Articole

Samael Aun Weor – Lumea de relatii

Lumea de relatii are trei aspecte foarte diferite pe care trebuie sã le clarificãm în mod precis. Primul: suntem relationati cu corpul planetar, adicã, cu corpul fizic. Al doilea: trãim pe planeta Pãmânt si, ca o consecintã logicã, suntem relationati cu lumea exterioarã si cu problemele care ne privesc pe noi: familie, afaceri, bani, chestiuni legate de muncã, profesie, politicã etc. etc. etc. Al treilea: relatia omului cu el însusi. Pentru majoritatea oamenilor, acest tip de relatie nu are nici cea mai micã importantã. Din pãcate, pe oameni îi intereseazã doar primele douã tipuri de relatii, privind cel de-al treilea tip cu cea mai absolutã indiferentã.


Hranã, sãnãtate, bani, afaceri, constituie, de fapt, principalele preocupãri ale „Animalului Intelectual” în mod gresit numit „Om”.

Asadar: este evident cã atât corpul fizic cât si chestiunile lumii sunt exterioare fatã de noi însine.

Corpul Planetar (corpul fizic) uneori este bolnav, alteori sãnãtos si asa mai departe. Credem întotdeauna cã avem o oarecare cunoastere în ceea ce priveste corpul nostru fizic, dar în realitate, nici cei mai buni oameni de stiintã din lume nu stiu multe despre corpul de carne si oase. Fãrã îndoialã, corpul fizic, datoritã teribilei si complexei sale organizãri, este cu sigurantã cu mult dincolo de întelegerea noastrã.

În ceea ce priveste al doilea tip de relatii, suntem victime ale circumstantelor; este lamentabil cã încã nu am învãtat sã producem în mod constient circumstante. Sunt numerosi oamenii incapabili sã se adapteze la nimic sau la nimeni, sau sã aibã adevãrat succes în viatã.

Gândindu-ne la noi însine, din punctul de vedere al muncii esoterice Gnostice, este urgent sã cercetãm la care dintre aceste trei tipuri de relatii suntem deficitari. Se poate întâmpla cazul concret în care suntem gresit relationati cu corpul fizic si din cauza acestui fapt suntem bolnavi.

Se poate întâmpla cã suntem prost relationati cu lumea exterioarã si drept rezultat avem conflicte, probleme economice si sociale etc. etc. etc. Se poate cã suntem prost relationati cu noi însine si ca urmare suferim mult din lipsã de iluminare interioarã.

Evident, dacã lampa din dormitorul nostru nu este conectatã la instalatia electricã, în odaia noastrã va fi beznã. Cei care suferã din lipsã de iluminare interioarã, trebuie sã-si conecteze mintea cu Centrii Superiori ai Fiintei lor. Incontestabil, avem nevoie sã stabilim relatii corecte nu doar cu Corpul nostru Planetar (corpul fizic) si cu lumea exterioarã, ci si cu fiecare din pãrtile propriei noastre Fiinte. Bolnavii pesimisti, plictisiti de atâtia medici si medicamente, deja nu mai doresc sã se vindece; pacientii optimisti luptã pentru a trãi.

În Cazinoul din Monte Carlo, multi milionari care si-au pierdut averea la joc, s-au sinucis. Milioane de mame sãrmane lucreazã pentru a-si întretine copiii. Sunt nenumãrati aspirantii deprimati care din lipsã de puteri psihice si de iluminare intimã au renuntat la munca esotericã asupra lor însisi. Putini sunt cei care stiu sã profite de adversitãti.

În perioadele de tentatie implacabilã, deprimare si dezolare, persoana trebuie sã recurgã la intima amintire de sine însusi. În strãfundul fiecãruia dintre noi, se aflã TONANTZIN AZTECÃ, STELLA MARIS, ISIS EGIPTEANÃ, DUMNEZEUL MAMÃ, asteptându-ne pentru a ne vindeca inima îndureratã.

Când o persoanã îsi provoacã siesi socul „Amintirii de Sine”, se produce realmente o schimbare miraculoasã în întreaga activitate a corpului, astfel încât celulele primesc un aliment diferit.


Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture