Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Adevarata religie

kk6

Stiti ce este religia?

Nu este incantatia, nu este a face puja, sau orice alt ritual, nu este inchinarea la zei de tinichea sau statui din piatra, ea nu se afla in temple sau biserici, nu este a citi Biblia sau Bhagavat-Gita, nu este repetarea unui nume sacru sau urmarea unor altor superstitii inventate de oameni. Nici unul din aceste lucruri nu este religie.

Religia este sentimentul bunatatii ca iubire, care este la fel ca un fluviu viu intr-o miscare vesnica.

In aceasta stare veti descoperi ca vine un moment cand nu mai exista nici o cautare; si acest final al cautarii este inceputul a ceva cu totul diferit.

Cautarea lui Dumnezeu, a adevarului, sentimentul de a fi in totalitate bun – nu cultivarea bunatatii, a umilintei, insa cautand ceva care se afla dincolo de inventiile si trucurile mintii, inseamna a trai in acel ceva, a fi constient de acesta – aceasta este adevarata religie.

Dar puteti face asta doar atunci cand parasiti balta sapand propriul canal pentru a iesi afara in fluviul vietii.

Atunci viata are un mod uimitor, surprinzator de a avea grija de tine, deoarece atunci nu exista nici o grija din partea ta.

Viata te poarta unde vrea deoarece esti parte din ea insasi; atunci nu exista nici o problema de securitate, sau cu privire la ceea ce oamenii spun sau ce nu spun, si aceasta este frumusetea vietii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture