Samael Aun Weor – Anticristul

Sclipitorul intelectualism, ca funcționalism vãdit al Eului psihologic, este fãrã îndoialã ANTICRISTUL. Cei ce presupun cã ANTICRISTUL este un personaj ciudat, nãscut într-un oarecare loc de pe pãmânt sau venit dintr-o țarã sau alta, cu siguranțã greșesc cu desãvârșire. Am spus în mod subliniat cã ANTICRISTUL nu este deloc un individ anume, ci toți indivizii. În mod evident ANTICRISTUL este înrãdãcinat în profunzimea fiecãrei persoane și se exprimã în multiple moduri.


Intelectul pus în serviciul spiritului se dovedește util; intelectul separat de spirit devine inutil. Din intelectualismul fãrã spiritualitate se nasc șarlatanii, vie manifestare a ANTICRISTULUI.

Evident șarlatanul, în el însuși și prin el însuși, este ANTICRISTUL. Din pãcate, lumea actualã, cu toate tragediile și nenorocirile ei, este guvernatã de ANTICRIST.

Starea haoticã în care se aflã omenirea actualã, fãrã îndoialã se datoreazã ANTICRISTULUI.

Nelegiuitul despre care vorbea Pavel din Tars în epistolele sale, este cu siguranțã o crudã realitate în zilele noastre. Nelegiuitul a venit deja și se manifestã peste tot; cu siguranțã are darul ubicuitãții.

Discutã în cafenele, face negocieri la ONU, se așeazã comod la Geneva, face experiențe de laborator, inventeazã bombe, rachete teleghidate, gaze asfixiante, bombe bacteriologice etc. etc. etc.

ANTICRISTUL, fascinat de propriul sãu intelectualism, exclusivitate absolutã a atotștiutorilor, crede cã cunoaște toate fenomenele naturii. ANTICRISTUL, crezându-se atotcunoscãtor, îmbuteliat în toatã putreziciunea teoriilor sale, refuzã complet tot ceea ce aduce a Dumnezeu sau se venereazã.

Autosuficiența ANTICRISTULUI, orgoliul și trufia pe care le are, sunt ceva insuportabil. ANTICRISTUL urãște de moarte virtuțile creștine ale credinței, rãbdarea și umilința.

Toți îngenuncheazã în fața ANTICRISTULUI. În mod evident, acesta a inventat avioane supersonice, vapoare minunate, strãlucitoare automobile, medicamente uimitoare etc.

În aceste condiții, cine ar putea sã se îndoiascã de ANTICRIST?

Cine îndrãznește în aceste vremuri sã se pronunțe împotriva tuturor acestor miracole și minuni ale fiului pierzaniei, se condamnã singur la batjocura semenilor sãi, la sarcasm, la ironie, la calificativul de stupid și ignorant.

E greu sã le faci sã înțeleagã acest lucru pe persoanele serioase și dedicate studiului, acestea reacționeazã, opun rezistențã. Este clar cã animalul intelectual eronat numit om, este un robot programat cu ajutorul grãdiniței, școlii primare, secundare, colegiului, universitãții etc.

Nimeni nu poate nega faptul cã un robot programat funcționeazã în conformitate cu programul, nicidecum nu ar putea funcționa dacã ar fi scos din program.

ANTICRISTUL a elaborat programul cu care se programeazã roboții umanoizi ai acestor timpuri decadente. A face aceste clarificãri, a accentua ceea ce spun, se dovedește teribil de dificil, fiind în afara programului.

Este atât de gravã aceastã problemã și atât de îngrozitoare absorbirea minții, încât în nici un chip, nici un robot umanoid nu ar bãnui câtuși de puțin cã programul nu este folositor, cãci el a fost plãnuit conform programului, iar a se îndoi de acesta i s-ar pãrea o erezie, ceva nepotrivit și absurd.

Este o nerozie, ceva absolut imposibil ca un robot sã se îndoiascã de programul lui, întrucât însãși existența lui se datoreazã programului.

Din nefericire lucrurile nu sunt așa cum le gândește robotul umanoid; existã o altã științã, o altã învãțãturã, de neacceptat pentru roboții umanoizi. Umanoidul robot reacționeazã și are dreptate sã o facã, pentru cã nu a fost programat pentru altã științã, nici pentru altã culturã, pentru nimic ce diferã de programul sãu obișnuit.

ANTICRISTUL a elaborat programele robotului umanoid, robotul se prosterneazã umil în fața stãpânului sãu.

Cum ar putea robotul sã se îndoiascã de înțelepciunea stãpânului sãu?

Copilul se naște inocent și pur; esența exprimându-se în fiecare creaturã este prețioasã în mare mãsurã. Incontestabil, natura depune în creierul nou-nãscuților toate acele date primare, naturale, necultivate, cosmice, spontane, indispensabile pentru captarea ori înțelegerea adevãrurilor conținute în orice fenomen natural perceptibil pentru simțuri.

Aceasta înseamnã cã nou-nãscutul ar putea descoperi prin el însuși realitatea fiecãrui fenomen natural; din pãcate, programul ANTICRISTULUI se interpune și minunatele calitãți pe care natura le-a depus în creierul nounãscutului, sunt curând distruse.

ANTICRISTUL interzice a gândi în mod diferit; orice fãpturã ce se naște, trebuie sã fie programatã, din ordinul ANTICRISTULUI. Nu încape îndoialã cã ANTICRISTUL urãște de moarte acel prețios simț al Ființei, cunoscut ca „facultate de percepere instinctivã a adevãrurilor cosmice”.

Știința purã este diferitã de toatã putreziciunea teoriilor universitare ce existã pretutindeni, este ceva inadmisibil pentru roboții ANTICRISTULUI. Multe rãzboaie, foamete și boli a rãspândit ANTICRISTUL pe toatã fața Pãmântului și, fãrã îndoialã, va continua sã le rãspândeascã înainte sã vinã catastrofa finalã.

Din nefericire a sosit ora marii apostazii anunțate de toți profeții și nici o ființã umanã nu ar îndrãzni sã se pronunțe împotriva ANTICRISTULUI.


Daca doresti sa multumesti pentru informatiile publicate, o poti face prin o donatie de sustinere!