Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Trebuie sa aprofundam, pentru a cunoaste bucuria

k1929

Foarte putini dintre noi se bucura de ceva. Foarte putini ne bucuram cand vedem apusul soarelui, sau luna plina, sau o persoana frumoasa, sau un copac minunat, sau o pasare in zbor, sau un dans. Nu ne bucuram cu adevarat de ceva.

Ne uitam la acel ceva, suntem superficial amuzati sau incantati de acesta, avem o senzatie pe care o numim bucurie. Dar bucuria este ceva mult mai profund, care trebuie inteleasa si aprofundata.

Pe masura ce inaintam in viata dorim sa ne bucuram de diferite lucruri, cele mai bune trecand neobservate; dorim sa ne bucuram de alte tipuri de senzatii – pasiuni, pofte, putere, pozitie sociala.

Toate acestea sunt lucruri normale in viata, desi sunt superficiale; nu trebuie condamnate, nu trebuie sa fie justificate, dar trebuie sa fie intelese si sa li se dea importanta cuvenita. Daca le condamni ca fiind fara valoare, ca fiind extraordinar de proaste sau nespirituale, distrugi intregul proces al vietii.

Pentru a cunoaste bucuria trebuie sa aprofundezi. Bucuria nu este o simpla senzatie.

Este nevoie de o minte extraordinar de rafinata, dar nu rafinamentul insusi care acumuleaza tot mai mult pentru sine. Un astfel de sine, un astfel de om, nu poate niciodata sa inteleaga aceasta stare de bucurie fara implicarea celui care se bucura.

Trebuie inteles acest lucru extraordinar; in caz contrar, viata devine foarte limitata, marunta, superficiala – din momentul nasterii, invatand cateva lucruri, suferind, avand copii, responsabilitati, castigand bani, avand cateva distractii intelectuale si apoi moartea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture