Dezvaluiri

Despre viitorul constiintei si lumile interioare

„Periferic”, cu Chloë Grace Moretz, noul serial propus de Amazon despre un viitor distopic nu foarte îndepărtat. „Periferic” este ecranizarea romanului omonim al celebrului scriitor William Gibson, apărut în 2014. Supranumit „Profetul întunecat al genului cyberpunk” datorită viziunii expuse în romanele sale SF, acestuia i se atribuie termenul de „cyberspațiu”, Gibson creând o adevărată iconografie a erei informaționale înainte de apariția Internetului, în anii ’90. William Gibson a prezis apariția programelor gen reality-TV și a prefigurat conceptele de bază ale dezvoltării mediilor virtuale, precum jocurile video și World Wide Web.

Vezi reclama la serialul The Peripheral (2022):

De asemenea, se pare că, în 1995, tot William Gibson a descris apariția, evoluția și dezvoltarea Internetului drept „un nou tip de civilizație”, pe care l-a echivalat cu apariția orașelor. Scriitorul a afirmat că „Internetul va schimba lucrurile în aceeași măsură în care a făcut-o și automobilul” și l-a descris ca pe „una dintre cele mai fascinante și fără precedent realizări umane ale secolului”.

Vezi reclama si la serialul Altered Carbon (2018):

Tehnologia permite digitalizarea conştiinţei, ceea ce face posibilă transferarea ei într-un nou corp. Trupul uman nici nu mai e numit trup, ci “husă” (în engleză “sleeve”).

In epoca moderna, invataturile stravechi cu privire la investigarea „Lumilor de Dincolo” au fost intens cercetate in egala masura de catre o serie de cercetatori, initiati si oameni de stiinta. Se pare ca, in perioada Renasterii, personaje precum Paracelsus, Contele de Saint Germain sau Servetus au continuat eperimentele si cercetarile cu privire la descoperirea unei cai de acces intre noi si realitatea invizibila. Mai aproape de zilele noastre, ezoteristi precum Franz Anton Mesmer, Elena Blavatsky, Eliphas Levi, Alice Bailey, C.W. Leadbeater sau Gurdjieff au descifrat in continuare secretele calatoriilor astrale, studiind vechi traditii, hinduse, ebraice, grecesti, islamice, rozicruciene si alchimice. Totul pentru a avea o imagine cat mai clara a planului astral si a imensitatii sale fara sfarsit. Aceasta deoarece la fel cum Universul galaxiilor si planetelor este infinit, tot asa se poate afirma si despre planul astral ca este, deopotriva, invizibil si infinit.


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture