Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Intelegerea pasiunii

A te osândi înseamnă o viață religioasă? Mortificarea, umilirea corpului sau a minții este un semn de înțelegere? Auto-tortura este o cale spre adevăr? Negarea este castitate? Crezi că poți ajunge departe prin renunțare? Chiar crezi că poate fi pace prin conflict? Contează mult mai mult mijloacele decât finalitatea? Poate exista o finalitate, dar ce înseamnă asta.

Realitatea, ceea ce este, trebuie să fie înțeleasă și nu sufocată de concluzii, idealuri și raționalizări inteligente. Suferința nu este calea fericirii, ceea ce numim pasiune, trebuie să fie înțeleasă și nu suprimată sau sublimată și nu este de folos găsirea unui înlocuitor pentru aceasta.

Orice ai putea face, orice ai inventa, doar va consolida ceea ce nu ai înțeles și nu-ți place. Pentru a iubi ceea ce numim pasiune, trebuie s-o înțelegem.

A iubi înseamnă a fi în comuniune directă, și nu poți iubi ceea ce-ți displace, dacă ai idei, concluzii despre ea. Cum poți înțelege și iubi pasiunea, dacă ai depus un jurământ împotriva ei? Un jurământ este o formă de rezistență, și ceea ce rezistă în cele din urmă te cucerește.

Adevărul nu poate fi cucerit, nu-l puteți lua cu asalt; el vă va aluneca printre degete, dacă încercați să-l prindeți.

Adevărul vine în tăcere, fără știrea ta, ceea ce cunoști nu este adevărul, acesta este doar o idee, un simbol. Umbra nu este realitatea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture