Articole

Samael Aun Weor – Iubitul EGO

Dat fiind faptul ca superior si inferior sunt doua sectiuni ale aceluiasi lucru, nu strica sa stabilim urmatorul corolar: „Eu Superior si Eu Inferior” sunt doua aspecte ale aceluiasi Ego tenebros si pluralizat. Supranumitul „Eu Divin” sau „Eu Superior”, „Alter Ego” sau ceva asemanator, este cu siguranta un tertip al „Eului însusi”, o forma de Auto-înselare. Când Eul vrea sa continue, aici si în lumea de dincolo, se auto-înseala cu falsul concept al unui Eu Divin Nemuritor…

Nici unul dintre noi nu are un „Eu” veritabil, permanent, neschimbator, etern, inefabil etc. etc. etc. Nici unul dintre noi nu are de fapt o adevarata si autentica Unitate a Fiintei; din nefericire, nici macar nu posedam o individualitate legitima.

Egoul, chiar de continua dincolo de mormânt, are totusi un început si un sfârsit. Egoul, Eul nu este nicicând ceva individual, unitar, unitotal. Evident Eul este „Euri”.

În Tibetul Oriental „Eurile” sunt denumite „Agregate Psihice” sau pur si simplu „Valori”, fie ca acestea din urma sunt pozitive ori negative.

Daca ne gândim la fiecare „Eu” ca la o persoana diferita, putem afirma în mod accentuat urmatoarele: „înauntrul fiecarei persoane care traieste în lume, exista multe persoane”.

Indiscutabil, înauntrul fiecaruia dintre noi traiesc foarte multe persoane diferite, unele mai bune, altele mai rele…

Fiecare din aceste Euri, fiecare din aceste persoane, lupta pentru suprematie, vrea sa fie stapân exclusiv, controleaza creierul intelectual sau centrii emotional si motor, de câte ori poate, pâna ce altul îl da la o parte…

Doctrina multiplelor Euri a fost predata în Tibetul Oriental de catre adevaratii Clarvazatori, de catre autenticii Iluminati…

Fiecare din defectele noastre psihologice este personificat de un anumit Eu. Cum se face ca avem mii si chiar milioane de defecte, în mod evident în interiorul nostru traieste multa lume.

În probleme psihologice am putut evidentia în mod clar ca subiectii paranoici, egolatri si mitomani pentru nimic în lume nu ar abandona cultul iubitului Ego.

Incontestabil, astfel de oameni urasc de moarte doctrina multiplelor „Euri”.

Când o persoana vrea cu adevarat sa se cunoasca pe sine însasi, trebuie sa se autoobserve si sa încerce sa cunoasca diferitele “Euri” care s-au introdus înauntrul personalitatii.

Daca vreunul dintre cititorii nostri nu întelege înca aceasta doctrina a multiplelor “Euri”, acest lucru se datoreaza în mod exclusiv lipsei de practica în materie de Auto-Observare.

Pe masura ce practicam Auto-Observarea Interioara, descoperim, prin noi însine, numeroasele persoane, numeroasele Euri ce traiesc înauntrul propriei noastre personalitati.

Cei care neaga doctrina multiplelor Euri, cei ce adora un Eu Divin, fara îndoiala, niciodata nu s-au Auto-Observat în mod serios. Vorbind de aceasta data în stil Socratic, vom spune ca aceste persoane nu numai ca nu stiu, ci pe deasupra nu stiu ca nu stiu.

Fireste, nicicând nu am putea sa ne cunoastem pe noi însine fara auto-observarea serioasa si profunda.

Atâta timp cât un subiect oarecare va continua sa se considere ca fiind Unul, este clar ca orice schimbare interioara va fi mai mult decât imposibila.


Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture