Meditatii zilnice cu Krishnamurti – A iubi inseamna a fi cast

Problema sexului nu este simplă și ea nu poate fi rezolvată la nivel personal. A încerca s-o rezolvi pur biologic este absurd; și o abordare religioasă sau o rezolvare ca și cum ar fi o simplă adaptare fizică a activității glandelor, sau a o învălui cu tabu-uri și a o condamna este total imatur, copilăresc și stupid.

Este necesară o inteligență de cel mai înalt nivel. Pentru a ne înțelege, în relația noastră cu cineva, este necesară o mult mai rapidă și subtilă înțelegere decât pentru a înțelege natura.

Dar noi căutăm să înțelegem, fără inteligență; dorim o acțiune imediată, o soluție imediată, iar problema devine tot mai importantă. Iubirea nu este gândul; gândurile sunt doar acțiunea eternă a creierului.

Iubirea este mai profundă, mult mai profundă, și profunzimea vieții poate fi descoperită doar în iubire. Fără iubire, viața nu are sens, și asta este partea tristă a existenței noastre.

Noi îmbătrânim fără a ne maturiza; corpurile noastre devin bătrâne, grase și urâte și noi rămânem nepăsători. Cu toate că citim și vorbim despre asta, niciodată nu am cunoscut parfumul vieții.

Simpla lectură și verbalizare indică o totală lipsă de căldură a inimii care îmbogățește viața; și fără această calitate a iubirii poți face ce vrei, te poți alătura unei societăți, propune orice lege, dar nu vei rezolva această problemă.

A iubi înseamnă a fi cast. Doar simpla inteligență nu este castitatea. Omul care încearcă să fie cast în gândire este imoral, deoarece el nu iubește. Numai omul care iubește este cast, pur, incoruptibil. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture