Despre reintoarcerea sufletului in corp nou si trezirea constiintei

Fiinţele care se iubesc pot deveni nemuritoare ca Zeii. Fericit cel care poate manca deja fructele delicioase ale arborelui vieţii. Să ştiţi, iubiţi discipoli, că in Eden există doi arbori extraordinari, care au aceleaşi rădăcini. Unul din aceşti arbori este Arborele Cunoaşterii; celălalt este Arborele Vieţii. Primul acordă Inţelepciunea; cel de-al Doilea te face nemuritor. Oricine a lucrat in Marea Operă are dreptul să mănance fructele delicioase ale Arborelui Vieţii. Intr-adevăr, Iubirea este Culmea a Inţelepciunii.

Vezi clip cu traducere din filmul Infinite (2021):

Evenimentul simbolic al lui Isus alungand pe negustori din Templu cu lovituri de bici corespunde unei formidabile realităţi in raport cu Moartea psihologică. Am spus inainte că Eul este pluralizat. Eul, Egoul, este o legiune de Diavoli. Multor cititori nu le va place această afirmaţie, insă este adevărul şi trebuie s-o spunem, că ne place că nu ne place.

In timpul muncii cu Demonul, in timpul muncii de dizolvare a Egoului, părţi ale Eului, entităţi Sub-umane, entităţi care deţin o parte din conştiinţa noastră şi din viaţa noastră, sunt eliminate, alungate din Templul nostru Interior. Aceste Entităţi se reincarnează uneori in corpurile animalelor. De cate ori, in grădinile zoologice, nu neam trezit faţă-n faţă cu fragmente detaşate din noi inşine trăind in corpurile de animale?

Există persoane atat de animalice incat, dacă ar trebui să indepărtăm tot ce au de animal in realitate, n-ar mai rămane nimic. Persoanele de acest fel sunt cazuri pierdute. Legea Recurenţei nu se va mai aplica acestor persoane. Legea Reincarnării nu le mai priveşte. Aceşti oameni ar putea să se reincarneze in corpurile animalelor sau să intre definitiv in abis, unde se vor dezintegra in mod lent.

Cel care renunţă la Nirvana din dragoste pentru omenire işi va putea păstra corpul fizic timp de milioane de ani. Fără Inviere, Adeptul s-ar vedea in necesitatea de a schimba continuu corpul. In mod evident, acesta ar fi un inconvenient. Graţie Invierii, Adeptul nu are nevoie să-şi schimbe corpul; el işi poate păstra vehiculul fizic timp de milioane de ani.

Corpul unui Adept Inviat se transformă complet. Sufletul din interiorul corpului il transformă in intregime, convertindu-l in Suflet, pană ce Adeptul este tot Suflet.

Un corp inviat işi are baza fundamentală in Lumile Interne. El trăieşte in Lumile Interne şi nu devine vizibil in lumea fizică decat prin Voinţa Adeptului. Un Maestru Inviat poate astfel apărea şi dispărea instantaneu unde vrea. Nimeni nu poate să-l Prindă sau să-l Intemniţeze.

El călătoreşte prin Planul Astral şi merge oriunde doreşte. Ceea ce este cel mai interesant pentru Adeptul Inviat este posibilitatea de a face Marele Salt. In timp şi spaţiu, Maestrul Inviat poate trăi cu corpul său inviat pe o altă planetă. Este unul din Marile Avantaje ale Invierii.

Orice Adept Inviat poate face vizibile şi tangibile lucrurile astralului făcandu-le să treacă in planul fizic; căci Maestrul cu toate că-şi are baza fundamentală in Astral, are puterea de a se manifesta el insuşi in mod fizic şi să manifeste in mod tangibil tot ce vrea el.

CONŞTIINŢA. Ceea ce numim conştiinţa obişnuită a stării de veghe este, in realitate, un somn profund. Conştiinţa obişnuită a stării de veghe este in legătură cu cele cinci simţuri şi cu creierul. Oamenii cred că au conştiinţa trează, dar este absolut fals. Oamenii trăiesc in fiecare zi in somnul cel mai adanc.

SUPRACONŞTIINŢA. Supraconştiinţa este un atribut al Intimului (Spiritului). Intuiţia este facultatea Supraconştiinţei. Este necesar să supunem Supraconştiinţa să lucreze pentru ca Intuiţia să devină puternică. Să ne amintim că un organ care nu este folosit se atrofiază. Persoanele care nu lucrează cu Supraconştiinţa au intuiţia atrofiată. Poliviziunea este Clarviziunea Intuitivă. Este Omniştiinţa Divină. Ochiul Poliviziunii este situat in Glanda Pineală. Acolo se află lotusul cu o mie de petale. Acolo se află Supraconştiinţa.

Glanda Pineală se află deasupra creierului mijlociu, in partea posterioară a capului. Cel care vrea să-şi dezvolte supraconştiinţa trebuie să practice Meditaţia Internă. Concentraţi-vă asupra Mamei voastre Divine care locuieşte in profunzimile Fiinţei voastre. Meditaţi asupra ei. Aţipiţi implorand-o să vă pună in activitate Supraconştiinţa. Meditaţi in fiecare zi. Meditaţia este Painea Zilnică a Inţeleptului. Cu ajutorul Meditaţiei veţi dezvolta Supraconştiinţa.

MEMORIA. Aveţi nevoie de memorie pentru a vă aminti experienţele interioare. Nu vă răspandiţi sămanţa. Să ştiţi că in Sămanţă există milioane de celule cerebrale microscopice. Nu trebuie să pierdeţi aceste celule.

HRANĂ PENTRU DEZVOLTAREA PUTERII MEMORIEI. Dejunul să vă fie compus din fructe acide şi migdale zdrobite, cu miere curată de albine. Veţi furniza astfel creierului atomii necesari pentru memorie.

EXPERIENŢE INTERNE. In timp ce corpul fizic doarme, Egoul trăieşte in Lumile Interne şi se transportă in diverse locuri. In lumile interne suntem adesea incercaţi. Iniţierea o primim in templele interne. Este deci necesar să ne amintim ceea ce facem in afara corpului. Cu ajutorul instrucţiunilor date in această carte, orice fiinţă omenească va putea să-şi trezească conştiinţa şi să-şi amintească experienţele sale interne. Este dureros să ştim că există mulţi Iniţiaţi care lucrează in Marile Temple ale Lojei Albe, in timp ce corpul lor fizic doarme, dar care nu-şi amintesc de nimic, căci Memoria lor este atrofiată.

Practicaţi intens. Obligaţi Subconştientul să lucreze. Treziţi-vă conştiinţa, puneţi in activitate Supraconştiinţa.


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture