Articole

Samael Aun Weor – Fenomene mistice

 

Odata când încercam sa fac un exercițiu de meditație pe câmp, m-am simțit ieșind din corp ca și cum ma cutremuram; deodata am simțit ca zburam cu mare viteza ajungând în câteva secunde în Egipt; am coborât foarte aproape de sfinx simțind caldura nisipului în talpile picioarelor, putând atinge pietrele enorme și macinate ale monumentului gigantesc; a fost o mare surpriza pentru mine sa vad atât de clar panorama și sa am o percepție atât de vie a cerului și a unei brize slabe ce venea de la Râul Nil, care mișca niște palmieri mari și subțiri.

Dupa o scurta odihna, am simțit o atracție speciala care m-a facut sa ma ridic de jos pâna am plutit aproximativ la înalțimea nasului sfinxului, în care era o cavitate mica pe unde am patruns spre o scara ce cobora într-o forma foarte îngusta și semi-iluminata, care m-a condus la ușa unei Camere în care se gasea un gardian, îmbracat cu un șorț, sandale aurite, un acoperamânt pe cap cu o diadema aurita ce parea o cobra în poziție de a mușca, în mâna dreapta o lance care ma împiedica sa trec; ochii sai erau de un albastru-verzui foarte patrunzator și pielea negricioasa; nu a pronunțat nici macar un singur cuvânt; doar m-a examinat și mi-a facut un salut de trecere, la care am raspuns; a zâmbit și luându-și lancea m-a facut sa trec cu o reverența amabila; am patruns într-o camera mare unde se auzeau niște cântece foarte domoale ale unui cor care rostea rugaciuni sub forma de cântece încântatoare.

Era în ambient un fum de tamâie de culoare roz, care mirosea a extract de trandafiri roșii și care facea sa-mi vibreze corpul din cap pâna în picioare; erau de asemenea multe simboluri egiptene pe pereți, pe care cu toate ca nu le înțelegeam îmi erau foarte familiare; dupa ce am vazut bogatul decor din acea camera, care indubitabil trebuie sa fie un templu foarte special, a sunat un gong și au aparut trei Maeștri care aveau un chip liniștit și venerabil dar privirea foarte patrunzatoare; doi dintre ei au venit îmbracați în galben și unul cu tunica foarte alba; dupa ce m-au salutat mi-au urat bun venit cu o îmbrațișare foarte fraterna.

Apoi au oficiat o slujba la un altar care era între doua coloane enorme cu un mare scarabeu de aur ce stralucea prin fumul tamâii; apoi s-a luminat un agheasmatar cu apa cristalina pe care înainte nu-l observasem; m-am apropiat de el și am început sa ma vad cu un chip groaznic de negru și barbos ca de urangutan; apoi am vazut multe pasaje din viața mea în care am comis tot felul de pacate; am terminat gemând și plângând.

Apoi m-au dojenit și mi-au dat sfaturi în mod simbolic, înmânându-mi un Scarabeu din aur masiv; l-au pus în mâna mea dreapta închizândumi-o și rostind niște cuvinte pe care eu nu le-am înțeles, spunându-mi sa-l pastrez și sa ma fac vrednic de a-l avea mereu alaturi de mine; apoi m-au binecuvântat și m-am întors în corpul meu, trezindu-ma instantaneu foarte impresionat și fara sa uit pâna acum nici un detaliu.

Ați putea sa-mi spuneți dumneavoastra ce s-a întâmplat și ce semnificație au toate acestea pentru mine?

R. – Cu multa placere va voi raspunde la întrebare. Fara doar și poate reiese cu deplina claritate evidenta o dedublare. Dumneavoastra ați adormit în timp ce meditați și va rugați, iar atunci sufletul vostru a ieșit din corp și s-a dus în Egipt, Pamântul Sacru al Faraonilor.

Vreau ca dumneavoastra sa înțelegeți ca ați intrat în mod spiritual în templul misterios al Sfinxului. Ma bucura mult faptul ca ați descoperit o poarta secreta în chiar nara Sfinxului. Este evident ca nu este vorba de o poarta fizica, materiala; este mai curând o poarta invizibila pentru simțurile fizice, dar perfect vizibila pentru inteligența și inima.

Este evident ca nici templul Sfinxului nu se gasește în aceasta lume fizica; e vorba de un templu invizibil pentru ochii trupești, dar total vizibil pentru ochii spiritului.

Ceea ce vi s-a întâmplat dumneavoastra este ceva foarte asemanator cu acea experiența a Sfântului Pavel, care, cum se știe, a fost dus în cer și a vazut și a auzit lucruri pe care oamenilor nu le este dat sa le înțeleaga.

Nu exista nici o îndoiala ca dumneavoastra într-o existența trecuta ați fost inițiat în misterele Egiptene și datorita acestui fapt ați fost chemat în templu. De aceea, datorita acelei chemari pe care v-au facut-o când erați în meditație, ați fost tocmai acolo.

Dumneavoastra ați asistat în mod spiritual la un ritual Egiptean; i-ați vazut și auzit pe Sacerdoții Templului; ați ascultat cântari sublime și v-ați vazut în apa EUL PaCaTOS și toate acele delicte pe care le-ați comis. Nu exista nici o îndoiala ca v-ați vazut pe dumneavoastra înșiva destul de urât; caci cineva devine așa de oribil cu pacatele.

V-au înmânat un scarabeu sacru, din aur pur, simbol minunat al sufletului sanctificat; asta e tot.

Sper ca dumneavoastra, domnule, m-ați înțeles; este indispensabil sa va hotarâți sa urmați drumul sanctitații; sa va caiți de toate greșelile voastre.

2. –Altadata când faceam exerciții de meditație în plina padure în împrejurimile localitații Cuernavaca, Mexic, împreuna cu un prieten spiritual foarte înțelept, pe care îl stimez ca pe un Tata, am avut urmatoarea experiența: Ne-am așezat amândoi în poziția YOGA cunoscuta ca Floare de Lotus și am facut câteva exerciții de respirație; apoi am ramas în liniște și meditație; imediat m-am simțit transportat pe Cordilierele Munților Himalaia, mai degraba în zona TIBETULUI; în acel loc era un frig teribil și se auzea urletul ascuțit al vânturilor; vedeam de asemenea niște soldați chinezi înarmați dând târcoale acelor locuri neprimitoare. Am ajuns pe o câmpie cam acoperita cu nori unde se descoperea puțin câte puțin o construcție maiestuoasa împrejmuita cu ziduri, care avea o enorma poarta de lemn fixata cu cuie de fier forjat cu secole în urma; de aceasta data intrarea era pazita de doi soldați de tip tibetan, care când m-am apropiat m-au facut sa ma opresc și mi-au spus sa aștept un moment ca sa verifice daca aveam sau nu dreptul sa trec.

Câteva clipe dupa aceea au primit un mesaj și s-a auzit scârțâitul balamalelor enormei porți, și mi s-a spus sa trec.

La prima vedere îmi paru un oraș ceresc și totodata spectacular, întrucât albeața marmurei stralucea și erau încântatoare gradini cu flori de o frumusețe indescriptibila și arbuști cu tonalitați verzi și galbene, nicicând vazute pe pamânt; am mers pe niște scari ample care aveau balustrade cu coloane sculptate în forma de frumoase figuri de marmura și care m-au condus la o piațeta ce avea o fântâna cu apa cristalina și vaporoasa; era micuța și avea în centru un copil frumos care varsa un ulcior de apa care nu se termina nicicând; apoi am luat-o spre dreapta îndreptându-ma catre portalul unui edificiu care se întindea orizontal, care avea șapte coloane de marmura minunat decorate; observând culoarul au început sa se auda coruri angelice care aduceau cu ele o silueta ce emana lumina și respect, nici mai mult, nici mai puțin decât silueta Maestrului Iisus CRISTOSUL, pe care, vazând-o am simțit ca leșin; m-a privit fix și pe chipul sau s-a schițat un zâmbet de iubire și fraternitate. Dupa aceea s-a apropiat de mine și și-a pus mâna dreapta pe fruntea mea rostind urmatoarele cuvinte:

«MERGEȚI ȘI ÎNVAȚAȚI TOATE POPOARELE CACI EU VOI FI CU VOI».

Apoi ne-am plimbat pe alte coridoare și ne-am întâlnit cu alți mari Maeștri printre care l-am recunoscut pe Maestrul SAMAEL AUN WEOR, pe care l-a chemat cu voce tare și i-a recomandat sa-și ia asupra lui sarcina de a veghea și instrui umila mea persoana; apoi i-a chemat pe alți elevi și Maeștrii îmbracați în alb care se aflau în apropiere și ne-a binecuvântat cu rugaciuni și Mantre speciale. Și-a luat personal ramas bun de la Maestrul Samael și de la mine, și am vazut cum se închidea iar poarta și cum se facea nevazuta acea magnifica incinta.

Întorcându-ma în corpul meu, am deschis ochii și am vazut ca prietenul meu înca nu se trezea dar dupa un minut s-a trezit și am comentat experiențele traite.

Cum se face ca un umil student gnostic fara merite de nici un fel, a avut o experiența atât de minunata și i-au încredințat aceasta misiune atât de delicata?

R. – Cu cea mai mare placere va voi raspunde la întrebare.

Vedeți dumneavoastra ceea ce este meditația și rugaciunea.

Daca o persoana de bunavoie se dedica rugaciunii și meditației poate sa aiba fericirea de a ajunge la extaz. Atunci sufletul iese din corp, cum deja am explicat de multe ori, și calatorește în oricare loc îndepartat de pe pamânt sau din infinit.

În cazul concret al dumneavoastra, este clar ca ați fost în Tibet și ați intrat într-un templu secret unde i-ați putut vedea pe Maeștrii umanitații și pe Domnul nostru CRISTOSUL.

Sa nu uitați ca sufletul în rugaciune, în extaz, poate ajunge sa-l vada pe CRISTOS; dumneavoastra ați avut acea fericire și nu exista nici o îndoiala ca Domnul v-a însarcinat sa predați aceasta doctrina a Gnozei tuturor semenilor voștri.

Este evident ca eu trebuie sa va dau aceste învațaturi; de aceea ați vazut și auzit ca Domnul s-a ocupat pentru ca sa va instruiesc.

EXPERIENȚE MISTICE ALE UNUI NEOFIT

1. –În una dintre practicile de ieșire în «ASTRAL», într-o noapte a anului 1966, am reușit sa ies în mod conștient din corpul meu și sa simt o eliberare foarte speciala, întrucât ființa mea simțea o bucurie indescriptibila și am zburat, am zburat ca o pasare pâna la o alta planeta ciudata pentru mine, dar care avea multe asemanari cu Pamântul, caci vedeam paduri enorme și verzi acoperite de pini și o cabana din trunchiuri în care erau niște oameni care-mi faceau semne; am coborât și am avut placuta surpriza ca acolo se afla Maestrul SAMAEL AUN WEOR cu niște rude și discipoli cunoscuți, care m-au primit cu o îmbrațișare foarte calduroasa și cu o bucurie foarte speciala pe care nu o pot descrie.

Apoi Maestrul m-a invitat la plimbare prin padure pâna am ajuns la un pod de piatra unde mi-a explicat ca aceasta planeta era «LUNA» în evuri trecute, când se gaseau locuitori, animale și vegetație și ca era stravechiul PAMÂNT-LUNA sau PAMÂNTUL-MAMA-LUNA și mi-a aratat râuri, munți și mari întinse.

Mi-ați putea explica cum este posibil sa vizitam alta planeta în evuri atât de îndepartate ca aceea?

R. –Vedeți dumneavoastra distinse cavaler ceea ce este dedublarea; atunci sufletul poate sa se transporte pe alte planete și sa cunoasca multe mistere; dumneavoastra ați fost într-adevar cu sufletul, spiritul, cum vreți sa-i ziceți, pe acel Satelit care stralucește în nopțile înstelate.

În mod cert acolo v-ați întâlnit cu spiritul meu pe podul amintit; însa este evident ca ceea ce ați vazut, podul, râul, vegetația etc., corespund unui trecut nespus de vechi, fiindca în ziua de azi Luna este deja un cadavru.

Este bine ca dumneavoastra sa știți ca lumile, persoanele, vegetalele și animalele se nasc, cresc, îmbatrânesc și mor.

În numele adevarului trebuie sa va spun ca astazi Luna este un cadavru.

Acel Satelit a avut viața din abundența; a trecut prin copilaria sa, prin tinerețea sa, prin maturitatea sa, a îmbatrânit și a murit.

Sufletul poate vedea nu numai viitorul și prezentul, ci și trecutul. Ceea ce ați vazut corespunde exact acelui ev trecut, în care Luna a avut râuri bogate în ape, mari adânci, vegetație luxurianta, vulcani în erupție, viața vegetala, animala și umana.

Vreau ca dumneavoastra sa știți ca Seleniții au existat; Luna a avut 7 rase umane pe parcursul perioadelor istorice succesive; primele au fost de giganți și ultimele au fost de liliputani, adica, foarte mici. Ultimele familii umane care au trait pe luna le-am putea cataloga ca oameni furnici; sa nu va mire ceea ce va spun; aceasta se întâmpla întotdeauna pe toate planetele; primele rase sunt de giganți și ultimele din cale-afara de mici.

Va felicit pentru ca v-ați amintit ceea ce ați vazut și auzit pe Luna.

În viitor, Arheologii vor putea gasi sub solul lunar ruine ale unor orașe foarte vechi; veți vedea știrile în toate ziarele.

2. –În luna iulie 1969, având ocazia sa vizitez o așezare din Statul Hidalgo, în compania Maestrului SAMAEL AUN WEOR, a familiei sale, a unui prieten, a altui discipol și a mea, un umil servitor, am plecat cu automobilul într-o dupa-amiaza foarte ploioasa și destul de rece într-o zona arheologica, gândindu-ne ca nu va fi posibil sa vizitam locul propus, caci pe șosea ploua tare și de abia era vizibilitate.

Am strabatut astfel aproape tot drumul și când am ajuns am vazut cu surprindere cum se lumina satul spre care ne îndreptam, împrejur fiind încarcat de norii negri.

În ciuda acestui fapt, am putut sa vizitam zona arheologica practic în totalitatea sa. Am observat ca Maestrul a facut câteva concentrari instantanee și ulterior a comentat cu soția sa ca deja se terminase permisiunea; apoi m-a întrebat daca îmi dadusem seama de fenomenul care se produsese, și i-am raspuns afirmativ, caci era clar ca el ceruse ca ploaia sa înceteze; apoi ne-a indicat sa urcam în mașina și instantaneu a început sa ploua cu galeata.

Mi-ați putea spune cum a fost posibil acest miracol?

R. –Este bine ca dumneavoastra sa știți ca cele 4 elemente: foc, aer, apa și pamânt sunt dens populate de fapturi elementale ale naturii; poate ca voua vi se pare ciudat ceea ce va spun, dar în toate epocile istoriei au existat tradiții despre ceea ce se numesc zâne, nimfe, nereide, silfi, spiriduși etc.

Ei bine, aceia sunt elementalii; sunt numiți așa deoarece traiesc în elemente. Pigmeii, de exemplu, traiesc printre stâncile pamântului; salamandrele traiesc în foc; silfii în aer, în nori; și nereidele în ape.

Oamenii increduli nu accepta nimic din toate acestea, dar cred ca dumneavoastra sunteți o persoana care are Credința și de aceea cu cea mai mare placere va explic și va raspund la întrebare.

Prin intermediul anumitor formule secrete, propriul meu spirit a dat ordine silfilor care viețuiesc în nori pentru ca sa-i îndeparteze pe aceștia. Totuși, dumneavoastra nu trebuie sa ignorați ca apele sunt mânuite și de ondine. Daca silfii pun în mișcare curenți psihici speciali, duc norii, îi mișca, îi îndeparteaza din loc și cu ei se duc și ondinele apelor; atunci momentan se poate îndeparta ploaia; însa noi, Inițiații facem aceasta doar în cazuri foarte speciale fiindca în caz contrar s-ar stabili dezordinea în natura.

Când un Inițiat Gnostic realizeaza un astfel de miracol, o face întotdeauna cu permisiunea Ființelor Superioare.

Miracolul la care dumneavoastra ați fost prezent a fost necesar, caci era nevoie sa se studieze niște Monoliți din Tula, desigur destul de interesanți.

3. –Într-o practica în care am vrut sa-mi amintesc viețile trecute, așa cum dumneavoastra ne-ați învațat, am avut urmatoarele experiențe:

M-am vazut la Piramidele din Teotihuacán în epoca Aztecilor, unde se gasește Citadela; era o mare mulțime care facea mari aclamații și vociferari, caci pe tot Bulevardul Morților erau oameni din sat, soldați și politicieni bogat gatiți cu penaje, brațari, sandale și podoabe din aur și din pietre prețioase.

Pe acest bulevard mergeam mai mulți prizonieri legați de mâini și de gât, înconjurați de câțiva soldați îmbracați în cavaleri tigri și acvile care ne-au dus la picioarele Piramidei Soarelui, unde era un mare foc; când am ajuns pe platforma ne-au aliniat. Un Sacerdot a facut un gest și toți au tacut; atunci au început sa sune flajoletele și tobele; apoi au venit fecioarele dansând dansuri de o splendoare indescriptibila.

Încheindu-se dansurile au venit doisprezece batrâni care au facut un fel de «CURTE MARȚIALA» și ne-au judecat.

Ulterior ne-au legat la ochi, facându-ne sa urcam treptele Piramidei, bineînțeles ca unii au alunecat și au cazut; caci auzeam zgomotul și țipetele de durere, îmi amintesc ca simțeam treptele înguste pe care abia îmi intra jumatate din talpa; când am ajuns la partea superioara s-au facut rugaciuni, invocari și ofertorii și am fost sacrificați ZEULUI HUITZILOPOCHTLI.

Ați putea sa-mi explicați ce s-a întâmplat? Asta este reîncarnare sau reîntoarcere?

R. –Dumneavoastra, în meditație, ați vrut sa va amintiți viețile trecute; ați adormit un pic și atunci sufletul vostru a ieșit din corpul de carne și oase; apoi au urmat diferitele scene, amintiri din trecut. Va invit sa înțelegeți ca în mod sigur dumneavoastra ați fost un locuitor Aztec în Mexicul antic.

Deja ați vazut cum erau judecați mulți delicvenți și apoi este evident ca erau sacrificați Zeilor.

Așadar nu toți cei jertfiți pe Altarul sacrificiilor umane erau persoane inocente; au existat deci, în Mexicul Precolumbian, sacrificiile umane.


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture