Despre miscarea de rotatie a Pamantului si campul magnetic ce se deterioreaza rapid
In mod inexplicabil, miscarea de rotatie a Pamantului s-a oprit, campul magnetic se deterioreaza rapid cu foarte multe consecinte fatale pentru omenire. Primele efecte: podul Golden Gate din San Francisco se prabuseste omorand multi oameni, o furtuna electromagnetica transforma in praf si pulbere Colosseum-ul din Roma iar in Trafalgar Square din Londra porumbeii si-au pierdul sistemul de coordonare zburand dezordonat si provocand accidente rutiere. Disperat sa rezolve catastrofa, Guvernul SUA si oficialitatile militare il convoaca pe geofizicianul Dr Josh Keyes (Aaron Eckhart) si pe echipa acestuia formata din oameni de stiinta renumiti. Acestia vor calatori catre centrul Pamantului intr-un vehicol subteran pilotat de terranauta Rebecca Childs (Hylary Swank) si Comandantul Roberty Iverson (Bruce Greenwood). Misiunea lor este sa detoneze un dispozitiv nuclear care va reactiva campul magnetic si va salva lumea de la distrugere.
Vezi clip cu traducere din filmul:
si o secventa mica de la Conferința despre Criza globală “ALLATRA”
Ipoteza Gaia, cunoscută și sub numele de teoria Gaia sau principiul Gaia, afirmă că organismele interacționează cu împrejurimile lor anorganice de pe Pământ pentru a forma o auto-reglare, un sistem complex care contribuie la menținerea condițiilor de viață de pe planetă. Printre subiectele de interes sunt biosfera și evoluția formelor de viață ce afectează stabilitatea temperaturii globale, salinitatea oceanului, oxigenul din atmosferă și alte variabile de mediu care afectează habitabilitatea pe Pămînt.
Ipoteza a fost formulată de către omul de știință James Lovelock și co-dezvoltată de microbiologul Lynn Margulis în 1970. Deși versiunile timpurii ale ipotezei au fost criticate ca fiind teleologice și contraziceau principiile de selecție naturală, mai târziu au fost aduse îmbunătățiri în ideile subliniate de Ipoteza Gaia, ce au fost ulterior utilizate în discipline cum ar fi geofiziologie, știința sistemelor Pământului, biogeochimie, ecologia sistemelor, și în științele climatice. În 2006, Societatea Geologică din Londra l-a premiat pe savantul Lovelock, cu Medalia Wollaston, în mare parte pentru munca sa privind teoria Gaia.
Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii. Fenomene de încălzire globală au existat dintotdeauna în istoria Pământului, ele fiind asociate cu fenomenul cosmic de maximum solar, acestea alternând cu mici glaciațiuni terestre asociate cu fenomenul de minimum solar.
Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeței Pământului a crescut în Ultimulul secol cu 0,74 ± 0,18 °C.
Dacă fenomenul de încălzire observat este cvasi-unanim acceptat de oamenii de știință și de factorii de decizie, există diverse explicații asupra cauzelor procesului. Opinia dominantă este că încălzirea se datorează activității umane, în special prin eliberarea de dioxid de carbon în atmosferă prin arderea de combustibili fosili.
Grupul interguvernamental de experți în evoluția climei (Intergovernmental Panel on Climate Change) afirmă că „cea mai mare parte a creșterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX-lea se datorează probabil creșterii concentrației gazelor cu efect de seră, de proveniență antropică. Ei consideră că fenomenele naturale ca variațiile solare și vulcanismul au avut un mic efect de încălzire până în anii 1950, dar după efectul a fost de ușoară răcire.
Teoria încălzirii globale antropice este contestată de unii oameni de știință și politicieni, cum ar fi Claude Allègre sau Václav Klaus. Există teoreticieni ai conspirației care cred că totul este doar un pretext al elitelor mondiale de a cere taxe împotriva poluării.
Încălzirea globală are presupuse efecte profunde în cele mai diferite domenii. Ea determină sau va determina ridicarea nivelului mării, extreme climatice, topirea ghețarilor, extincția a numeroase specii și schimbări privind sănătatea oamenilor. Împotriva efectelor încălzirii globale se duce o luptă susținută, al cărei aspect central este ratificarea de către guverne a Protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiei poluanților care influențează viteza încălzirii.