Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Radacina tuturor fricilor

utuh

Dorința devenirii generează frica; a fi, a realiza și toate celelalte dependențe generează frică. Starea de non-frică, nu este negarea, nu este opusul fricii, nu este nici curajul.

Înțelegerea cauzelor fricii presupune încetarea acesteia, nu a deveni curajos, în orice devenire există o sămânță a fricii.

Dependența de lucruri, de oameni sau idei, naște frica; dependența vine din ignoranță, din lipsa cunoașterii de sine, din sărăcie interioară; frica generează incertitudine minții și inimii, împiedică comunicarea și înțelegerea.

Prin cunoaștere de sine începem să descoperim și să înțelegem cauzele fricii, nu doar superficial ci temerile profunde temporare și acumulative.

Frica este atât înnăscută cât și dobândită; ea este legată de trecut, și pentru a-ți elibera gândirea și sentimentele de ea trebuie să fie înțeles trecutul prin prezent.

Trecutul are mereu dorința de a da naștere la prezent care devine memorie, identificarea cu ”eu” și ”al meu”.

Sinele este rădăcina tuturor fricilor.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture