David R. Hawkins – Harta scalei Constiintei si Calibrarea nivelurilor constiintei

Câmpul energetic al conştiinţei posedă o dimensiune infinită. Anumite niveluri ale acestuia se corelează cu conştiinţa umană, iar acestea au fost calibrate de la „1“ la „1.000“ (vezi harta Scalei Conştiinţei). Aceste câmpuri energetice reflectă şi domină conştiinţa umană.

Tot ceea ce există în univers radiază o anumită frecvenţă sau câmp energetic, care se păstrează pentru totdeauna în câmpul conştiinţei. Astfel, fiecare persoană sau fiinţă care a trăit vreodată, precum şi orice lucru legat de ea (incluzând orice împrejurare, gând, acţiune, sentiment ori atitudine) este înregistrat pentru vecie şi poate fi regăsit şi accesat în orice moment din prezent sau viitor.

Tehnica

Răspunsul kinesiologic (testarea musculară) constă într-un răspuns simplu, prin „da“ sau „nu“, la anumiţi stimuli. In medicina holistică, este realizat de obicei astfel: cel care efectuează testarea apasă cu două degete pe încheietura mâinii întinse orizontal de subiect, exercitând o presiune moderată asupra acesteia. De regulă, subiectul testării ţine cu cealaltă mână deasupra plexului solar o anumită substanţă, ce urmează a fi testată. Cel care efectuează testarea îi spune subiectului „rezistă” şi, dacă substanţa testată este benefică pentru subiect, braţul acestuia va rămâne puternic. Dacă, dimpotrivă, aceasta nu este benefică sau are un efect advers, muşchiul nu va putea rezista aceleiaşi presiuni şi braţul subiectului va slăbi.

Testarea a fost efectuată de mii de practicieni din toată lumea timp de mulţi ani, iar siguranţa şi acurateţea rezultatelor a fost studiată şi documentată în detaliu. Este important de notat faptul că, pentru obţinerea unor răspunsuri corecte, atât persoana care efectuează testarea, cât şi subiectul acesteia trebuie să calibreze peste nivelul 200. Astfel, intenţia din spatele interogaţiei trebuie să fie una integră. Mulţi ani, testul a fost considerat a fi un răspuns local al sistemului imunitar sau de acupunctură al corpului.

Cu toate acestea, cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că răspunsul nu era deloc unul local al corpului, ci un răspuns general al conştiinţei însăşi la o substanţă sau declaraţie. Ceea ce este adevărat, benefic şi aduce prinos vieţii generează un răspuns pozitiv ce provine din câmpul impersonal al conştiinţei care este prezent în orice fiinţă. Acest răspuns pozitiv este indicat de creşterea tonusului muscular al corpului (în general, cel mai des folosit este muşchiul deltoid, deoarece este considerat a fi cel mai bun muşchi indicator; cu toate acestea, oricare alt muşchi al corpului poate fi utilizat în acelaşi scop).

Dacă o declaraţie este falsă, respectiv dacă o substanţă este nocivă, tonusul muscular slăbeşte atunci când subiectului i se cere să reziste. Acest lucru indică faptul că stimulul este negativ, neadevărat, împotriva vieţii – respectiv că răspunsul este „nu“. Pentru efectuarea testării kinesiologice este nevoie de două persoane: cel care efectuează testarea şi, respectiv, subiectul acesteia. Este de preferat ca testarea să aibă loc într-un mediu liniştit, lipsit de zgomot sau muzică de fundal. Subiectul testării îşi ţine ochii închişi. Cel care efectuează testarea trebuie să formuleze „întrebarea” într-o formă declarativă. Acestei întrebări declarative i se poate răspunde prin „da“ sau „nu“, prin intermediul testării kinesiologice. De exemplu, este incorect să întrebaţi: „Este oare acesta un cal sănătos?”. Forma corectă a aceleiaşi întrebări este următoarea: „Acest cal este sănătos?”, respectiv corolarul acesteia „Acest cal este bolnav?”.

După formularea acestei declaraţii, persoana care efectuează testarea apasă cu două degete pe încheietura mâinii întinse orizontal de subiect, exercitând o presiune moderată asupra acesteia şi spunându-i în acelaşi timp „rezistă”. Braţul subiectului va putea rămâne ferm şi puternic, fapt care indică un răspuns prin „da“, respectiv poate slăbi, lucru ce corespunde unui răspuns prin „nu“.

Calibrarea nivelurilor specifice

Punctul critic dintre pozitiv şi negativ, dintre adevărat şi fals sau dintre ceea ce este constructiv, respectiv distructiv, se găseşte la nivelul calibrat 200 (vezi harta Scalei Conştiinţei). Tot ceea ce se găseşte deasupra valorii 200 este adevărat şi determină creşterea tonusului muscular al subiectului; tot ceea ce se găseşte sub această valoare este fals şi determină scăderea tonusului muscular al aceluiaşi subiect.

Se poate testa absolut orice afirmaţie, eveniment istoric sau persoană (indiferent dacă din prezent sau trecut).

Calibrarea numerică:

Exemplu: „Ramana Marharshi calibrează peste nivelul 700.“ (Da/Nu); Sau, „Hitler calibrează peste nivelul 200.“(Da/Nu)

Limite

Testarea kinesiologică nu poate fi folosită pentru a prezice viitorul, în rest nu există nici o limită în calea întrebărilor dumneavoastră. Conştiinţa nu are limite nici în timp, nici în spaţiu. Orice eveniment istoric, fie el prezent sau trecut, poate fi testat. Răspunsurile sunt impersonale şi nu depind nici de sistemul de credinţă al subiectului, nici de cel al persoanei care face testarea. De exemplu, protoplasma manifestă o reacţie de aversiune la stimulii nocivi şi carnea sângerează. Acestea constituie calităţi ale materialelor testate şi sunt impersonale. De fapt, conştiinţa nu cunoaşte decât adevărul, deoarece numai acesta are o existenţă reală. Ea nu răspunde la falsitate, deoarece falsitatea nu are o existenţă propriu-zisă în realitate.

Prin urmare, răspunsul kinesiologic este doar o prezenţă. Aşa cum se întâmplă şi în cazul electricităţii, spunem că lumina este aprinsă. Atunci când spunem că este stinsă, ne referim, de fapt, la absenţa electricităţii. In realitate, nu există nimic de genul „nimicului”. Aceasta este o afirmaţie deopotrivă subtilă şi crucială pentru înţelegerea naturii conştiinţei. Conştiinţa este capabilă să recunoască doar Adevărul. Ea pur şi simplu eşuează să răspundă la falsitate. In mod similar, o oglindă reflectă o imagine numai dacă există un obiect de reflectat. Dacă nu există nici un obiect în faţa oglinzii, nu există nici vreo imagine reflectată în aceasta.

Pentru a calibra un nivel

Nivelurile calibrate se raportează la o scală de referinţă specifică. Pentru a ajunge la aceleaşi valori ca în harta Scalei Conştiinţei, întrebările trebuie corelate cu aceasta, după cum urmează: „Pe o scală a conştiinţei umane de la 1 la 1.000, în care 600 indică iluminarea, acest obiect/acţiune/substanţă calibrează peste…(un număr)”. Sau: „Pe o scală a conştiinţei unde 200 constituie nivelul Adevărului, iar 500 nivelul Iubirii, această afirmaţie calibrează peste …(indicaţi un anumit număr)”.

Informaţii generale

Oamenii doresc în general să deosebească adevărul de falsitate. Prin urmare, afirmaţia trebuie făcută cât mai specific. Evitaţi folosirea termenilor generali precum „este oare aceasta o slujbă bună?”. „Bună” în ce sens? Al salarizării? Condiţiilor de muncă? Posibilităţilor de promovare? Corectitudinea şefului?

Expertiza

Familiaritatea cu testarea generează o expertiză progresivă, întrebările adecvate încep să se ivească tot mai des şi pot deveni aproape incredibil de corecte. Dacă acelaşi subiect al testării lucrează împreună cu o aceeaşi persoană ce efectuează testarea pentru o anumită perioadă de timp, cel puţin una dintre aceste două părţi va dezvolta o calitate de o uimitoare acurateţe, care constă în principal în capacitatea de a indica cu precizie întrebările adecvate, chiar şi atunci când subiectul nu are nici o idee despre acestea. De exemplu, persoana care efectuează testarea a pierdut un obiect şi începe să spună: „l-am lăsat în biroul meu“(Răspuns: nu) „l-am lăsat în maşină“ (Răspuns: nu). Apoi, pe neaşteptate, subiectul testării aproape că „vizualizează” obiectul şi spune: „întreabă: l-am agăţat pe uşa de la baie?“. Atunci cel care efectuează testarea spune: „obiectul este agăţat pe uşa de la baie“.( Răspuns: da). In cazul de faţă, subiectul testării nu avea nici o idee despre faptul că persoana care efectua testarea se oprise să alimenteze maşina şi-şi uitase geaca pe uşa toaletei benzinăriei.

Se poate obţine astfel orice informaţie, despre absolut orice lucru din prezent sau trecut. Printr-o verificare încrucişată, acurateţea poate fi confirmată cu uşurinţă. Este normal să fii sceptic la început. Cu toate acestea, oricine îşi însuşeşte această tehnică, are la dispoziţie în mod instantaneu un număr mai mare de informaţii decât pot stoca toate computerele şi bibliotecile din întreaga lume. Prin urmare, posibilităţile acestei metode sunt în mod evident nelimitate şi uimitoare.

Tehnica de calibrare corectă

Toate calibrările sunt efectuate luând ca punct de reper harta Scalei Conştiinţei.

Intrebaţi: „Pe o scală de la 1 la 600, dacă 600 reprezintă Iluminarea, acest învăţător/ învăţătură/gând calibrează la nivelul…(spuneţi un număr)“.

Scala este doar relativă, iar numerele au fost alese în mod arbitrar. Dacă nu este folosită ca punct de reper o anumită scală, numerele obţinute vor fi arbitrare. Oricine îşi poate întocmi propria scală.

Dacă nu se specifică o anumită scală, cititorii pot obţine numere uimitoare, situate peste valoarea 1.000. Cu toate acestea, luând ca punct de reper scala amintită mai sus, nici o persoană care a existat pe această planetă (inclusiv toate marile Avataruri) nu a calibrat vreodată peste valoarea 1.000.


Am gasit ceva asemanator la Robert M Williams am selectat partea din conferinta lui cu un test de acest fel, dar cred ca diferit facut, dar in esenta aceasi idee. Toata conferinta se poate vedea aici – https://trezireainteligentei.ro/robert-m-williams-psihologia-schimbarii/

 
Cartile lui David R. Hawkins se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

   
Cartile lui Robert M Williams se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 

Dacă articolele gasite aici te-au ajutat in dezvoltarea ta personala, poți spune "mulțumesc" printr-o donație: