Dezvaluiri

Universuri Paralele – Despre constiinta, decizii, traume, materie, antimaterie si aceleratorul de particule

Este absolut posibil să existe mai multe lumi în care am luat decizii diferite. Teoria universurilor paralele este  una dintre cele mai intersante din fizică, iar unii ar argumenta că aceasta ar putea fi la fel de interesantă şi relevantă din punct de vedere metafizic. De asemenea, posibilitatea ca Universul nostru să nu fie singular reprezintă un izvor de inspiraţie pentru o multitudine de filme şi seriale science fiction.

Vezi clip cu traducere din serialul Parallels (2022):

(serialul se poate viziona si pe Disney+)

Fiecare decizie dă naştere unor noi realităţi alternative, egale de reale, există un număr aproape infinit de versiuni ale noastre care au luat aproape o infinitate de decizii; de asemenea, trebuie să luăm în calcul că ar trebui să existe aproape o infinitate de universuri în care nu existăm.

Cercetătorul Ranga-Ram Chary, de la Institutul Californian de Tehnologie, a constatat că cel mai important este să înţelegem, mai întâi, cum universul nostru a luat fiinţă. Timp de sute de mii de ani după Big Bang, particulele aveau o temperatură prea ridicată şi erau prea active pentru a forma atomi. Momentul în care aceştia au început să se formeze a avut loc cu aproximativ 300.000 de ani după Big Bang, fiind numit proces de recombinare. Acest proces marchează şi momentul în care radiaţia cosmică de fond (CMB) a început să se răspândească prin Univers, fiind totodată şi un semnal pentru oamenii de ştiinţă care au început să-şi construiască teoriile din acest punct. Când Chary a luat drept reper acest moment al răspândurii radiaţiei cosmice, el a lansat ideea că anume acest moment ar putea însemna coliziunea cu un univers paralel. Cosmologii cred că „bulele” din universuri diferite s-ar putea ciocni unele cu altele, lăsând anumite particule de-a lungul drumului. Oamenii de ştiinţă cred că universurile paralele au existat de timpuriu. Această ideea este doar o ipoteză, fiindcă presupunerile ce se referă la miliarde de ani în trecut nu sunt deloc simple, dar se fac progrese tot timpul. Chary a declarat că speră să aibă rezultate mai cuprinzătoare în câţiva ani. Ranga-Ram Chary e conştient că ideile sale nu ar putea fi dovedite până la următoarea generaţie tehnologică de scanare spaţială care va putea apărea, estimativ, în 15 – 20 de ani.

Cu alte cuvinte, o persoană pe moarte, care se grăbește prin acel tunel, se găsește nu în iad sau în rai, ci într-o altă lume, în care încă trăiește.

„Conștiința este ca energia. Nu dispare și nu poate fi distrusă.”

Unii biocentriști, destul de frenetici, cred în general că nu există o lume materială, ci doar imaginea ei virtuală generată de conștiință. Sau lumea încă există, dar apare sub forma în care ni se permite să o vedem și să o simțim cu simțurile noastre. Și dacă am avea alte organe și simțuri, atunci am vedea cu totul altceva.


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture