Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Fii profund constient

utuh

Dependența stabilește mișcarea atașamentului și detașării, un conflict constant fără înțelegere, fără eliberare.

Trebuie să devii conștient de procesul atașamentului și dependenței, să devii conștient de acesta, fără condamnare, fără judecată, și atunci vei percepe semnificația acestui conflict al contrariilor.

Dacă ai devenit profund conștient și conștientizezi direct gândul pentru a înțelege sensul deplin al nevoii de dependență, mintea ta conștientă va fi deschisă și clară cu privire la aceasta; și apoi subconștientul cu motivele, preocupările și intențiile sale ascunse, se va proiecta în conștient.

Atunci când se întâmplă acest lucru, trebuie să studiezi și să înțelegi fiecare sugestie din subconștient.

Dacă vei realiza asta de mai multe ori, devenind conștient de proiecțiile subconștientului, conștientizând această problemă cât mai clar posibil, atunci chiar dacă ești atent la alte aspecte, conștientul și subconștientul vor lucra asupra problemei de dependență, sau oricărei alte probleme.

Astfel se stabilește o conștientizare constantă care, cu răbdare și blândețe, aduce integrarea; și dacă sănătatea și alimentația sunt în regulă, acest lucru va duce la rândul său la deplinătatea ființei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture