatiu si deplasarea se face doar prin timp, va dura mai putin pana la atingerea unui moment anume din timp decat atunci cand miscarea se executa in spatiu si timp. Deci miscare in spatiu iti incetineste miscarea in timp. Asta ne spune relativitatea despre timp. Dar procentajul de incetinire a timpului, in timpul miscarii prin spatiu, este foarte mic in timpul situatiilor cotidiene. Pentru a observa o diferenta notabila, e necesara o deplasare in spatiu cu o viteza egala sau cat mai apropiata de cea a luminii.

Relativitatea a fost demonstrata. Au fost puse ceasuri atomice in avioane ce se deplasau cu viteze mari. La sfarsitul zborului, ceasurile atomice au fost comparate cu cele de la sol. Au fost gasite mici diferente ce fusesera prevazute exact de ecuatiile matematice a relativitatii.

Teoria generala a relativitatii a fost publicata in 1916 si merge si mai departe. Einstein sustine ca masa curbeaza “tesatura” spatiu-timp pentru a crea iluzia gravitatii. Din nou, o analogie cu un numar minim de dimensiuni e ideala. Imaginati-va ca pe o folie de cauciuc se aseaza bile de bowling. Bilele curbeaza folia de cauciuc. Orice obiect ce se deplaseaza prin apropierea curburii, va incepe sa se miste in jurul curbei (miscare asemanatoare spiralei de la o scurgere). Ideea despre gravitatie a lui Einstein despre gravitatie este atat de simpla. Si a fost demonstrata. Einstein a facut predictii despre felul in care lumina va urma traiectorii curbate in jurul maselor mari, iar acest efect a fost masurat in timpul unei eclipse de soare.

Simbolul ceasului vechi se leagă și de adevărata identitate a lui Vecna in serial. Este un obiect din casa soților Creel, care este legat de ura lui Henry Creel față de timp și de modul în care oamenii l-au folosit pentru a controla natura.

Deși ceasul vechi ar putea acționa ca un simbol înfricoșător în Stranger Things , există câteva teorii conform cărora adevărata sa natură va fi dezvăluită în ultimele două episoade ale sezonului, care urmează în iulie.

Vinovatia este o emotie complexa, dovada unui conflict interior între dragoste si agresivitate. Apare în jurul vârstei de 2 ani –2 ani si jumatate, în momentul în care copilul devine constient de dependenta fata de celalalt, de dragostea acestuia pentru el si de dorinta lui de a-l proteja împotriva impulsurilor agresive. El nu vrea sa piarda aceasta dragoste, nu vrea sa-si supere parintele. Îsi iubeste parintii, dar îi este si teama.

Sentimentele “false” de vinovatie însa, sunt niste “închisori invizibile” foarte periculoase, uneori multe persoane ramanând macinate de ele fara sa realizeze ce se întâmpla. Radacinile acestor vinovatii pot fi foarte adânci. De exemplu, în copilarie, mama si tata se cearta, indiferent daca se ajunge sau nu la un divort, copilul dezvolta automat un sentiment de vinovatie, deoarece mintea de copil, are o caracteristica deosebita, numita omnipotenta infantila. Copilul crede ca poate sa faca orice, deoarece, în special în primii ani, contactul lui cu realitatea este foarte slab, fiind mediat doar de simturi. El crede ca prin simpla lui prezenta, poate crea neîntelegere si chiar violenta între parinti. Aceste vinovatii ramân înregistrate la nivel subconstient si se pot activa atunci când ceva “apasa pe butonul lor”. Putem spune ca exista 2 tipuri de “vina” – una “sanatoasa” si alta “nesanatoasa”.

Vina sanatoasa apare atunci când constientizam ca am încalcat niste standarde morale sau etice, sau drepturile unei alte persoane.

Vina nesanatoasa apare în absenta încalcarii standardelor sau drepturilor unei persoane. De exemplu: iesi cu un prieten la film, lui nu-i place filmul, iar tu te simti vinovat. Responsabilitatea ta nu este evidenta.

Este deci foarte important sa se determine adevarata cauza a acestor sentimente de vinovatie si sa se parcurga un travaliu terapeutic de vindecare.

Transa este o stare de conștiință modificată/alterată. Există mai multe tipuri de transă, printre care: transă șamanică, convulsivă, de posedare [demonică], erotică, extatică, hipnotică, meditativă, psihedelică, etc.

Vecna ​​te atrage in interior în transa minti. Puteți vedea în scena transei unde ea rulează recrearea tuturor celor patru personaje în lumina, muzica fiind o cale de iesire din transa mintii, se sugereaza si la azilul de nebuni ca muzica reuseste sa ii scoata pe multi din transa mintii, lumina fiind calea către care încearcă să alerge, în speranța că va scăpa de trucul transei mintii al lui Vecna.

In timp ce Max îi citea scrisoarea către Billy, ea pare să fi fost singură, așa că Vecna ​​ar fi putut să-i fi dat un semn că ceva nefiresc se întâmplă la mormântul lui Billy, ceea ce a determinat-o să-i cheme pe Lucas, Steve și Dustin. S-ar putea să fi fost faptul că numele de pe mormânt s-a schimbat din Billy în William.

Călătorind Prin Timp și Spațiu. Există Lumi Astrale?

Se crede că în timpul viselor, o persoană călătorește prin aceste lumi paralele, dar, în timp ce face acest lucru inconștient, rareori își amintește sau interpretează corect comploturile pe care le-a văzut într-un vis. Cu toate acestea, puteți intra în plan astral în mod conștient cu ajutorul corpului vostru astral. O călătorie controlată către lumi paralele este posibilă numai în condițiile unei concentrări puternice, care se realizează prin meditație, diverse practici spirituale și lucrul la dezvoltarea corpului astral.

Deținând perfect corpul său astral, o persoană poate intra în realitate inaccesibilă celor din jurul său, să vadă informații ascunse de ceilalți. El poate comunica cu morții, poate găsi răspunsuri la întrebările puse, vede evenimente din trecut sau viitor. Dacă este necesar, unii oameni își pot separa complet corpul astral de cel fizic, creând un dublu astral, obținând astfel posibilitatea de a fi în două locuri în același timp.

În ciuda faptului că știința oficială este destul de sceptică, nevrând să admită existența planului astral în lume, există încă evenimente și fenomene misterioase care indică faptul că șederea unei persoane în mai multe lumi paralele este posibilă. De exemplu, sunt cunoscute studiile doctorului Dean Shales, care a supus mai mult de o mie de cazuri de oameni în spațiul astral la un studiu amănunțit. Printre cei care au putut experimenta experiența din afara corpului s-au numărat reprezentanți ai unor culturi și religii complet diferite, care vorbesc limbi diferite. Cu toate acestea, cu o asemănare izbitoare a detaliilor, și-au descris sentimentele din fenomenul experimentat. Acest fapt ne permite să spunem că, poate, au loc practici meditative care vă permit să ieșiți în mod conștient în planul astral.

Au existat, de asemenea, dovezi că unii oameni sunt într-adevăr capabili să-și creeze propriul dublu astral și cu ajutorul său să călătorească în timp. De exemplu, în Muzeul Bralorne Pioner situat în Canada, există o fotografie foarte misterioasă. Într-o filmare realizată în 1941, un tânăr, îmbrăcat la moda anilor 2000 (pullover, tricou din bumbac cu imagine acrilică imprimată, ochelari de soare modern și o coafură la modă) iese în evidență foarte proeminent. În plus, tipul are o cameră portabilă „Kodak” pe piept, care nu exista în anii 40 ai secolului trecut. Fotografia a fost atent studiată de cei mai buni profesioniști din domeniul lor, dar nu au găsit nicio înșelăciune. Imaginea este autentică și nu a fost corectată. Pentru a explica modul în care un tânăr modern a sfârșit într-o fotografie de acum șaptezeci de ani, știința modernă nu este în stare.

Cu toate acestea, trebuie menționat că umanitatea continuă să caute o explicație rațională a cazurilor oamenilor care se află în realități paralele. Știința modernă s-a apropiat foarte mult de rezolvarea majorității fenomenelor călătoriilor astrale. Deci, în 2002, a fost făcută o descoperire care a transformat conștiința ezotericilor. Oamenii de știință de la una dintre universitățile medicale au descoperit că există un anumit domeniu în creierul uman care este responsabil de colectarea tuturor informațiilor care vin la creier din diferite simțuri într-o imagine generală, datorită acestei părți a creierului oamenii aud, văd, simt, gândesc, analizează simultan. Dacă acest centru de informații funcționează corect, oamenii sunt conștienți și se simt în timp real și la prima persoană. Dacă din anumite motive, această parte a creierului colectează și procesează informații incorect,există o discordie între diferitele tipuri de informații care intră în creier, în acest caz o persoană poate pierde simțul timpului sau se poate simți în afara corpului, auzindu-și propria voce din exterior. Această tulburare din activitatea creierului creează senzația de a fi într-o realitate diferită.

După cum arată practica, majoritatea fenomenelor mistice și misterioase care au loc în viață au o explicație rațională logică. Totuși, acest fapt nu exclude posibilitatea existenței acelor forțe și legi ale Universului despre care omul nu știe nimic. Indiferent dacă planul astral există sau nu, este prea devreme să tragem concluzii, poate că în viitor umanitatea va găsi un răspuns exact la această întrebare, dar deocamdată, o persoană ar trebui să trăiască într-o lume rațională, ascultând îndemnurile subconștientului.


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture